Satunnaiset kuvat

Tammikuu

Uusimmat

Blogin arkisto

141 Nimitysviidakko

Tiistai 4.7.2017 klo 11:38 - yrjöpoeka

Työttömälle on viimevuosina yritetty keksiä vaikka minkälaisia nimityksiä. Paras tuntemani asiantuntija on Sakari Timonen, Uuninpankkopoikana paremmin tunnettu bloggaaja. Viimeisimmän nimilistauksen voit käydä lukemassa täältä. Kaikelle tälle nimiviidakolle on yksi yhteinen nimittäjä ja sen myös Timonen kirjaa selkeästi ylös. Palkatontyö. Tämäkö on suomalaisen työvoiman tulevaisuus?

Itseäni on kummastuttanut muutama pieni seikka tässä suomalaisen työvoiman haaskauksessa. Ensimmäisenä kummastukseni kohteena on se, että miksi työvoimaviranomainen ei ensin tarkastele sitä, onko työttömällä jokin erityinen ammattitaito. Sen jälkeen pitää tarkastella, onko missään siihen ammattiotaitoon liittyvää työtä. Mikäli ei löydy, maksetaan työttömyyskorvausta. Mikäli löytyy, työtön ohjataan siihen työhön suomalaisilla työehdoilla.

Yleensä työtä ei löydy. Suomalaiset yritykset ja erityisesti julkinen taho, kuten kunnat, ovat oppineet saavansa työvoimaviranomaisilta ilmaista työvoimaa. Julkinen valta ilmoittelee viranomaiselle, että nyt olisi tarjolla ammattimiehille ja naisille työkokeilupaikkoja. Näin toimivat myös yritykset. Suomeksi sanottuna, Suomessa on valtavasti oikeata työtä! Siitä ei haluta maksaa enää palkkaa. Koska palkkaa ei makseta, ei kerry myöskään eläketurvaa. Yhteiskunnan pimeät voimat ovat keskenään sopineet tämän menettelyn.

Aikaisemmin suomalainen työvoima oli valtiovallan erityisessä suojelussa. Heti kun työttömyys alkoi nousta, kehiteltiin julkisen vallan, eli valtion, toimesta työttömyystöitä. Suomalainen tiestö tarvitsee kipeästi korjausta ja työvoimaa on siihen tarjolla. Työllistetylle maksettu palkka kiertäisi hyvin nopeasti aluetalouteen. Kaikenlaisen työvoimaviranomaisten ja yritysten välisen keplottelun sijaan oikeita töitä oikeilla palkoilla. Eivät työttömät tarvitse politiikkoja keksimään heille erilaisia nimityksiä vain sen takia, ettei heille maksettaisi palkkaa tehdystä työstä.

Suomen valtiovalta, työvoimaviranomaiset, eläkevakuutusyhtiöt ja ammattiyhdistysliike ovat vastuussa tästä työvoiman haaskauksesta. Työttömiä syyllistetään, ettei heille kelpaa työ ja siksi on tuotava likaisiin töihin ulkomailta kielitaidottomia. Heille ei myöskään sitten makseta kuin leikkipalkkaa ja kaikki ovat tyytväisiä. Hallitus muistuttaa tasaisin väliajoin suomalaisen kilpailukyvyn ongelmasta. Suomalainen työ on kuulemma maailman kalleinta.

Miten ihmeessä se voi olla, kun valtava määrä ihmisiä tekee ilmaiseksi töitä? Lisäksi yhä suurempi joukko tekee osaaikaisia töitä minimaalisen pienellä palkalla. Ainoat joiden palkka nousee elinkustannusten nousun takia, ovat poliitikkojen ja johtavien virkamiesten palkat. Siitä he itse omakätisesti osaavat huolehtia.

Kerran vielä. Kaikkialla on työtä, julkisella ja yksityisellä puolella. Kukaan ei vain halua maksaa tehdystä työstä. Heti kun tarjotaan ilmaista työvoimaa, työtä yllättäen löytyykin. Ei ole ihme, että nuorempi väestönosa alkaa olla kypsä nykyiseen menoon. Ihminen tarvitsee työtä ja palkkaa. Sen jälkeen hän osaa huolehtia itsestään ja läheisistään. Silloin saa purkaa kasvaneet mielenterveyden palvelurakenteet. Samalla toteutuisi vielä yksi asia.

Työvoimaviranomaiset joutuisivat työttömiksi.

Avainsanat: uuninpankkopoika, lumetyö, suomalainentyövoimaonvaltiovallanerityisessäsuojelussa, suomessaeioletyötä, suomessaonvainpalkatontatyötä,