Satunnaiset kuvat

Kuusinki nuorena

Uusimmat

Blogin arkisto

104 Kokouksia ja muuta mukavaa

Torstai 12.8.2010 klo 21:14 - yrjöpoekaEilen sain taas kerran käväistä maakunnan pääkaupungissa Kajaanissa. Vuorossa oli yksilöhuoltojaoston kokous, asialista oli elämää täynnä. Kokouksen jälkeen ehdin hoidella muutamia muita rästissä olleita asioita.
Aamulla tuli vielä vettä hieman, yöllä sitä tuli aivan kaatamalla, piha alue tulvi kuin järvi konsanaan. On hyväksi runsaat vesisateet, lämpimän kesän jäljiltä pohjavedet ovat vähenemässä. Toivottavasti vettä tulee vielä lisää, jotta kalat selviävät virtavesissä paremmin. Hyvältä kuitenkin näyttää!
Aamulla yritin keräillä marjoja vesisateiden välissä ja iltapäivästä lähdin käväisemään Oulangan luontokeskuksessa, jossa pidettiin taimen-aiheinen iltapäivä. Luennot olivat todella hyviä ja ne vahvistivat omia olettamuksia. Kuusamon jokien tilanne on huolestuttava ja nyt alkaa olla edessä viimeiset ajat huolehtia taimenkannan kestävästä kehityksestä.
Samassa tilaisuudessa esitin, että olisiko kalastajien hankittava kalastuskortti samalla tavoin kuin metsästäjät tekevät. Samoin esitin, että Taimenelle olisi saatava rahassa mitattava hinta. Kaiken maailman ötököille on laitettu hintalappu jos niitä on tapettu, mutta ei taimenelle! Taimen ja lohi painivat kaloina samassa sarjassa, ne ovat kalojen kuninkaita ja kalastajien himoamia.
Luonnonvaraiselle kudulle nousevat kalat, kuten lohi ja taimen tarvitsevat kaiken suojan selvitäkseen. Valtio nousee tässä kaiken haltijaksi, mutta siellä tuntuu olevan vallassa sellaiset tahot, jotka ymmärtävät vain sikataloudesta. Sian onneksi sitä suojelee eläintensuojelulaki ja luonnonsuojelijat. Riittävän korkea valtiollinen taho tarvitaan, jotta Venäjän kanssa voitaisiin edes neuvotella uudesta rajavesisopimuksesta. Nykyiset johtavat valtiolliset tahot ovat kiinnostuneet huomattavasti enemmän sukupuolineutraaleista asioista. Ne ovat tärkeämpiä, kuin syntyvä tulevaisuus kalakannoille. Useamman valtion alueella vaeltava kalakanta voidaan tuhota, koska se ei äänestä.

Avainsanat: sosiaalijaterveydenhuolto, valitusosoite, kesäsateet, uhanalaisetkalakannat, luonnonvarainenkanta, hintalappukalalle, kalastuskortti, kalojenkuninkaat, anttilakunampaiseeylösvuoteestaan, anttilansikala, h