Satunnaiset kuvat

Ruukinkankaan urheilukenttä/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

090 Piru asuu lakitekstissä

Tiistai 18.4.2017 klo 10:39 - yrjöpoeka

Luin eilen yhden toimittajan kirjoituksen suomalaisten ”mellakoista”. Toimittaja oli vetänyt herneen erityisen syvälle sieraimeen siitä, että ”mellakoihin” oli osallistunut pappeja. Kaikki se mikä kirjoitetaan lehteen arvioidaan ihmisten mielissä totuutena. Nyt perustuslain antamalla oikeudella ihmiset osoittivat mieltään vääriksi kokemiaan turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia vastaan.

Pakkopalautukset tehdään maihin, joihin suomalaiset eivät saa mennä, koska ne ovat niin vaarallisia. Näissä ministeriön suosituksissa lähdetään siitä, että siellä voi ihminen menettää henkensä. Turvapaikanhakijoita ei toimittaja ilmeisesti laske enää ihmisiksi. Kaikkein kummallisinta on se, että toimittaja nimeää mielenosoitukset ”mellakoiksi”? Hän siis nimeää mielenosoittajat rikollisiksi. Toimittaja pitää pakkopalautuksia laillisina ja sitähän ne tietysti ovat. Lakia on kiristetty nyt niin, ettei turvapaikkaa hakevilla ole juuri toivoa päästä enää Suomeen.

Suomessa ei ole kiellettyä pappien osallistuminen mielenosoituksiin. Tätä toimittajan juttua levittävät nyt hanakasti perussuomalaiset ja niin myös heidän ”emopuolueensa” keskustalaiset. Lakia tulkitaan ja luetaan nyt kuin piru raamattua. Suomen lain mukaan lapset tarvitsevat aina erityistä suojelua. Nyt vanhemmat karkotetaan ja koska lapsia ei haluta erottaa vanhemmistaan, palautetaan myös lapset.

Tätä perustellaan sillä, että kaikessa toimitaan Suomen lain mukaan. Nyt ovat hallituksessa sellaiset voimat, että lakia muutetaan tarvittaessa, että kaikki toiminta tapahtuu laillisesti. Sitten kaikki voivat pestä kätensä. Pilapiirtäjä Ville Ranta on kuvittanut tämän hyvin. Onko nyt unohdettu historian opetukset. Suomalaiset ovat ylpeilleet sillä, että he estivät juutalaisten luovuttamiseen Saksaan toisen maailmansodan aikana.

Eilen aamusella ihmettelimme harakoiden ja varisten aktiivisuutta aikaisesta aamusta alkaen. Lintuja lenteli ympäriinsä ja aamukonsertti ei hivellyt sävelkorvia. Vaimoni läksi ulos ja koputti heti ikkunaan ja houkutteli heti tulemaan ulos. Talousrakennuksen nurkalla lensi lintuja ylös-alas ja lumella istui puuhkeana viirupöllö. Kynsillään se puristeli allaan olevaa lintua. Se paljastui harakaksi, kun pöllö hieman siirtyi kauemmaksi. Sain pienellä kamerallani muutaman kuvan. Laatu ei ollut hyvä, koska voimakas vastavalo haittasi.

Harakan lopetettua rimpuilunsa pöllö suuntasi vieressä olevan puiston puihin. Ristisaatto oli vaikuttava. Kymmeniä harakoita ja variksia pyöri ympärillä. Viirupöllö ei siitä kokenut olevan haittaa, vaan ryhtyi höyhennys hommiin. Sitä mukaa kun höyhenten määrä lisääntyi ja kieppui ilmassa, lopettivat ympärillä olevat linnut metelinsä. Viimevuotena oli heikko myyrävuosi ja se näyttää jatkuvan. Siksi pöllön on siirryttävä toisenlaisiin saaliseläimiin.

Syksyllä pihan läheisyyteen ilmaantui varpuspöllö. Sen toiminta on ollut tehokasta. Runsaat tiaisparvet ovat kadonneet. Olen usein nähnyt sen salamannopean iskun ja pikaisen siirtymisen sivummalle kuusikkoon. Talvi on ollut pitkä, Toivottavasti edes muutama tiainen selvityy asettamiini pönttöihin.

Luonto on lähellä. Se kertoo selviytymisestä. Samalla uudesta elämästä.

Avainsanat: ullaappelsin, villeranta, mellakka, oikeusmielenosoitukseen, luontoonlähellä