Satunnaiset kuvat

Silloin joskus ennen

Uusimmat

Blogin arkisto

012 Rikoksesta tuomitut kelpaavat puolueiden ehdokkaiksi

Maanantai 7.1.2019 klo 15:12 - yrjöpoeka

Vuosi alkaa mielenkiintoisissa merkeissä, mikäli on uskomista STT:n tekemään tutkimukseen. STT tutki millainen este rikostuomio on ehdokkuudelle suurimmissa puolueissa. En tiedä mikä on suuren puolueen kriteeri, kun mukana on myös RKP. Minä pidän sitä takiaispuolueena, samoin muutamaa muutakin. Mielenkiintoista on se, että rikostuomio ei ole puolueille kynnyskysymys. Se on ollut nähtävissä nykyisenkin eduskunnan kokoonpanossa. Vähän väliä on joku edustaja tuomioistuimessa.

Mikäli uutisointi pitää paikkansa, ehdokkailla on nyt kissanpäivät. Puolueet hakevat kissojen ja koirien kanssa ehdokkaita. Mikäli yhdessä puolueessa ei tärppää voi siirtää hakemuksensa lennossa seuraavan puolueen harkittavaksi. Puolueilla on eri näkemyksiä siitä, millainen rikollinen heille kelpaa. Puolueet lähtevät siitä, että mikäli rangaistuksen on kärsinyt niin kaikki käy. Omena varkaasta lastenraiskaajaan käy kaikille ja murhakaan ei siis ole esteenä.

Keskustan poliittinen asiantuntija Ilkka Miettinen kertoo näin Suomenmaa lehdessä: ”Asiassa ei voi kuitenkaan olla yksiselitteistä linjaa. Tapauskohtaisestikin on harkittava, miten vaikkapa kaukaiset tai merkitykseltään vähäisiksi katsottavat tapaukset vaikuttavat henkilön kykyyn toimia luottamukseen nojaavassa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.” Näin siis keskustan puoluesihteeri. Pitkä ja polveileva on tuo lause, mutta se antaa mahdollisuuden kaikkeen. Suomeksi sanottuna keskustalle käyvät pikkurikolliset ja isotkin tuhmurit kelpaavat. Luottamukseen nojaavassa päätöksenteossa käy siis suurenkin petoksen ja puhalluksen tehnyt ja rikoksensa kärsinyt?

Keskusta ja demarit kertovat kuitenkin heillä olevan nollatoleranssin rasismin suhteen. Muu siis käy. Vihreillä on sensijaan kaikki ovet sepposen selällään. Puoluesihteeri Lasse Miettinen linjaa sen näin:”Ei voida lähteä siitä, että kukaan koskaan mistään tuomittu ei voisi olla ehdolla. Jos jokainen menneisyyden hairahdus estäisi kansalaiset osallistumista demokratian toimintaan, meillä olisi todella suuri joukko suomalaisista vaalikelvottomia.” Näin linjaa Lasse Miettinen.

Puolueissa siis todellakinon sisäistetty rikollinen ajattelu niin hyvin, että suuren osan suomalaisista uskotaan olevan samanlaisia. Minä voin kertoa puolueille, että juuri eduskunnassa on suhteettoman suuri osa edustajista entisiä tuomittuja. Sitä vastoin miljoonat suomalaiset eivät koskaan joudu tekemisiin tuomioistuimien kanssa. Tämä ajattelussa oleva virhe estää puolueiden satraappeja näkemästä oikeata totuutta. Edustajia ja poliittisia puolueita todella yhdistää yksi asia. Heille oma etu on tärkein. Seuraavana on puolueiden etu. Siksi puolueille kelpaavat parhaiten sellaiset ketkut, joilla on runsaasti lainopillista kokemusta raastupien saleista.

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen kuittaa asian näin:”Pitkään mukana olleiden tai nykyisten kansanedustajien taustoja harvemmin tutkitaan.” Mitäpä tähän äänestäjä voisi sanoa. Ei korppi korpin silmää noki.

Luottamukseen nojaava yhteiskunnallinen päätöksenteko. Nämä sanat vaivaavat kyllä minua. Minä en voi äänestää puoluetta, joka hyväksyy ehdokkaiksi lainsäädäntään murhaajat, törkeiden petoksien tehtailijat, raiskaajat ja pedofiilit. Vaikka olisivat maallisen tuomion kärsineet.

Ilmeisesti rikos tuomio on laadun tae poliittisille puolueille.

Avainsanat: rikoksestatuomitutkelpaavatpuolueidenehdokkaiksi, luottamukseennojaavayhteiskunnallinenpäätöksenteko, suomalaisetsanalaskut, eikorppikorpinsilmäänoki