Satunnaiset kuvat

Syysaamu

Uusimmat

Blogin arkisto

040 Huttu-Juntunen vastaa

Lauantai 5.5.2012 klo 20:42 - yrjöpoeka


Tein 26.4 kehitysvammapalveluille sähköpostilla seuraavanlaisen kysymyksen, johon toivoin saavani vastauksen: ””Muutama kysymys joihin haluaisin saada vastauksen luottamusmiehenä pikaisesti.Mitkä ovat Kajaani ryhmäkotien hoitopäivähinnat, asukkaiden vuokrat kuukaudessa, ateriakorvauksen suuruudet vuorokaudessa, ylläpitokorvauksen suuruus? Mitä asioita hoitopäivän hintaan on sisällytetty, sisältääkö se kaikki oman hallinnon ja keskushallinnon vyörytetyt kulut ja sisältyykö siihen myös huollon ja pääomakulut.
Lisäksi mikä on henkilöstömitoitus suhteutettuna asukkaiden tarpeisiin ryhmäkodittain?”

Koska en saanut minkäänlaista vastausta, laitoin 3.5. uuden tiedustelun aiheesta ja muotoilin sen näin: ”Lähetin allaolevan kysymyksen 26.4.2012 klo 15.33 ja tiedustelen nyt:
1. -onko kysymykseni joutunut roskakoriin?
2. -jos on mitä aiotte tehdä asialle?
3. -aiotteko vastata ylipäätään kysymykseeni?
4. -odotan vastausta huomiseen puoleenpäivään klo 12.00 mennessä.
5. -mikäli johtopäätöksenne on, ettei teidän tarvitse vastata näihin kysymyksiin, haluan tiedon siitä kirjallisena.
6. -maakunnan lakinainen Anu Huttunen voinee teitä auttaa, kuinka ja millä muodoin vastata luottamusmiehille näiden asiallisiin kysymyksiin.”

Tähän sain vastauksen itseltään Terttu Huttu-Juntuselta:
”3.5.2012 17:02, Huttu-Juntunen Terttu kirjoitti:
Hei ! Kysymyksiin vastataan kunhan ehditään, mutta kuten sote-lautakunnassa olette
linjanneet, vastaukset yksittäisten lautakunnan jäsenten kysymyksiin tulevat
lautakunnan kautta.
Lähetän tämän tiedoksi myös Maire Ahopellolle ja Anu Huttuselle.
Terttu H-Juntunen

Vastasin tähän 4.5 klo 07.23. Vastausta odottelen: "Hei!
Laittanet minulle tiedoksi minkälainen kirjallinen päätös aiheesta on tehty?
Haluan aiheesta kirjallisen vastauksen ja aivan samalla tavalla kuin tavallinen kansalainen, olen oikeutettu saamaan vastauksen kysymyksiini virkamiehiltä. Kysymykseni eivät pitäisi olla liian vaikeita? Tässä ajassa ne asiat olisi jo ehtinyt tehdä ja vastauksen laittaa, kuin nyt vetkutellessa asiaa.
yrjöP

Aikaisempi kokemus kehitysvammapuolen virkanaisten olemattomasta yhteistyökyvystä vahvistui edelleen. Olen vuosien aikaan tehnyt tarvittaessa kysymyksiä eri virkamiehille ja olen niihin saanut myös vastaukset. Vastaukset olen saanut aivan samalla tavalla, olinpa kysymystä tehdessäni luottamusmies tai pelkkä kuntalainen. Olen olettanut, että silloin kun luottamusmies tekee kyselyjä luottamusmies tehtävänsä hoitamiseen liittyen, niihin myös pyritään vastaamaan. Vastausta en vaatinut tässä ja nyt. Oletin että kohtuullinen vastausaika on normaali 7 arkipäivää. Mutta tämä luulo ei päde näiden virkanaisten kanssa. He ovat määritelleet omat standardit, kuinka toimia. Tähän aiheeseen aion palata nousevalla viikolla.

Tästä touhusta tulee niin vajaamielinen olo, että taidan hakeutua vajaamielishoitajan koulutukseen. Muutoin tämänkaltaista toimintaa ei voi ymmärtää.

Avainsanat: huttu-juntunen, luottamusmiehentehtävätjaoikeudet, virkavastuu, vajaamieliskoulutustatarvitaan