Satunnaiset kuvat

Ei muuta kuin menoksi

Uusimmat

Blogin arkisto

018 Pelle

Perjantai 12.4.2013 klo 21:55 - yrjöpoeka

Maakuntalehti Keskisuomalainen nimitti pääkirjoituksessaan 10.04.2013 perussuomalaisten kansanedustajaa Teuvo Hakkaraista turhaksi ja pelleksi. Keskustataustainen lehti on aikaisemminkin hyökännyt Hakkaraista vastaan ja tämä oli sille suoraa jatkoa. Vaaleissa Hakkarainen sai erinomaisen hyvän kannatuksen ja tuli valituksi. Koska lehti pääkirjoituksessaan nimittää Hakkaraista Turha-Teuvoksi, on siellä sitten tuhansia turhia äänestäjiä.

Kainuun hallintokokeilu päättyi vuodenvaihteessa. Kokeilulle oli haettu neljän vuoden jatkoaikaa, mutta se ei tyydyttänyt Puolangan kuntaa. Kunnajohtaja Seppo Rajala on ollut hallintokokeilun kaatumisen jälkeen jatkuvasti esillä. Rajalan mielestä Puolanka ei saanut maakunnalta riittävästi palvelua ja siksi he ovat Rajalan johdolla yksityistäneet kaikki sote-palvelut. Pakettiin kuuluu uuden terveyskeskusken rakentaminen ja paljon muuta.

Kunnan johdolle ei käynyt mikään yhteistyö muiden kuntien kanssa. Puolangan on kuuluttava johonkin sairaanhoitopiiriin ja piiriksi on määrätty Kainuun sairaanhoitopiiri. Siltä osin heillä on luottamusmies soten-hallituksessa. Hallituksessa heillä on läsnäolo ja puheoikeus rajatuissa asioissa. Nyt he ovat kunnanjohtajan johdolla mesonneet useita viikkoja ja vaatineet täyttä päätöksenteko oikeutta kaikissa asioissa. Eli he haluavat tehdä päätöksiä, jotka koskevat muita Kainuun kuntia. Onneksi soten-hallitus on torpannut heidän puuhastelunsa.

Vaalien jälkeen puolueiden piirit tekivät sopimuksen maakunnallisista luottamusmiepaikkojen jaosta. Jaossa oli mukana tietysti myös Puolanka. Puolangan kunnassa eri poliittiset ryhmät liitoutuivat paikkajaossa perussuomalaisten kahden hengen ryhmää vastaan. Jotta soppa olisi sellainen kuin Rajala haluaa, he ovat aloittaneet voimallisen taistelun maakunnallisen sopimuksen muuttamiseksi Puolangan osalta. Perussuomalaisille oli paikkajaossa jyvitetty pelastuslautakunnan naispaikka Puolangan perussuomalaisille. Kajaanin kaupunki on isäntäkuntana tehnyt päätöksen maakunnallisen sopimuksen pohjalta ja sen luulisi pitävän. Mutta sitäkö Rajala uskoisi.

Näyttää siltä, että Rajala haluaa sotkea jatkossakin kaikkea mahdollista. On uskomatonta, kuinka Puolangan luottamusjohto on mennyt mukaan tähän pelleilyyn. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin varatuomari, siitä huolimatta peli jatkuu entisellään.

Saatuaan hallintokokeilun kaatumaan, Rajala haluaa ilmeisesti syyllistää muita Kainuun kuntia siitä ahdingosta, mihin Puolanka kuntana on joutumassa. Siksi hän yrittää sotkea kaiken mahdollisen. Viestit Puolangan kuntalaisten suunnasta ovat karuja. Yksityinen firma huonontaa palveluja johdon tahdon mukaan. Palveluja ei anneta ja työntekijöiden palkkoja yritetään kaikin keinoin huonontaa. Kun ei ole palvelua, kuntalaisista tulee sitten Rajalan oppien mukaan terveitä.

Tämä sotku on saatava loppumaan. Ei voi olla niin, että yksi Rajala saa aiheuttaa sekasortoa koko Kainuussa. Sotkun siivoaminen jää lopuksi muiden kuntien hoidettavaksi.

Kainuu on ollut useita vuosia kuin sirkus. Pelle sirkukseen löytyy Puolangalta.

Avainsanat: turha-teuvo, keskisuomalainen, puolangalleuusiterveyskeskus, luottamusmiespaikkajakosopimus, sepporajala, puolangankunnajohtaja, sirkuksenpelle