Satunnaiset kuvat

Spu Varo ja minä ite

Uusimmat

Blogin arkisto

005 Huonosti nukuttu

Keskiviikko 23.1.2013 klo 14:00

Kaksi viimeistä vuorokautta on sujunut nukkumisen osalta heikosti. Alkuillasta noin 21 – 22 välillä minua on nukuttanut oikein hyvin. Vuoteeseen menon jälkeen nukahtaminen ei ole sujunut kuin elokuvissa. Pätkittäinen uni loppuu sitten tarkasti 02.30. Vuoteessa on aivan turha lojua, niimpä olen noussut kuntoilemaan. Autotalliin pysäköity polkupyörä on sitten saanut vastustelineessä kyytiä. Tämä valvominen sopisi kesään erinomaisen hyvin. Toivottavasti silloin ei nukuta?

Luottamustehtävät on jaettu ja takana ovat ensimmäinen kunnahallitus ja puheenjohtaja palaveri. Illat ovat sujuneet nopeasti ja ei ole tarvinnut juurikaan seurata television mitättömiä ohjelmia. Luottamustehtävissä ei ole tullut vastaan mitään erikoista ja uutta. Kaikki on ollut selkeätä ja sujuvaa. Ympäristö luottamus- ja virkahenkilöineen on jo valmiiksi tuttua. Kuluva vuosi on vielä edellisen valtuuston tahdon mukainen. Seuraavan vuoden budjetin valmistelu alkaa keväällä ja sen myötä tulee nähtäväksi, kuinka me perussuomalaiset saamme omia tavoitteita näkyviin?

Tämän kevään ensimmäinen meille tärkeä tavoite on saada hallituksen ajamaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen Kainuulainen näkökulma. Hallintokokeilun päätyttyä yhteistyö jokatapauksessa jatkuu vaikeuksista huolimatta. Toisena kovana asiana on sitten hallituksen toinen kova paketti, kuntien määrän vähentäminen. Vaikka puolueemme suhtautuu kielteisesti ”pakkoliitoksiin”, me Kainuun perussuomalaiset näemme tärkeänä tarkastella avoimesti koko Kainuun kuntarakennetta.

Perussuomalaisten Kainuunpiirin vaalitavoitteena oli ja on vähintään kolmen kunnan Kainuu. Kainuu ei tarvitse vähenevälle väestölle tällaista määrää palkattua henkilöstöä. Tärkeintä on saada vanhenevalle väestölle riittävästi auttavia käsiä. Juuri nyt on oikein hyvä hetki tarkastella kuntien henkilöstörakennetta. Suuret ikäluokat siirtyvät nyt kiihtyvällä vauhdilla eläkkeelle kuntien palkkalistoilta. Nyt on aika pysäyttää uusien palkkaaminen toimistoihin ja miettiä tarkasti, minkä verran johtajia ja toimistohenkilöstöä me Kainuussa tarvitsemme.

Sote-uudistuksen osalta nyt on myös aika tehdä selväksi, mitä palveluita ja toimipisteitä sosiaali- ja terveydenhuollon alueelle jää. Kaikesta sellaisesta, mikä jää pois käytöstä erityisesti kiinteistöjen osalta, on luovuttava heti. Ensisijaisesti myymällä, mutta huonokuntoisten homevaurioisten osalta on helpointa purkaa ne. Kunnilla ei ole varaa pitää lämpiminä tyhjiä seiniä. Tämän pakon sanelee vähenevä veronmaksajien joukko.

Kyllä tässä pientä puuhaa riittää. Jokaiselle luottamushenkilölle riittää työtä ja vastuuta tulevaisuuden rakentamisessa. Vaikka nämä asiat, sote ja kuntaliitokset, ovatkin hallituksen ajamia asioita, emme Kainuussa ja Suomussalmella voisi näiltä välttyä.

Muutos on tehtävä.Avainsanat: unirytmi, rytmihäiriö, luottamustehtävätjaettu, vaalitavoitteidenkirkastaminen, kuntauudistus, palvelujenturvaaminen

218 Kuntoilu jatkuu lopultakin

Keskiviikko 30.12.2009 klo 16:09 - yrjöpoeka

Eilinen ja tämä päivä on mennyt kokonaan kuntoilun parissa. Tänään sain tehtyä tehokkaan kolmen tunnin lumikenkäharjoituksen. Hengityselimet toimi jo aivan kohtuullisesti ja oli aikakin, kunto on laskenut kuukaudessa rapakuntoon. Lihaksisto nautti rasituksesta, monen kuntoilijan tuntema euforinen olo vallitsee. Tämä tekee ihmiselle hyvää, vuodenvaihde on pyhitettävä palauttavaan kuntoiluun. Pakkanen ei tee haittaa, olen vuosien varrella tottunut ulkoilemaan kelissä kuin kelissä.

Pitkäaikainen tuttavani, Kopsalan vaari, soitti eilen pitkästä aikaa ja oli todella mukava rupatella hänen kanssaan. Juuri hän sai minut lähtemään mukaan viime vaaleihin. 80 vuoden ikäisenä ja suurella elämänkokemuksellaan, hän on luottanut ja tukenut minua poika poloista. Vaari sai minut lopettamaan yksin hiihtelyn ja palaamaan luottamustehtäviin. Vaari itse toimi aikoinaan vuosikymmeniä erilaisissa luottamustehtävissä, hänellä oli työkenttänä koko maa. Opin jo silloin tuntemaan hänet pintapuolisesti, mutta nyt viimeisen vuosikymmenen aikaan olen saanut tutustua häneen paremmin. Arvostan hänen ystävyyttään erittäin paljon.

Vuodenvaihteen jälkeen, 3.1, alkaa sitten arki ja kokoukset. Ensimmäisenä on vuorossa perussuomalaisten uuden piiritoimikunnan kokous Kontiomäellä. Parin viikon tauko on ollut hyväksi ja kuntoilun jälkeen jaksaa paremmin maakunnan pitkät etäisyydet. Valitettavasti maakunta on sellainen, että kokoukset ovat aina toisella laidalla. Väestön suurin keskittymä on maakunnan eteläosissa ja se pitää hyväksyä.

Nyt valmistaudun saunan lämmitykseen ja vaimon tuloon töistä.

Avainsanat: yleinen, liikunta, ystävyys, luottamustehtävä, yhdessäolo