Satunnaiset kuvat

kesan loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

005 Turvattomat kansalaiset

Perjantai 8.1.2016 klo 11:23 - yrjöpoeka

Olen tehnyt oman päätyöni valtion palveluksessa. Työ valtakunnan rajoilla oli Neuvostoliiton elinaikana erilaista, kuin nyt. Silloin vartioimme rajaturvallisuutta erilaisista lähtökohdista. Sotilaallinen järjestys työssä oli hyvin näkyvää. Vaatetus oli samankaltainen puolustusvoimien kanssa. Kertausharjoituksissa kuuluimme pataljoonien runkomiehistöön.

Meitä kaikkia sitoi Suomen laki. Tehdessämme arkista työtä isänmaan eteen, meille oli erittäin tärkeää hyvä yhteistyö raja alueiden väestön kanssa. Rajavartioston miehiin luotettiin ja meihin turvauduttiin helposti hädän hetkellä. Alueiden väestö luotti siihen, että virkamiehet olivat palvelemassa kansalaisia. Tämä luottamus oli molemminpuolista. Erittäin moni nuori rajamies löysi vaimonsa rajaseudulta ja se sitoi väestön yhteen Rajavartiolaitoksen kanssa.

Työssäni opin luottamaan valtion virkakoneistoon ja sen puolueettomuuteen. Se luottamus on kantanut näihin päiviin saakka. Minä olen luottanut Suomen lakiin siinä, että kansalaisten turvallisuudesta vastaa poliisi. Poliisi voi pyytää virkaapua Rajavartiolaitokselta ja Puolustusvoimilta.Nyt olen tyrmistyneenä seurannut poliisiylijohdon sekoilua haastatteluissaan ja lausunnoissaan.

Poliisijohtaja Seppo Kolehmainen avasi uudenajan Suomessa. Hänen mielestään ääriliikkeitä edustava Soldiers of Odin on harmiton kolmannen sektorin edustaja. Oliko Anders Behring Breivik viaton vesseli? Kolehmaisen mielestä on hyvä, että kansalaiset huolehtivat ympäristönsä turvallisuudesta. Erilaisista väkivaltarikoksista ja huumeista tuomitut ovat poliisijohdon mielestä sopivia partioimaan maamme katuja. Naisia ja lapsia hakanneet pääsevät turvaamaan valkoisten naisten ja lapsien turvallisuutta kaduilla. Hakkaaminen kuuluu ilmeisesti valkoiselle miehelle.

Liityin aikoinaan perussuomalaiset puolueeseen sen isänmaallisen vireen kautta. Puolueella oli vahva agenda tukea ja vahvistaa suomalaista järjestystä. Tukea poliisin työtä ja vahvistaa itsenäisen maan puolustusvoimia. Puolue on nyt muuttumassa ja hyväksymässä kansalaisten omat katupartiot. Tästä vahvana esimerkkinä tänään (8.1.2016) työ- ja oikeusministeri Jari Lindströmin haastattelu Ylen ykkösaamussa.

Puolueeni on menettämässä tällä viestillä vahvat tukijansa, jotka ovat isänmaallisia ja kunnioittavat Suomen lakia. Minun Suomessani kansalaisten turvallisuudesta vastaa poliisi yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa. Minun Suomessani ei voi olla niin, että hyväksyisin erilaisten ääriliikkeiden omat järjestyksen pitäjät. Näissä ääriliikkeissä käydään keskustelua ja haaveillaan kansalaisten aseistamisesta. Siellä käytetään samalaista kieltä kuin Venäjällä. Siellä puhutaan puolustusaseista.

Suomi on edelleenkin yhtä turvallinen ja hyvä maa asua ja elää, kuten se on ollut ennenkin. Maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat eivät ole sitä turvallisuutta murentaneet. Tämän syksyn aikana olen voinut seurata, mistä niinsanottu turvattomuus kansalaisille on tullut. Ja ketä nämä turvattomat kansalaiset ovat. Turvattomuus on kulkutautina tarttunut vain yhteen kansanryhmään.

Turvattomia kansalaisia ovat valkoiset, turvonneet miehet.

Avainsanat: luottamusvirkamiehiin, soldiersofodin, puolustusaseet