Satunnaiset kuvat

Herrat 47cm ja 50cm

Uusimmat

Blogin arkisto

160 Tässä ja nyt

Keskiviikko 23.11.2016 klo 10:53 - yrjöpoeka

Maailmalta on rantautunut myös tänne kotoiseen Suomeen tapa, jossa kaikki mahdollinen pitäisi tapahtua tässä ja nyt. Välittömästi sormia napsauttamalla. Ei tämä tietenkään kohdistu kenekään omaan tekemiseen, mutta julkisen toiminnan pitäisi some-aikakaudella seurata sen nopeutta. Tästä aiheutuu tietysti monenmoisia hankaluuksia.

Nyt heti vaatimusten kohteena voi olla mikä tahansa yksittäisen ihmisen kohtaama ongelma. Mikäli hän löytää hengenheimolaisen on aivan varmaa, että lisää löytyy ja pian on vain yksi totuus. Sitä vahvistetaan myllyttämällä samoja asioita sosiaalisessa mediassa kaikkina vuorokauden aikoina. Vihreät ovat tässä osoittaneet parhaat kykynsä. Vuosikymmeniä yliopistojen hämärissä saleissa vietetty aika, on tuonut samanhenkiset yhteen. Heillä on oman uskomuksensa mukaan oikea tieto ja faktat.

Heillä kyllä voi olla faktat hallussa, mutta sitä käytetään valikoiden ja omaa sanomaa vahvistamaan. Arkinen elämä on sitten toinen asia. Oikeaa työtä nämä tietäjät vieroksuvat ja he haluavat säilyttää kaiken koskemattomana. Valitettavasti se ei arjessa aina toimi. Viimeaikojen kestoaiheina vihreillä on ollut kaivosten vastustaminen ja erityisesti Talvivaara/Terrafame. Toinen aihe, josta he elävät on ydinvoiman rakentamisen vastustaminen.

Yhdet ja samat henkilöt kierrättävät samoja linkkejä toinen toisilleen ja urakoivat mielipidekirjoituksia perinteiselle medialle. Media on ihmeen kuuliaisesti noudattanut näiden tietäjien toiveita ja tv-kamerat ovat heti paikalla todistamassa paraan pärinöitä. Mitä he tällä saavuttavat? Valituksilla ja ja jatkuvilla mielenosoituksillaan he aiheuttavat muulle yhteiskunnalle erittäin suurta haittaa hidastamalla hankkeita. Tästä kärsii työssäkäyvä väestö.

Toisena merkittävänä aiheena on julkisuudessa ollut home. Erityisesti julkisten rakennusten homeongelmat. Näissä keskusteluissa ei välitetä faktoista. Tunne ja kuulopuheet vievät asialle vihkiytyneet kauas arjen todellisuudesta. Aina ja jokapaikassa ympäri Suomen, kerrotaan tämän homeen vaivaavan vain ja ainoastaan julkisia rakennuksia. Puhutaan varmoina tietoina jostakin 70-luvun syndroomasta. Tietäjien mukaan silloin olisi rakennettu aivan väärin. Samoin näyttää nyt käyvän myös uudemmille julkisille rakennuksille.

Ongelmien kartoitus ja analysointi on ammattilaisten työtä ja se on aloitettava alkujuurilta. Lienee kuitenkin niin, että jokaisella vuosikymmenellä on samalla tavoin rakennettu julkiset ja yksityiset rakennukset. Vaiva ei voi yksilöityä vain julkisiin rakennuksiin. Mikäli yksittäisellä ihmisellä on hengityselin ongelmia, kartoitus on aloitettava asuinpaikasta. Eli kotoa. Siellä ihminen viettää kuitenkin suurimman osan ajastaan, julkisissa tiloissa ollaan pieni osa valveillaolosta.

Kartoituksella etsitään faktat, mikä vaivan aiheuttaa ja missä se sijaitsee. Vasta tämän jälkeen voidaan aloittaa valmistelu, voidaanko vaivojen paheneminen estää korjaavalla rakentamisella, uudisrakentamisella tai muutolla pois kohteesta, jossa vaiva ilmenee. Joko kotoa, koulusta tai työpaikasta. Samanmieliset valitettavasti haluavat kaiken tapahtuvan tässä ja nyt. Heti. Vauhdittaakseen asiaansa he järjestävät julkisia tilaisuuksia, jotta heidän oma varma tietonsa vahvistuisi. Miljoonat ovat pieniä murusia siinä totuudessa.

Julkista rahapussia on kuitenkin käsiteltävä faktojen varassa.

Avainsanat: hetinytsukupolvi, homekoulut, luulollasairastaminen