Satunnaiset kuvat

Tammikuun valo 2010

Uusimmat

Blogin arkisto

104 Erilaisia pelkoja

Maanantai 16.11.2015 klo 10:07 - yrjöpoeka

Viikonlopun aikana tuli selväksi, että jotkut tahot ja ihmiset pelkäävät kirjoitettuja sanoja. Myös minun sanojani. Oman puolueeni ihmiset ovat tässä ristiriitaisia. Toisaalta pitäisi nimi näkyä julkisuudessa, toisaalta sitä kavahdetaan. Silloin se on hyväksyttävää, kun se on myönteistä puolueelle ja henkilöille. Vähäinenkin määrä kriittistä arviointia, puoluetta tai henkilöitä kohtaan ei sitten enää käy.

Timo Soini kirjoitti kirjan Peruspomo ja siinä oli kriittisiä arvioita oman puolueen toimijoista. Olen noudattanut esimerkkiä ja arvostellut välillä kovasanaisesti omanpiirini toimintaa ja siinä toimivia henkilöitä. Olen samaa mieltä kuin puheenjohtaja Soini, omiakin on arvosteltava, mikäli siihen on aihetta.

Kriitiikilleni oli selkeästi tilausta, koska puolueeni kasvoi kääpiöstä raskaaseen sarjaan. Suuren puolueen piiritasolla toimijoiden pitäisi oletetusti toimia niin, että sillä on selkeä alueellinen ohjelma. Piirin tulisi määrätietoisesti kouluttaa väkeään ottamaan vastuuta. Suurena toimijana vastuuta kantaisivat aluksi ne joilla on poliittista kokemusta. Koulutuksen tarve uusille toimijoille, oli selkeästi nähtävissä vuoden 2011 vaalien jälkeen.

Kaikille vaatimuksilleni hymähdeltiin useita vuosia ja koulutuksia ei saatu aktiivi toimijoille. Sen puute näkyi näkyi viime eduskuntavaalien aikana ja sen jälkeen. Piirillä ei ole mitään alueellista ohjelmaa, jota se noudattaisi. Piiri ei pysty ottamaan mihinkään asiaan yhtenäistä kantaa, koska toimijat eivät kohtaa. Eivätkä ymmärrä kokonaisuuksia. Suuret asiat kuten Kainuun elinvoima ja sote, eivät ole aiheuttaneet minkäänlaista värinää piirinsisällä.

Puolue ja sen Kainuunpiiri säilyvät tulevaisuudessa kääpiönä. Pelkästään sisäiselle vallantavoittelulle pyhitetty vaalikausi maakuntatasolla kostautuu tulevissa vaaleissa. Äänestäjä ei tänään ole ikuisesti saman ryhmittymän takana. Perussuomalaiset itse olivat tässä hyvänä esimerkkinä. Liikkuvat äänestäjät nostivat ja he myös laskevat. Etsikkoaika hukattiin ja se on jo näkynyt jäsenmäärän kasvun loppumisena ja jäsenkatona.

Kainuulaisia ihmisiä on pidetty tasavina ja juroina. Sellaisina, jotka eivät helposti hurahda suuren maailman mukanaan tuomille ilmiöille. Se ei pidä paikkaansa. Ei ole koskaan pitänyt. Aikoinaan täällä odoteltiin Kiannan rannoilla lentokoneen tuloa, joka veisi uskovaiset taivaaseen. Ihmiset jättivät kotinsa ja vaelsivat rannalle. Ei tullut konetta. Uskossa hurahtaneet palasivat koteihinsa ja häpesivät hiljaa.

Mitä sanoisi tähän ISIS-hurmaan? Viikonlopun aikan olen itse nähnyt ilmiön olevan totta. Aikuiset miehet ja naiset vaahtoavat aivan tosissaan, että isis tulee ja tappaa. Suomalaisten on lähdettävä kotimaastaan. Mikään järkipuhe ei auta, koska ruumiita on nähty televisiossa. Pariisi koetaan naapurina, vaikka välimatkaa on tuhansia kilometrejä. Samoin naamakirjassa (facebookissa) aivan normaalit ihmiset ovat alkaneet käyttäytyä, kuten lapset mörköpelkoineen.

Sitä minä itse nyt arvuuttelen, uskallanko katsoa sängyn alle?

Avainsanat: peruspomo, uskovienylösotto, mörköpelko