Satunnaiset kuvat

Aamu Tenolla

Uusimmat

Blogin arkisto

244 Mamut meillä ja muualla

Keskiviikko 6.11.2019 klo 13:27 - yrjöpoeka

Kaikki sellainen uutisointi, joka kuvaa maahanmuuton haitalliseksi, ilmestyy välittömästi perussuomalaisen Suomen Uutisen lööppeihin. Kun Ruotsin rikosseuraamuslaitos julkisti oman tutkimuksensa rikollisuuden jakautumisesta, mitä teki Suomen Uutiset? Lehti uutisoi aiheesta otsikoilla: ”Pohjoismaiset tutkimukset: Maahanmuutto lisää rikollisuutta.” Uutista lukiessa selviää, ettei jutussa kerrota muista tutkimuksista ja selvityksistä. Jutun lopussa mainitaan kyllä, että sama tilanne on Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Lopuksi mainitaan tutkimuksen olevan Suomessa vähäistä.

Jutussa kerrotaan, että Ruotsissa on huomattu jo 1970-luvun puolivälissä, että ulkomaalaiset syyllistyvät useimmiten rikoksiin kuin kantaruotsalaiset. Tällä kohden onkin oikein hyvä kysyä, keitä olivat ne ulkomaalaiset Ruotsissa siihen aikaan? Olivatko he kenties Afrikasta saapuneita nuoria miehiä, jotka halusivat parempaa elintasoa kuin kotimaa tarjosi? Olivatko he kenties partalapsia ja karvaranteita Lähi-Idästä? Käytän näitä sanoja, jotta perussuomalaisten on helpompaa lukea kirjoitustani. Nämä ovat heiille tutumpia sanoja.

Valitettavasti heille on kerrottava maahanmuuttajien olleen Suomalaisia. He hakivat parempaa elintasoa. Suurin osa ei osannut Ruotsin kieltä ja omissa porukoissaan nuoret miehet mekastivat kuin siat pellossa. Itse käytän tätä nimitystä, jonka kuulin kerran naapurini nuorelta mieheltä saunan lauteilla. Hän kertoi siitä, millaista oli rypeä rahassa. Kotimaassa sitä ei tapahtunut koskaan, palkat olivat pieniä ja ne menivät yleensä kaikki kotiväen hyväksi. Ruotsissa tuli rahaa ja työpaikoilla oli samanikäistä nuorta miestä tuhansia. Hän kertoi siitä, ettei ensimmäisinä vuosina tehty oikeasti muuta, kuin odotettiin viikonloppua. Hän kertoi silloin rehellisesti, ettei kaikki aina mennyt kuten piti. Poliisilla oli usein sanomista.

Ajatellaanpa tätä päivää ja meille maahantulleiden taustoja. He ovat kaikki nuoria ja Pohjoismainen elintaso on heille aivan samanlainen paratiisi, kuin oli Ruotsi 1970-luvulla suomalaisille. Suomessa oli silloin tilanne, että meillä oli ylijäämää nuoresta väestä ja töitä ei ollut. Aivan kuten on tänään niissä maissa joista väkeä siirtyy Eurooppaan ja Pohjoismaihin. On hyvä muistaa, että Ruotsalaiset käyttivät suomalaisista todella kovaa kieltä. Valkoisen leivän puputtajina he eivät olleet tottuneet ronskisti käyttäytyviin Suomen miehiin, jotka viikonloppuisin joivat viinaa ja tappelivat. Ruotsalaisten kammo väheni parinkymmenen vuoden kuluessa, kun maahan tulleet oppivat kieltä ja perustivat perheitä. Sievästi sanottuna he integroituivat yhteiskuntaan.

Aivan samoin kävi kaikille tuntemilleni nuorille vuosien saatossa. Heidän ei tarvinnut enää kesäisin juottaa viinaa kotikylien miehille ja esitellä uusia Volvoja ja Saabejaan. He kävivät yhä harvemmin ja aina vaimojen ja lasten kanssa. He olivat miehistyneet, kuten me kaikki elämässämme. Tästä en kyllä ole tänään ihan varma, koska näen usein mediasta, että meidän kaljupäillämme on aikaa marssia pitkin katuja outojen lippujen perässä. Osa on heistä nuoria kypsymättömiä nulkkeja, mutta iso osa aikuisia miehiä.

He vaikuttavat yksikertaislta, koska he eivät osaa kunnolla Suomea. Marssijat toistavat maanista liturgiaa: karvaranteet raiskaavat impyemme, ne vievät meidän työmme ja islamisaatio uhkaa meitä. Lehden otiskointi jätti mieleeni kysymyksen. Loppuisivatko rikokset, jos ulkolaisia ei olisi?

Ei loppuisi. Jäljelle jäisivät ainakin eduskunnan rikolliset.

Ps. Tässä valaiseva Lasse Lehtisen kolumni suomalaisista mamuista Ruotsissa. Viimeinen kappale on todella karua luettavaa. Jopa surullista ajankuvaa maasta lähteneistä.

Avainsanat: ruotsinrikosseuraamuslaitos, maahanmuuttajienrikollisuus, ruotsinsuomalaiset, enfinneigen