Satunnaiset kuvat

Kädestä pitäen/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

019 Huomioita ajasta

Keskiviikko 3.3.2021 klo 12:42 - yrjöpoeka

Odotan malttamasttomasti kutsua toisenkin silmäni leikkaukseen. Hyvässä lykyssä voisin saada vuoden lopulla uudet silmälasit. Niitä todella kaipaan, koska lähinäkemiseni on todella huonolla tolalla. Viimeisen viikon aikana olen kokeillut useita kertoja kirjoittamista, mutta tolkuttomien virhemäärien takia siitä ei ole tullut mitään. Eikä paremmin mennyt tänäänkään. Olin saanut kirjoituksen valmiiksi ja valmistauduin sen siirtämiseen blogin alustalle. Siinä tuhratessa sain kirjoitukseni deletoitua kokonaan. Voi elämän kevät…

Maahamuutosta on puhuttu paljon ja siitä jaksavat perussuomalaiset puhua jokaikinen päivä. Heillä ei todellakaan ole muita aiheita. On aivan sama mistä aiheesta eduskunnassa puhutaan, niin persut kyllä ujuttavat keskusteluun haittamaahanmuuton. Persut ovat puhuneet maahanmuuttajien olevan uhka suomalaiselle äijämeiningille. Juuri sille mitä he mieluusti edustavat. Persut ovat myös vaatineet, että islamilaisten muuttajien on pukeuduttava kuten muutkin suomalaiset. Naiset napa ja perse paljaana ja miehet kaljavatsa turvoksissa ja housunpersaus lököttämässä niin että persvako vilkkuu.

Nyt on sitten todettava, että persut ovat osittain oikeassa! Olemme muuttuneet hyvin lyhyessä ajassa islamilaisen kulttuurin omaksuneeksi kansaksi. Persuedustajatkin eduskunnassa mekastavat maahanmuutosta ja peittävät kasvonsa siitä puhuessaan. Persut ovat oikeassa myös siinä, että kasvonaamion takana voi piileskellä rikollisia ja terroristeja. Nyt naamioista on hyötyä kaikille niille persuille, joiden puheita ja tekoja punnitaan jatkuvasti käräjillä. Nyt heillä on laillinen oikeus peittää kasvonsa julkiselta medialta ja erityisesti äänestäjiltä. Kohta he huomaavat tämän kasvomaskin käytön todella nerokkaaksi ja vaativat maskien koon suurentamista.

Me emme edes tiedä kuinka pitkäaikainen tämä koronavirus epidemia on. Emmekä sitä, millaisia suojavarusteita sen nujertamniseksi tarvitaan. Olemmeko kohta tilanteessa, jossa maahanmuuttajien pitämä tumma maahan ulottuva hursti kasvonaamioineen huomataan hyväksi ongelman ratkaisuksi. Siinä vaiheesa kansalaiset olisivat yhdenvertaisia. Kukaan ei tietäisi pelkästä ulkoisesta pukeutumisesta onko hän maahanmuuttaja. Vinkiksi voisin kertoa, että jokainen puolue valmistaisi omille kannattajilleen hatut ja siihen sopivan värin. KU-Klux-Klaanilla on käytössä valkoinen tötteröhattu. Olisko tässä jollekin suomalaiselle puolueelle sopiva hattu?

Kokoomus sekoilee persupelossaan Helsingin pormestari ehdokkaidensa kanssa. Petteri Orpo puhuu pehmoisia ja kuvittelee, että kaikki on kuin ennenkin. Sitä se ei ole. Kokoomuksen kannattajat vaativat huomattavasti kovempaa otetta ja puhetta. Siksipä kokoomuksen nuorempi miespuolinen kaarti on mieluusti koventanut puheitaan. Välillä on tunne puhuvatko persut heidän suullaan.

Jussi Halla-aho istuu tyytyväisenä kasvomaskinsa alla. Kokoomus on ajautumassa kaaokseen persupelkonsa kanssa ja sille on käymässä kuten keskustalle. Jäljelle jää pienhi kääpiö, joka haikailee menneisyydessä. Näköpiirissä on tilanne jossa Suomi on jakaantunut oikeistoon ja vasemmistoon. Sdp, vasemmisto ja vihreät muodostavat demokraatit. Persdut kokoavat koko oikean laidan yhteen. Nimenä heillä voisi olla Trumpetistit.

Keskusta jäisi jakojäännökseksi. Kekkonen ja YYA johtotähtenään. Väyrynen...?

Avainsanat: haittamaahanmuutto, islamilainenkulttuuri, perussuomalaiset, kasvomaski, petteriorpo, helsinginpormestari, jakojäännös

155 Mahtavaa

Maanantai 30.11.2020 klo 14:15 - yrjöpoeka

Muuta ei voi sanoa kun lukee uutisointia perussuomalaisten vaihtoehtobudjetista. Puolue on aina kertonut, että kaikelle maahanmuutolle on pantava stoppi. Heidän mielestänsä köyhien maiden asukkaita tulisi auttaa heidän kotimaissaan. Tämä puhe on mannaa kaikille persu kannattajille. Puolue ei kuitenkaa kerro mitä tapahtuu, jos heidän ehdottamansa leikkaukset toteutettaisiin. Sitä ei kerro myöskään tämä meidän valpas mediamme, ei YLE, eivätkä kaupalliset mediat. Kannattajat sitä eivät osaa edes kysellä. Heille riittää mantra, ei maahanmuutolle.

Mikäli persut saisvat leikata kaikesta mitä he ovat esittäneet, se tarkoittaisi ”haittamaahanmuuton” lisääntymistä. Heidän kaikki leikkaustavoitteensa kohdistuvat juuri siihen, millä köyhiä maita autettaisiin pitämään asukkaansa itse. Kaikkien suomalaisten järjestöjen työ kehitysmaissa supistuisi jyrkästi. Lisäksi puolue haluaa kurittaa ilmasto- ja ympäristöministeriön toimialaa ja myös opetusministeriön toimialaa. Tämä johtuu persujen puna/viher värisokeudesta. Ilmastokysymys ahdistaa puoluetta tavattomasti, koska sitä on vaikea hahmottaa ja ilmoja on aina pidellyt. Oppivelvollisuuden lisääminen on myrkkyä puoluejohdolle, koska liikaa oppineet voivat kyseenalaistaa mestarin opetukset.

Suomi ja muu Eurooppa kärvistelee covid-19 viruksen kourissa. Tästä syystä EU-maat ovat päässeet yksimielisyyteen tukipaketista, jolla autetaan eri maiden teollisuutta ja yrityksiä. Perussuomalaisille tämä ei tietenkään sovi. Mitä köyhempiä ja kurjempia kansalaiset ovat, sitä premmin heihin uppoavat puolueen laulut maahanmuutosta. Persujen politiikka ei eroa yhtään vanhasta Neuvosto politiikasta.  Köyhille on kerrottava missä on vihollinen ja tästä syystä kansa on pidettävä köyhänä ja oppimattomana.

Kaikille oppositio puolueille on yhteistä se, että ne pyrkivät jatkuvasti levittämään epäluuloa hallituksen toimia kohtaan. Siitäkin huolimatta, tai ehkä juuri siitä syystä, että Suomen talous on säilynyt suhteellisen vahvana ja koronaviruksen torjuntatoimet ovat kansanvälisessä vertailussa ehdotonta kärkeä. Suomalaisesta terveydenhuollosta ja hallituksen toimista ovat muut maat kiinnostuneita ja eri maiden mediat kiertävät tekemässä juttuja kuinka maamme on selvinnyt. On sanomattakin selvää, että opposition politrukkeja kyrsii, kun he lukevat muun maailman aviiseista juttuja esimerkiksi Sanna Marinista. Yksikään ulkomaan media ei ole kiinnostunut opposition politrukeista. Politrukit tietävät kuinka tämä vaikuttaa äänestäjiin. Kyllä se kyrsii.

Paavo Väyrynen pääsi kepun puoluehallitukseen. Mitäpä hän nyt sanoo:”Minulla on voimakas vakaumus kuinka asiat pitäisi hoitaa ja siltä pohjalta pyrin toimimaan”.

Mahtavaa. Paavosta Helsingin pormestari!

Avainsanat: perussuomalaiset, varjobudjetti, haittamaahanmuutto,

150 Kuumottavat kuntavaalit

Torstai 19.11.2020 klo 10:01 - yrjöpoeka

Kuntavaalit lähestyvät ja kaikki puolueet miettivät, tai ovat jo kehittäneet aiheet joilla vaaleihin mennään. Perussuomalaiset ovat vuosia sitten kehittäneet oman teemansa, joka heidän mielestänsä sopivat jokaiseen vaaliin. Heidän ykkösaiheensa on maahanmuuton vastustaminen. Tätä korttia voi käyttää jokaisessa asiassa jonka persuvaltuutettu joutuu kohtaamaan.

Puolueen johto nostaa myös inhan EU asian esille. Se on niin iso ja vaikea asia, että sitä ymmärtämättömät ja lukutaidottomat kannattajat varmasti vastustavat. Persujen vaaliohjelma sopii sellaisille ehdokkaille, jotka haluavat hyötyä vielä tyhmemmistä ihmisistä. Mestari Halla-aho löi jokeri kortin pöytään ja nosti esille halunsa päästä Helsingin pormestariksi. Syynä oli tietysti se, ettei Helsinki ole ottanut maahanmuuton estämistä mitenkään esille. Mestaria ei tietenkään häiritse se, että pääkaupunki ei voi pysähtyä paikoilleen, vaan sillä on muita miljardiluokan asioita hoidettavanaan. Äänestäjille ei kerrota sitäkään, etttä mestari lakeijoineen itse ovat niitä jotka eduskunnassa asioista päättävät. Lukutaidottomille riittää, kun sanoo taikasanan maahanmuutto.

Toinen näkyvä persuhenkinen puolue keskusta on myös pohtinut, kuinka selvitä vaaleista alhaisella kannatuksella. Puolue tietää, että rajusti vähenevä väestö Pohjois- ja Itä-Suomessa syö heidän peruskannattajakuntaansa. Tästä syystä he eivät ole enää pystyneet täysiin ehdokaslistoihin läheskään kaikissa kunnissa. Lisäksi juuri persut syövät heidän ehdokasjoukkoaan ja myös kannatusta. Kepu satraapit ovat lopultakin oivaltaneet yhden asian. Heidän tulee vedota äänestäjien alhaisiin vaistoihin. He ovat myös huomanneet, että alhaisia vaistoja ei ole kriminalisoitu ja se ei saa olla persujen yksinoikeus.

Kepulaiset eivät näissä vaaleissa nosta vaipoissa makaavia vanhuksia vaaliteemakseen vaan he ovat ottaneet kohteeksi sudet. Kuten jokainen lukutatoinen ihminen on huomannut, susi keskustelut nostavat sellaisen kiihkon pintaan, että siinä maahanmuuto keskustelu kalpenee. Tässä keskustelussa voi reilusti nostaa esille aseet ja voi reilusti puhua tappamisesta. Lisäksi valtaosa Suomen metsästäjistä ja valtion maista sijaitsevat kepun sydänmailla. Eipä siis ihme, että entinen kepu satraappi Juha Sipiläkin äityi kepun piirikokouksessa julistamaan susille nappia otsaan.

Tämä oli mannaa kaikille metsämiehille ja sitä kiihkoa lisäsi vielä kansalaisaloite suden kannahoidolliseen metsästykseen liittyen. Se sai vaadittavat kannattajalukemat ja voi nousta nyt eduskunnan keskusteluun. Takuuta siitä ei vielä ole, mutta nyt pitäjissä pyyhitään rasvoja pyssyistä. Kovaa arvostelua on noussut siitä, miksei metsästystä aloiteta heti. Maatalousministeri Leppä (kesk) kertoi vakuuttavasti, että ensi vuonna sudet saavat kyytiä. Sitä ennen hallituksen tulee huolellisesti valmistella asia. Leppä ei tietenkään kerro sitä, että erittäinm suurella todennäköisyydellä sudet jolkottelevat pihoilla vielä ensi syksynäkin.

Tästä pitävät huolen erittäin kiihkeät vihreät ja vasemmistolaiset. Heillä on tukenaan mahtavan Eu:n tuki. Lisäksi hallitus joutuu pystyssä pysyäkseen mielistelemään myös vihreitä ja vasemmistoa. Kepu tietää tämän, mutta kiihoitettu metsästäjä/äänestäjä joukko ei sitä huomaa.

Yksi asia on varmaa. Niin persut kuin kepukin tunnetaan yhdestä asiasta.

He pettävät aina.

Avainsanat: kuntavaali2021, valiteemat, perussuomalaiset, keskusta, maahanmuutto, sudenkannahoidollinenmetsästys

263 Haitallinen maahanmuutto

Sunnuntai 1.12.2019 klo 14:50 - yrjöpoeka

30.11.1939 Neuvostoliiton armeija tunkeutui väellä ja voimalla Suomen rajojen yli. Suomen sotilaallinen johto oli elänyt ruususen unta ja kuvitellut, ettei näillä korkeuksilla esiinny isompia sotajoukkoja. Siksipä armeijan johto ei aluksi uskonut rajalta tulleita viestejä. Juntusrannan kohdalta tulvi sotilaita kokonainen divisioona. Viikon sisällä joukot olivat jo Suomussalmen kirkonkylällä. Siinä vaiheessa jo tiedettiin, että nyt on tosi kyseessä ja haalittiin joukkoja kaikkialta. Kirkonkylä oli lopulta se paikka, jossa eteneminen pysähtyi. Tänään asun samaisella kirkonkylällä.

Tänä päivänä on kulunut 80-vuotta noista ajoista. Sodan historia on täällä läsnä ja sen uhrit näkyvät sankarihautausmaalla. Uhreja oli muitakin ja erityisesti siviilejä. Juntusranta ja sen ympäristö oli jätetty evakuoimatta ja sen väki joutui kokemaan lyhyen aikaa Venäläisen kolhoosin toimintaa. Punaarmeijan jouduttua vetäytymään, heidän osansa oli joutua Kintismän vankileirille. Siellä nähtiin nälkää ja kaikki eivät selvinneet. He olivat turha uhri, koska viranomaiset eivät antaneet lupaa evakuoida heitä ajoissa. Kuten jokaisessa sodassa vielä tänäänkin, siviilit joutuivat suojattomina sotaan.

Viimeiset vuodet Suomi on puhunut maahanmuutosta. Joulukuussa 1939 Suomussalmella oli oikea tungos. Kunnan asukasluku oli noin 10000 kieppeillä. Juntusrannan kautta tuli 163.D vahvuus noi 17000 sotilasta ja useita tuhansia hevosia. Raatteen tieltä saapui 44.D samalla vahvuudella. Eli meillä oli väkiluku moninkertaistunut hetkessä 34000 ulkomaalaisella. Suomen omia sotilaita oli myös liikkeellä likipitäen 10000 hengen vahvuisena. Eli Suomussalmi oli tuon joulukuun aikana kasvattanut väkimääränsä lähes 55000 asukkaaseen.

Suomalaisilla ei ollut aikomus päästää heitä pidemmälle, koska ruokaa oli tarjolla silloin rajallinen määrä. Sen oli myös punaarmeija ja saanut kokea. Heidän huoltonsa ja joukkojen liikkeet rajoittuivat tiestölle ja sitä oli helppo häiritä. Lyhyessä ajassa kirkonkylään saapunut 163.D oli puremassa pelkkiä kynsiään. Surkeimmassa tilassa olivat heidän hevosensa. Oletuksena heillä oli ollut, että hevoset saavat heinää Suomesta. Sitä ei kuitenkaan ollut. Raatteen tie oli maahan tulleille sotilaille ja hevosille kaikkein pahin koettelemus ja divisiiona tuhoutui melkein kokonaan taisteluissa.

Jos oli väkeä tullut paljon, sitä myös kuoli uskomattoman paljon. Maahanmuuttajien kuolleisuus ylitti Suomussalmen väkiluvun. Ruumiiden paljous oli sellainen, että taistelujen tauottua alkoivat joukko maahanpanijaiset. Sitä jatkui vielä koko kevään 1940 loppukesään asti. Kaikkia ei ole koskaan haudattu, vaan he maatuivat Suomussalmen metsiin. Toisin kuin Suomessa, Neuvostoliitto ei halunnut maahanmuuttajia ruumiina takaisin. Eläviä he ottivat ja useat palanneista johtajista joutuivat ammutuksi omien toimesta. Suomalaisten vankeina olleet maahanmuuttajat Neuvostoliitto kuljetti omille vankileireilleen.

Jotkut kokevat vieläkin, että sota olisi voitu välttää. Saksan ja Neuvostoliiton tehtyä sopimuksen Euroopan jaosta, Suomelle ei jäänyt vaihtoehtoa. 1930-luvun lopulla oli Neuvostoliiton johtaja Stalin tapattanut Suomesta sinne muuttaneita kommunisteja joukoittaen ja esimerkiksi Kuolan niemimaan alueelta nykytiedon mukaan 20000 suomalaista. Oliko vaihtoehtoa?

Ei ollut. Suomalaisia kuoli sodassa. Mutta vähemmän kuin Stalin oli ajatellut.

Siksi on hyvä muistaa sitä uhria, jolla vältettiin paljon pahempi vaihtoehto.

Avainsanat: talvisota, suomussalmentaistelut, raatteentie, maahanmuutto

216 Työperäistä viihdykettä

Maanantai 23.9.2019 klo 12:25 - yrjöpoeka

Viikonlopun aikana sai persujen mestari näkyvyyttä TV1,n lauantai aamussa. Hänen puheensa saivat useat kommentaattorit liikkeelle. Halla-ahon jupinat olivat tuttua kauraa. Hän osaa asetella sanojaan niin, että jokainen saa jotakin. Kaikkein eniten niistä tykkäävät hänen omat kannattajansa. Pääsanoma on aina sama. Maahanmuutto ei persuille käy. Kun sanoma on jatkuvasti yksi ja sama ilman mitään muuta, se alkaa menettää merkityksensä. Erityisesti sen takia, että persujen äänestäjät huomaavat arjessa maahanmuuton olevan käynnissä joka hetki.

Muuttajista on jo tullut useilla aloilla korvaamattomia. Silmiinpistävää on heidän määränsä kaikkialla suurimmissa laitoksissa. He ovat työllistyneet erityisesti siivousalalle. Jokaisessa suuremmassa sairaalassa äänestäjät kohtaavat heitä joukoittain. Eivät ihmiset ole tyhmiä. He osaavat kyllä laskea, että ilman näitä ahkeria muurahaisia törmäisimme roskiin kaikkialla. Jokainen jojka on käynyt suurimmissa kaupungeissa näkee saman. Heitä on bussinkuljettajina ja työntekijöinä kaikilla ammattialoilla. Koulut ja lastenhoitoala eivät toimi ilman päteviä siivoajia.

Kaupungeissa asuvat maahanmuuton vastustajat haluaisivat tulijoiden muuttavan maalle, koska siellä on heidän mielestään tilaa. He kritisoivat muukalaisten tuloa kaupunkeihin. Minusta siinä ei ole mitään ihmeellistä. Kaupunkeihin muuttavat myös kotimaan ihmiset nuoremmasta päästä lukien. Maalta muuttanut nuorempi väki näkee valittömästi pääkaupunki seudulla päiväkodeissa maahanmuuton vaikutukset. Muuttajien syntyvyys on huomattavasti korkempi kuin meidän. Kun lapset saavat kaverinsa muuttajista, myös vanhempien silmät avautuvat ja pelko hälvenee.

Lukiessani sosiaalista mediaa olen usein törmännyt siihen, että näillä kaikkein fanaattisimmilla maahanmuutonb vastustajilla on olemassa titty koodisto. Alhaisinta joukkoa heille ovat Afrikkalaiset ja heti perässä kaikki arabit. Tämä ns, isänmaallinen joukko hyväksyy kyllä yhdenlaisen poikkeaman maahanmuutolle. Thaimnaalaiset marjanpomijat ovat heidän silmissään saaneet hyväksynnän. Mutta eivät ihan kaikki. Juuri tänään luin erään median uutisoinnin alta kirjoittelua thai-naisista. Siellä nostettiin esille se, että marjanpoiminnan jälkeen nämä thai-naiset voisivat jäädä viihdyttämään maahanmuuton vastustajia ja erityisesti isänmaallisia miehiä.

Tämä ilmiö on ollut näkyvissä jo kauan ja tänään aiheesta puhutaan vakavissaan. Suomalainen hyväksyy muuttajat, kun he viihdyttävät riittävästi peräkamarin suomalaisia urhoja. Tosiasiallisesti he puhuvat naisten hyväksikäytöstä ja prostituutiosta. Ihmiskaupan uhreina kuljetetaan nuoria naisia ja tyttöjä myös Suomeen. Täällä he kelpaavat viihdyttäjiksi kaikkein äärimmäisillekin oikeistolaisille. Tällaista se oli aikoinaan USA,ssa. Valkoisille kelpasivat orjiksi miehet tekemään raaka työ ja naiset viihdyttämään huppupäiset rosvojoukkiot. Sama henki on näkyvissä tänään myös meillä.

Minusta on viihdyttävää miettiä sitä, että kukaan meistä ei voi tietää milloin kukin joutuu sairaalaan hoidettavaksi. Koskee myös persuja. Siellä heitä hoitavat ja kääntelevät eri maista tulleet ihmiset. Verensiirrossa voi valkoisista valkoisin oikeistolainen saada vaikka ghanalaisen verta. Elinsiirron tuloksena voi saada elimen vaikka muslimilta. Ajattele mitä kaikkea voi tapahtua.

Ihmisen veri ja elimet ovat samanlaiset. Vain ihonväri on erilainen.

Avainsanat: tv1, lauantaiaamunvieras, jussihallaaho, työperäinenmaahanmuutto, thainaiset, prostituutio, orjakauppa

155 Me halutaan lisää

Keskiviikko 9.8.2017 klo 9:51 - yrjöpoeka

Näin voisi olettaa, kun lukee Suomussalmen kunnan julkaiseman tiedotteen 8.8.2017. Sen voit lukea tästä. Aivan kuin kunnassa oltaisiin irti todellisuudesta. Kunta on ottanut pakolaisia mainitun määrän, mutta nyt pako on todellinen. Vuoden lopussa tuskin ketään. Silti hallinto ja hamuaa lisää. Tiedote on ylistävää hyminää ja minun mielestäni irti todellisuudesta.

Sain eilen torilla palautetta tuosta edellisestä päivityksestäni. Ensimmäinen kysymys olikin että, miksi minä hyysään näitä maahanmuuttajia? Ja eikö ole hyvä kun he lähtevät pikaisesti, meillä pitää hoitaa ensin omat vanhukset. Ei kunnalla ole varaa ulkomaan elätteihin. Kysymykset ja samalla vastaukset ovat tuttuja ja opiskeltu maahanmuutonvastaisilta sivustoilta.

Kunnanvaltuusto teki linjauksen, että Suomussalmen kunta on valmis ottamaan pakolaisia seuraavalla ehdolla. Heidän tulee olla lapsiperheitä. Kunnan toivomus kuultiin ja luottamusjohdossa olimme onnellisia lapsiperheiden tulosta. Nyt koulupuoli on valmistautunut tiiviisti alkavaan lukuvuoteen. Nyt lapsiperheiden kadotessa koulujen valmistelutyö on hukkaan heitettyä. Suunnittelu ja työvoiman hankinta oli turhaa ja rahan haaskaamista.

Tämän siitä saa, kun toinen käsi ei tiedä mitä toinen tekee. Kaikkien virkakoneistossa pitäisi muistaa kuka on talossa isäntä. Se on kunnanvaltuusto ja sen tekemä päätös. Päätöksen taustakeskustelut ovat vielä kaikkien muistissa. Luottamusjohdossa ovat tänään henkilöt, jotka istuivat edellisessä kunnahallituksessa. Heidän pitäisi muistuttaa juuri näistä päätöksen taustakeskusteluista virkakoneistoa. Lapsiperheistä olisi ja on pidettävä kynsin hampain kiinni! Tätä aihetta tulen varmasti jatkossakin käsittelemään siltä se nyt vahvasti näyttää.

Sanoin vaimolleni loppukeväällä, että pian jonkin puolueen edustaja soittaa ja maanittelee minua riveihinsä. Soitto tuli, kun olin kalastusreissulla Norjassa. En mainitse puoluetta, mutta sitä en olisi ensimmäisenä odottanut. Tietysti omaa mieltäni hivelivät ylistyssanat ja se, että isänmaan etu vaatii minua tarttumaan vielä luottamustehtäviin. Kuulostaa todella mahtavalta. Noilla sanoilla minua ei ennen ole puhuteltukaan. Jätin kuitenkin nauramatta ja kerroin että nautin nyt kalastuksesta ja omasta ajastani ilman vastuita muista.

Tässä nyt odottelen seuraavaa soittoa ja sitä ei varmaankaan tarvitse odottaa kovin kauaa. Tämä on oikeastaan mukavaa aikaa. Vasta vähänaikaa sitten, minua potkittiin joka suunnasta ja nyt minusta on kuoriutunut jälleen yhteistyökykyinen poliitikko ja luottamushenkilö. Ei minun kannata lähteä mihinkään puolueeseen mukaan, koska näin saan vain kehuja. Mukana ollessa vain monoa persuksille.

Kunta haluaa pakolaisia lisää! Minä haluan kehusoittoja! Me halutaan lisää!

Avainsanat: pakolaistenkotoutuminen, maahanmuuttovastaisetsivustot, kunnanvaltuustoonylinpäättäväelin, isänmaanetuvaatii, kehumallaparas

053 Nappikauppaa

Tiistai 7.3.2017 klo 5:37 - yrjöpoeka

Mitä pitäisi tehdä? Tarkoitan Suomessa. Pitäisikö hallituksen tehdä väkevämmin töitä kilpailukyvyn eteen? Pitäisikö tehdä töitä teollisuuden kilpailukyvyn parantamisen eteen? Pitäisikö hallituksen parantaa pienten- ja mikroyritysten toimintaedellytyksiä? Pitäisikö hallituksen todella pohtia ALV-veron alarajan nostoa pienten- ja mikroyritysten kohdalla 35 – 50000 euroon? Pitäisikö hallituksen laatia ratkaisut energian omavaraisuuteen?

Vielä olisi valtavasti lisää tehtäviä, joita todella pitäisi hallituksen tehdä. Yksi kaikkein pahimmista pitäisikö aiheista on tämä työttömyyden hoito. Pitkään jatkunut työttömyys on eriarvoistanut kansasta melkein puolimiljoonaa ihmistä (500 000). Luku on valtava. Tuntuu siltä, että niin hallitus kuin työmarkkinajärjestöt ovat autuaasti unohtaneet tämän. Hallitus ja työmarkkinajärjestöt yksituumaisesti kantavat huolta työssäolevan väestön hyvinvoinnista.

Se on tietysti tärkeää, mutta vielä vaarallisempaa on jättää näin suuri kansalaisten joukko irralleen yhteiskunnasta. Maailmalla vallitseva levottomuus on sellaista, että pienten maitten olisi huolehdittava oman maan kansalaisten hyvinvoinnista. Mitä paremmin se on hoidettu, sitä paremmin pienikin maa voi sitten auttaa muita. Tämä kehitys on erittäin hyvin näkyvissä Suomessa. Köyhät ja vaivaiset on saatu uskomaan, että sotaapakenevien kurittaminen ja takaisin ajaminen parantaisi heidän asemaansa.

Katsoessani illalla TV1 A-studiota, en oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa. Persujen puheenjohtajapeliin lähteneet kansanedustajat kertoivat ykkösprioriteetikseen maahanmuuton estämisen kaikin keinoin. Yhtenä vuonna Suomeen tuli reilummin (Turkin lähettämänä) turvapaikanhakijoita. Nyt muutama tuhat kokeilee maahan pääsyä vuosittain. On suorastaan käsittämätöntä, että vielä tällä hetkellä Suomen toiseksi suurin eduskuntapuolue keskittyy puuhailemaan nappikaupan parissa.

Nyt lukijoideni kulmakarvat nousevat ja sieraimet laajenevat. Enkö ymmärrä kuinka paljon rahaa meillä kuluu maahantulijoiden asioiden hoitamiseen. Minä ymmärrän sen oikein hyvin. Kun sanon tämänkaltaisen puuhastelun olevan nappikauppaa, vertaan kahta asiaa vastakkain. Toinen on muutama tuhat pakolaista vuosittain ja toinen asia on vajaa puolimiljoonaa suomalaista ilman mitään tulevaisuutta. Tämä työttömyyden hoito se vasta maksaakin.

Minä nostan juuri nämä asiat vastakkain. Mekastetaan nappikaupasta, kun pitäisi keskittyä oikeasti isojen asioiden hoitoon. Ilmeisesti on niin, ettei osaamista isompien asioiden hoitamiseen löydy. Tämä on tullut selkeästi ilmi, kun olen seurannut saman puolueen sosiaali- ja terveysministerin tekemisiä ja erityisesti puhumisia. Tarkemmin sanottuna puhumattomuutta, kun ei pysty, eikä osaa sanoa mitä mieltä puolue tai ministeri on sote-kokonaisuudesta.

Sote on suuruusluokaltaan sellainen, että puolueen ykkösasiakseen ottama pakolaisten kurittaminen on säälittävää nappikauppaa. Alussa mainitsemassa listassani olisi lisää hyödyllisempää tekemistä, lisättynä työttömyyden hoidolla. Tätä lienee turha odottaa. Tästä eivät muutkaan hallituspuolueet välitä. Tästä työttömyyden lakkauttamisesta. Ai niin, ovat ne keksineet jotakin. Pakotetaan työttömät ilmaiseksi töihin. Haastatellaan vielä kolmen kuukauden välein kysyen, tunnettehan itsenne yhteiskunnan hyödyllisiksi jäseniksi

Simsalabim! Työttömyys hoidettu. Nyt jää aikaa pakolaisten kurittamiseen.

Avainsanat: hallituksentekemättömyys, työttömyydenkustannukset, alvalarajannosto, maahanmuutto, turvapaikanhakijat, pakolaisuus, sotepalveluidenrahoitus

115 Väärin kirjoitettu

Keskiviikko 21.9.2016 klo 19:05 - yrjöpoeka

Olen saanut tietyltä (maahanmuuttokriittiseltä) taholta palautetta, että minä ja moni muu, on aivan väärin kirjoitellut kahdesta miehen hengen vaatineesta tapahtumasta. Ensinnäkin, minun ja muiden tapauksien tiimoilta kirjoittaneiden, olisi pitänyt esittää Otanmäen uhrin omaisille surunvalittelut. Miksi olisi? En ole kumpaisestakaan tapahtumasta (Helsinki, Otanmäki) käsitellyt surmattujen henkilötietoja. En ole maininnut nimiä. Olen vain ottanut kantaa niihin liittyviin ilmiöihin.

Toiseksi, kyseessä oli kaksi aivan erilaista tapausta. Toinen oli aivan tavallinen surma, johon liittyi omaisuuden anastamista. Tähän tapaukseen liittyvästä mielenosoituksesta annoin sitten ruutini palaa. Ääriliike Suomi ensin, yritti käyttää tapausta hyväkseen. Samoin tämä liike halusi mielenosoituksella saada runsaasti näkyvyttä tavallisessa mediassa. Sitä media antoi sananvapauden ja uutisarvon nimissä.

Toinen oli selkeästi natsimielisen ääriliikkeen jäsenen tekemä raaka pahoinpitely julkisella paikalla, johon liittyi poliittinen aspekti. Tässä tapauksessa tämä ääriliike kehui pahoinpitelyä sosiaalisessa mediassa videon ja kuvien kera. Näissä kehuttiin sitä, kuinka viherpunikki sai kunnollisen kurinpalautuksen. Kurinpalautusta aiottiin antaa jatkossakin.

Näissä molemmissa tapauksissa otin nimenomaan kantaa näiden ääriliikkeiden toimintaan. En kirjoitellut sen takia, että olisin pienenä politiikkona esittämässä uhrien omaisille surunvalitteluja. Halusin ja haluan, että ihmiset lopettaisivat hiljaisuuden. Haluan hiljaisuuden tilalle selkeän sanoman, nyt riittää. Haluan poliittisten puolueiden selkeät kannanotot, joissa tuomitaan ääriliikeiden toiminta. Samalla on heti ryhdyttävä oikeudellisiin toimiin ääriliikeiden julkisen pullistelun kriminalisoimiseksi.

Samoin halusin maakuntatason politiikkona, olla yhtenä muiden joukossa vaatimassa poliisia ja oikeuslaitosta lukaisemaan uudelleen Suomen lakikirjat. Kirjoitukseni oli yksi monista. Juuri näin pitää ollakin. Meitä julkisesti kantaa ottavia politiikkoja tarvitaan vielä paljon lisää. Meidän tehtävämme on luoda painetta puolueiden ykkösketjuihin muutoksen aikaansaamiseksi.

Varmasti on niin, että seuraavat lauseet saavat taas samat tahot pahoittamaan mielensä. Johtavat politiikot ovat ottaneet kantaa tapauksiin ja tuomitsevat ääriliikeiden toiminnaan. Heti seuraavassa lauseessa aloitetaan sanotun vesittäminen. Puhutaan kaikkien oikeudesta sanavapauteen ja mielenosoittamiseen. Minusta tämä on pelkkää pelleilyä. Vihan ja väkivallan tuominen kaduille ei kuulu perusoikeuksiin.

Oman puolueeni riveistä on kuulunut todella kummallisia kommentteja. Samoin näiden kommenttien esittäjät vaativat, että omien ei saisi heitä arvostella. Se on heidän mielestään selkäänpuukottamista. He vaativat puolueen jäseniä tukemaan heitä ja puoluetta. Tämä on täysin demokratian vastaista. Avoimessa demokratiassa minä ainakin arvostelen niitä, jotka minun mielestäni puhuvat ja esiintyvät puoluetta vahingoittavalla tavalla.

Valitettavasti näyttää siltä, että samalla kun puolueen johto pahoittelee ja tuomitseen tapahtuneet, niin kakkosketjun toimijat vesittävät kaiken puheillaan. Ei pidä kummeksua, jos muissa puolueissa lisääntyvät puheet perussuomalaisia vastaan.

Saat mitä tilaat. Näin käy, kun puoluejohto sallii kakkosketjun toiminnan.

Avainsanat: maahanmuuttokriittiset, surunvalittelu, nytriittää,

056 Kesätauko, vai onko sitä

Keskiviikko 29.7.2015 klo 9:43 - yrjöpoeka

Kuvittelin juhannuksen jälkeen, että Suomi hiljenee ja mitään ei tapahdu. Kuvittelu oli turhaa. Ei tarvita kuin pienen pieni risahdus perussuomalaisten joukosta, silloin media villiintyy. Kansanedustaja Immosen päivitykset yöaikaan olivat sellainen viritys, että nyt ovat kaikki päivystävät dosentit palkattu kommentoimaan aihetta. Televisio on täynnä tuomiota. Tietty osa viherpunakoista hyppii ja riekkuu toreilla. Ja media suoltaa ymmärrystä kiihotukselle perussuomalaisia kohtaan.

Palatessani kalastusreissulta pohjoisesta, putosin keskelle kiehuvaa mediamylläkkää. Immonen on lähtenyt lomailemaan ja muut saavat paikata hänen jättämäänsä aukkoa. Oli ilo seurata televisiosta maanataina, kun kolme perussuomalaista nuoremman polven edustajaa oli kuultavina aiheesta. Tätä vain lisää. Immoselta niin hyvä avaus, etteivät perussuomalaiset olisi koskaan saaneet rahalla asialleen näin hyvää näkyvyyttä!

Immosen tyyli ei ole minun tyylini. Viikonloppu ja yöaika ja kukaties annos alkoholia, ei ole parasta lääkettä lähteä sosiaaliseen mediaan. Ei siltikään, vaikka sen hyvin Immonen hallitseekin. En puutu hänen sanavalintoihinsa, ne ovat tuttua Immosta. Mikäli hän olisi tehnyt päivityksensä syksyllä, kukaan päivystävä dosentti ei olisi herännyt.

Surullista on omien puolutovereiden luistelu. Toisaalta olen siihen tottunut täällä kotikainuussa. Toista puukotetaan surutta selkään, heti kun tilaisuus tulee. Aivan samoin kuin täällä, ollaan heti vaatimassa puoluejohdolta erottamisia. Huonoista sanavalinnoista huolimatta, Immosen sanoman ytimessä on puolueen hyväksymä linjaus muuttaa maahanmuuttopolitiikkaa. Niille linjauksille ovat äänestäjät antaneet vaaleissa siunauksensa.

On kuitenkin paikallaan kerrata erityisesti eduskuntaryhmässä erilaisia media sääntöjä. Ehkä paras on muunnos alkoholi mainoksesta, ” Jos otat, et mesetä!”

Olen vuoden alusta asti odotellut puoluetoimistolta jotakin viestiä Kainuunpiirin tilanteeseen. Mitään ei ole kuulunut. Sinä aikana vanhat viholliset ovat liittoutuneet ja nyt heidän yhteisenä vaatimuksenaan on minun erottamiseni puolueesta. Viimeisin saamani tieto on, että taas kerran puolusihteeriltä on tullut ilmoitus jostakin aikamäärästä. Aiemmin se oli vaalien jälkeen, nyt asiaan palataan puoluekokouksen jälkeen.

Vettä on virrannut vuoden vaihteen jälkeen niin paljon Emäjoessa, että kohta teen itse päätökseni asiasta. Kaikenlaiset onnenonkijat ja nuljukset ovat pesiytyneet puolueeseen. He ovat ilmestyneet vasta 2011 jytkyn jälkeen. Mikäli puoluejohto jatkaa nykyisellä linjallaan, puolueesta häviävät aatteen ihmiset. Tilalle puolue saa sellaista joukkoa, joita äänestäjät hyvin pian häpeävät.

Onko niin, että vaalisloganimme realisoituu? Saat mitä tilaat

Avainsanat: immosgate, maahanmuuttoideologia, saatmitätilaat

003 Pakkaspäivää

Tiistai 6.1.2015 klo 20:13 - yrjöpoeka

Kipakassa -27 pakkasessa oli tänään hyvä selventää omia ajatuksiaan, lumikenkäilemällä talvisessa maastossa. Maasto oli sitä samaa, missä Suomen sotilaat talvisodassa ajoivat takaa luvattomia maahantulijoita. Samana päivänä 6.1.1940 Raatteentiellä alkoi loppunäytös sinne tulvineille maahanmuuttajille. Armottomassa pakkasessa Suomen sotilaat jaksoivat uurastaa yötäpäivää todella vähillä unilla. Maisema missä kuljin sai ajatukset menneeseen. Historia on näissä maisemissa hyvin vahvasti läsnä.

Suomussalmen väkiluku 1939 oli reilusti alle 10000. Joulukuussa aivan yllättäen, kuntaan oli tullut maahanmuuttajia reilut 20000 lisää. Silloin kuntamme väkiluku oli rikkaimmillaan. Valitettavasti he kaikki olivat tulleet ilman passia ja viisumia maahan ja sitä varten heidät häädettiin maasta pois. Liiallinen väestönlisäys ja hallitsemattomasti käyttäytyvä joukko tuhosi kuntakeskuksen ja hyvin paljon muuta. Suomalaiset sotilaat taistelivat silloin osin omissa vaatetuksissa.  Armottomassa pakkasessa. Puhuttiin malli Cajanderista, silloin oli säästetty armeijan varustamisesta.

Pakkasessa kulkiessani menneet ajat tulivat vahvasti sota-ajan maisemissa mieleen. Viime aikoina on huomattu taas kerran, että oman maan puolustamiseksi tarvitaan aina vahvat omat puolustusvoimat. Levottomassa maailmassa on itse huolehdittava tarvittavasta materiaalista. Samalla on huolehdittava myös siitä, ettei koskaan saa enää tulla tilannetta, jossa taistelemme yksin. Suomi ilmoittaa kuuluvansa länteen ja sen mukaisesti on etsittävä oma viiteryhmä.

Metsässä oli todella hyvä kulkea, koska viimeinen suojasää kasteli lumen ja nyt pakkanen oli kovettanut lumen. Sopiva määrä kuivaa pakkaslunta pehmensi kulkua. Omat ajatukset saivat kulkea häiriintymättä. Suomalainen metsä toimii erinomaisena terapiahuoneena. Erityisen hyvin se toimii, kun saa olla yksin. Pakkanen paukahteli mukavasti puissa. Ainoat äänet tulivat puista ja lumesta.

Tammikuu on itselle luonnossa kulkemista ja kunnon kohottamista kevättä varten. Kokousten alkaminen vaatii parempaa istuntokuntoa. Politiikan teko jatkuu. Tästä alkavat härkäviikot. Viikkoja ei katkaise arkipyhät ennen pääsiäistä.

On ihmisen kunnon aika.

Avainsanat: 6.1.1940raatteentaistelut, talvisota, hallitsematonmaahanmuutto, metsäterapiahuoneena

068 Nuoressa vara parempi

Maanantai 24.11.2014 klo 10:28 - yrjöpoeka

Kirjoitin keväällä kolme kertaa maahanmuuttoaiheesta. Blogistani ne löytyvät maaliskuulta 2014 numerosta 022 alkaen. Kirjoitteluni aiheesta on aiheuttanut joillekin tukkoisen olon. Kirjoituksiani syytetään jopa puolueen periaateohjelman vastaisiksi. Minä en löydä puolueen ohjelmasta sellaista kohtaa. Siellä puhutaan maahanmuuttokriittisyydestä. Minä puhun hallitusta maahanmuuto ohjelmasta. Paremmin sanottuna siirtolaisuudesta.

Suomalaisia on lähtenyt 1980 luvulta lähtien joka ainoa vuosi 12000 – 14000 kappaletta siirtolaisiksi. Siksi ei ole mitään kummallista siinä, että minä toivottelen tervetulleiksi koulutettuja ihmisiä muista maista.

Kopioin tuohon alle erään kirjoituksen, joka paremmin kertoo syitä siihen, miksi minua vastustetaan. Sen kirjoitti aamusella facebookiin Kuhmon Mikko Polvinen. Omaa sukua Kinnunen.

Lainaus alkaa:

”Haluan nyt vielä korostaa yhtä viisautta, joka sekään ei ole minun keksimäni:
Ihmisen luonne paljastuu vasta sillä hetkellä, kun se joko voittaa tai häviää. Politiikassa ei hävitä koskaan. Saadaan vain luottamusta, mutta antakaa niin Yrjö Puuruse:lle, kuin muillekkin rauha ja arvostus kaikissa medioissa ja muutenkin.
Mainitsin tänään, että lehtikirjoittelut saa loppua toisista. Niin nettikirjoittelutkin, jos joku sellaista harrastaa.
Yrjölle nostan siitä hattua, että hän on mieltä ja sen kertoo. En ole hänen kanssaan asioista samaa mieltä kaikissa ainakaan, siksi en halunnut häntä jatkoon neljänneksi tai edes varalle kannattaa. Tein valintaani kahdesta syystä, toinen tuli kokouksessa esille elikkä hänen ikänsä on sama, kuin nyt jo valittujen keski-ikä.
Lisäksi maahanmuuttoon liittyvä eri näkemys on niin karkea, että tein samalla ajaessani itseäni varalle politiikkaa, jonka toivoisin olevan vahvemmin esillä puolueen ulosannissakin.
Muutos2011 ja itsenäisyyspuolue vetää väkeä, laimean perussuomalaisten maahanmuuttokriittisen keskustelun vuoksi. Yrjön kanta on hyvin maahanmuuttopositiivinen ainakin Syyrialaisten pakolaisten ottamisen suhteen. Lukekaa hänen blokiansa. En halua, että tätä linjaa edistää kansanedustajaehdokkaistamme kukaan.
Politiikassa saa ja pitää olla mieltä. Niin olen minäkin. Kannustetaan siihen, arvostetaan sitä.”

Lainaus päättyy. Vahvennin tuon kaikkein tärkeimmän osan hänen viestistään.

Melkoisen sekavasta kirjoituksesta selviää kauna minun maahanmuutokirjoittelustani. Muutos 2011 ja Itsenäisyyspuolueen paremmasta vetovoimasta Polvinen nyt julkisesti ilmoittaa haaveilevansa. Minä voin toivottaa hänelle tervemenoa paremman tuulen mukaan. Minä jatkan työtäni perussuomalaisten parissa. Aiemmin uhkailivat Kyllönen ja Meriläinen julkisessa lehtikirjoittelussa loikkausaikeistaan. Nyt Polvinen ilmoittautuu samaan joukkoon. Tämän takia heillä oli eilen tiivis ja hyvä yhteistyö kaikissa äänestyksissä. Keskustalaisen Kuhmon valtuuston puheenjohtajan Anneli Kinnusen poikana, hänelle ei ole oikein vielä selvinnyt oikea poliittinen koti.

Olen vastaillut koko aamun puheluihin ja viesteihin, joita eilisen päivän jälkeen on suorastaan tulvinut. Kainuun Sanomien jutun ilmestyttyä eilen illalla, juoksi kotisivujeni laskuri kahden tunnin aikana yli tuhannen kävijän. Muutama tapaaminen on jo sovittu tälle päivälle. Iltapäivällä jatkuu luottamustehtävien hoito.

Kuten Timo Soini kirjoittaa Peruspomon takakansilehdellä: Menestyksen myötä vastustus kasvaa.

Avainsanat: maahanmuutto, siirtolaisuussuomesta, siirtolaisuussuomeen.poliittinenkotikateissa

025 Suvaitaan vai ei suvaita

Sunnuntai 30.3.2014 klo 16:04 - yrjöpoeka

Kirjoitin 15.2 siitä, kuinka Kainuu ja Suomussalmi voisi kohdata Syyrian pakolaiset. Olen saanut aiheesta paljon palautetta sähköisessä mediassa ja eri lehtien keskustelupalstoilla. Olen aiheesta jutellut paljon myös kasvokkain ihmisten kanssa. Kasvokkain kohtaaminen ja keskustelu on aivan erilaista, kuin kohdata samojen ihmisten mielipiteet keskustelupalstoilla.

Keskustelupalstoilla ei juuri kukaan oikeasti pysähdy pohtimaan, mitä oikein kirjoituksellani yritin kertoa. Siellä on olemassa vain ja ainoastaan, puolesta tai vastaan tilanne. Muutama kommentoija on kasvokkain keskustelussa sanonut, ettei netin keskusteluissa voi kertoa kannattavansa minun kirjoitusta. Se siitä syystä, että he kokevat joutuvansa vihan kohteeksi ja he eivät sitä kestä. Nämä ihmiset kokevat olonsa tuskaiseksi julkisuuden kanssa. Olen joutunut kertomaan heille omia kokemuksiani ja kuinka se vaikuttaa minuun.

Valitettavan usein keskustelu siirtyy heti henkilöön, ei itse asiaan, mistä pitäisi puhua. Niin on käynyt minunkin kirjoitukseni kanssa. Olen saanut kuulla kunniani siitä, että olen vääräoppinen. Perussuomalaisten joukossa on joukko sellaista väkeä, että kaikki ulkomaalaiset ovat heille punainen vaate ja että ne kaikki ovat tulossa loisimaan heidän verovaroillaan. Tämä joukko on marginaalinen, mutta heillä on hyvin hallussaan sosiaalinen media ja sen tuoma julkisuus. Puolueen virallinen ohjelma ei kerro missään kohdassa, että puolue vastustaa kaikkea maahanmuuttoa.

Kuusamossa on käyty viimeviikkoina myös maahanmuuttokeskustelua Syyrian pakolaisiin liittyen. Siellä oli kyse 25 mahdollisesta pakolaisesta. Nyt vaalien lähestyessä eräs taho on nostanut kaikkein pahimpia uhkakuvia pakolaisten tuomasta vaarasta. Paikallislehti Koillissanomat nosti päätoimittajansa ansiokkaalla kirjoituksella suvaitsevaisuuden kaikkien pohdittavaksi. Kirjoitus oli niin mainio, että minun oli suorastaan pakko kommentoida sitä heti lehden palstalla. Sain vastauksen heti ja taas kerran siirretään keskustelua omiin tarkoitusperiin sopivaksi.

Suunnitelmallista maahanmuuttoa harrastetaan muualla maailmassa paljon. Australia ja Uusi – Seelanti ovat hyviä esimerkkejä aiheesta. Oma väestö ei siellä riitä hyvinvoinnin kasvattamiseen ja siksi siellä suositaan runsasta maahanmuuttoa. Siellä nähdään selkeästi se, että nuoremmat ihmiset tuovat työn ja toimeliaisuuden. Vanheneva väestö tarvitsee samoin siellä kuin meilläkin, koko ajan uutta väkeä. Siellä nämä muuttajat nähdään mahdollisuutena. Meillä suunnitelmallisesta maahanmuutosta ei oikein uskalleta puhua, koska kaikki näkevät siinä heti pelkkiä uhkakuvia.

Esimerkiksi Uudessa – Seelannissa ei nähdä uhkakuvia siinä, että siellä on runsaasti eri uskontoja. Meillä on myös runsaasti eri uskontokuntia ja niiden kirkkoja. Viime vuosien keskustelua on hallittu näyttävästi islamin uskonnolla ja heidän moskeijoillaan. Ne on nostettu sellaiseksi syyksi, millä voidaan kiihkoilla kaikkea maahanmuuttoa vastaan. Ville Haapasalon tv-ohjelma 30-päivässä suomalais-ugrilaisten heimojen parissa, toi eräässä jaksossa hyvin esille eri uskontojen kohtaamisen. Siinä jaksossa Kazanissa näytettiin, kuinka yhden aukion ympärillä oli useita komeita eri uskontokuntien kirkkoja. Ne olivat olleet siinä vierekkäin jo satoja vuosia. Satoja vuosia rauhallista yhteiseloa.

Mielessäni olen joutunut pohtimaan menneitten aikojen vaikeita vaiheita ja vertaamaan niitä nykyiseen. Silloin kaikki mahdolliset uhkakuvat olivat päällä, niitä ei tarvinnut enää keksiä. Nyt meillä ei ole uhkakuvia, mutta pieni osa väestöstä on kehittänyt uhkakuvien ylläpitämisestä suoranaisen taiteenlajin. Voiko sellainen ryhmä estää kaiken ajattelun suunnitelmallisesta maahanmuutosta?

Ajattelin ensikertaa kirjoitaessani aiheesta, että se oli siinä. Nyt on ollut pakko muuttaa suunnitelmiani ja kirjoittaa lisää. Voi olla, etten tämän jälkeen pääse aiheesta enää eroon. Tiedän toki sen, että muuttajat tuovat mukanaan myös joitakin ongelmia. Sen ei pidä estää kuitenkaan maahanmuuttoa. Ongelmat on tehty ratkaistaviksi ja se on ihmisten tehtävä.

Mutta siitä olen mielissäni, että hyvin monet ihmiset näkevät samoin kuin minä. Ihmiset tuovat työn ja toimeliaisuuden ympärilleen. Se tuo elinvoimaa.

Avainsanat: suvaitsevaisuus, hallittumaahanmuutto, uusi-seelanti, uskontokiihkoilu, islaminuhka, elinvoima

022 Kohtaaminen

Lauantai 15.3.2014 klo 8:14 - yrjöpoeka

Suomussalmella, niinkuin kaikissa pohjoisen ja itärajan kunnissa, on valtava määrä rakennettua infraa puolitehoisella käytöllä. Se tarkoittaa tyhjiä koulukiinteistöjä ja autioituvia kyliä. Väestön ikääntyminen ja nuoremman väen siirtyminen koulutuksen ja työn perässä asutuskeskuksiin kiihdyttää maaltapakoa edelleen seuraavat kaksi vuosikymmentä. Valtion ja kuntien satsaamat miljoonat ja miljardit rakentamiseen, jäävät täysin ilman käyttöä. Suomessa ja Suomussalmella on etsitty sitä viisasten kiveä, mikä täyttäisi autioituvan maaseudun. Mistä saada paikkakunnalle nuoria ja lapsiperheitä? Ja millä keinoin?

Syrjäalueiden pahin puute on työpaikat. Mikäli niitä löytyy, löytyy myös työntekijöitä. Maatalous ei enää ole se maaseudun tukipylväs. Yksikkökoot ovat suurentuneet ja niiden vaikutus hyvin rajallinen. Metsätalous ei myöskään ole ratkaisu nopealla aikataululla. Unelmat jostakin muualta muuttavasta tehtaasta, eivät ole muuta kuin unelmaa. Tulevaisuuden toivo elää kaivosrakentamisessa ja niiden mukanaan tuomista työpaikoista. Nämä työpaikat eivät aukene tässä ja nyt, vaan vasta vuosikymmenien päästä.

Mitä pitäisi tehdä suurella rahalla rakennetulle infralle? Poltetaan vai puretaan? Vai jätetäänkö ne kummitusten pesäpaikoiksi? Olisiko näille asunnoille ja kouluille missään käyttäjiä? Mitä tapahtuisi, jos niille löytyisi käyttäjät? Kainuun kehitys on aina liittynyt väestön kasvuun. Historian aikana alue on usein taantunut. Maakunta on aina ollut väestön kasvattaja, väki on siirtynyt suuriin kaupunkeihin ja myös ulkomaat ovat saaneet osansa. Väestön lisäys on aikaisemmin tullut Savosta ja Venäjän suunnasta. Nyt sieltä ei ole odotettavissa minkäänlaista muuttoa. Samoin ei muualtakaan Suomesta.

Maailmalla on menossa paljon suuria kriisejä. Sotia ja nälästä johtuvia. Suuria pakolaisleirejä perustetaan ja länsimaat käyvät anekauppaa omista sieluistaan, ottamalla hädänalaisia pieniä määriä joka maahan. Suomi on mukana tässä sielujen puhdistamis operaatiossa. Kunnille tarjotaan pieniä valtionapuja, mikäli nämä sijoittavat muutamia pakolaisia alueilleen. Näiden pakolaisten ahdingosta käydään sitten jokaisella paikkakunnalla omanlaisensa näytelmä. Koskaan se ei ole ollut ihmiselle mieltäylentävää.

Mitä tapahtuisi, jos Suomussalmi ilmoittaisi ottavansa alueelleen heti tuhat Syyrian sotapakolaista? Asuntoja olisi heti valmiina ja koulut olisivat valmiina. Välittömästi pakolaisten mukana alueelle muuttaisi koulutushenkilökuntaa ja muuta tarvittavaa henkilöstöä. Aluetalouteen siirtyisi runsaasti uutta muualta tulevaa rahaa. Aluetalouden piristyminen ruokkisi itsestään myös muuta lisääntyvää toimeliaisuutta. Syyriasta tulevat pakolaiset eivät ole kouluttamattomia paimentolaisia. Syyriassa on ollut korkeasti koulutettu väestö, nyt tämän väestön osana on hitaasti kuolla pakolaisleireissä. Näillä pakolaisleireillä lasten ja nuorten määrä on erittäin suuri.

Mielestäni nyt on aika muuttaa kokonaan ajatusta pakolaisten vastaanotosta. Muutamien pakolaisten määristä on siirryttävä suurempiin yksiköihin. Suomussalmi ei olisi mikään uhrautuja, vaan riittävän suuren muuton ansiosta kuntamme olisi enemmän saavana osapuolena. Niin taloudellisesti kuin henkisesti. Talouden piristyessä kukaan kuntalainen ei jäisi pohtimaan, saavatko pakolaiset ehkä jotakin enemmän kuin alueen kantaväestö. Tämänhetken mallilla näin tapahtuu väistämättä. Tämän hetkinen muuttotapa ei ole hyväksi pakolaisille ja ei myöskään kantaväestölle.

Suomussalmi ja Kainuu voisivat olla nyt edelläkävijöitä. Muutetaan tyhjät tilat työksi ja toimeliaisuudeksi. Kaikki tilat on rakennettu ihmisiä varten.

Nyt näiden olisi kohdattava. Kohtaaminen riippuu sinusta ja minusta.

Avainsanat: maaltamuutto, ikääntyväväestö, kasvattajamaakunta, sotapakolaiset, maahanmuutto

051 Ihmettelyä

Torstai 28.6.2012 klo 6:42 - yrjöpoeka

Kainuun kunnat ovat pitäneet kesäkuun aikana tilinpäätöskokouksia ja niiden viesti on yhteneväinen. Kunnilla olisi näiden uutisointien mukaan mennyt ihan hyvin, mutta kuntayhtymä siirtää tappiot kuntien maksettavaksi. Kysyä voi mitkä tappiot?

Kainuun maakuntakuntayhtymä tuottaa kaikille Kainuun kunnille sote-palvelut ja toisen asteen koulupalvelut. Kuntalaisten palvelutarve on kasvanut tasaisesti ja kunnissa on uskottu suuruuden ekonomian tuovan lopulta selkävoiton taloudesta. Kunnat ovat omissa neuvotteluissaan laittaneet useana vuotena aivan liian vähän rahaa omien kuntalaistensa palvelutarpeisiin. Kuntayhtymän on kuitenkin pitänyt hoitaa kaikki lakisääteiset velvollisuudet ja lasku näistä tulee kunnille nyt jälkijunassa.

Kainuun mahtipuolueet keskusta ja vasemmistoliitto ovat useita vuosia hehkutelleet, kuinka paljon on säästetty kainuulaisten varoja kuntayhtymän ansiosta. Tampereen yliopistolta on tilattu tutkimuksia jotka todistavat kaikille, kuinka hyvin täällä menee. Kokoomus ja sosiaalidemokraatit ovat säestäneet tätä hölmöläisten peiton jatkamista. Tutkimukset ovat oikeassa siinä, että rahaa on kulunut vähemmän ja että palvelut ovat alueella keskittyneet kuntakeskuksiin. Syrjäiset alueet ja pienten kuntien palvelut on ajettu alas.

Yksi asia näiltä puolueilta ja johtajilta on kaikessa tohinassa jäänyt huomioimatta, tai sitä ei ole osattu hehkutuksen keskellä arvioida. Kainuulaisten palvelujentarve on jatkanut kovaa kasvuaan ennusteiden mukaan. Sitä tarvetta ei voi tehdä maan keskiarvoa vähemmillä summilla. Kainuun pitäisi kaiken järjen mukaan olla väestörakenteensa takia, koko maan kallein maakunta palveluiden osalta.

Hyrynsalmen kunnanvaltuuston uutisoinnissa paikallislehdessä asia tuotiin esille näin. ”Ilman kuntayhtymän maksuosuutta kunnan talous olisi 450 000 euroa plussalla ja vuosikate Keräsen mukaan 40 000-50 000 ylijäämäinen.” Suomussalmella olisi ollut ylijäämää 1 800 000 tuhatta, mutta siitä piti lohkaista tälle inhalle kuntayhtymälle 1 400 000 euroa. Väkisin tulee mieleen, että kunnat olisivat valmiita nykypäättäjilla lopettamaan kuntalaistensa palvelut.

Vuonna 2013 on voimassa toinen meno. Enää ei vaaleilla valita maakuntavaltuustoa, vaan kuntayhtymän hallintoon valitaan puolueiden toimesta sellaiset kellokkaat, jotka ovat kilttejä. Nykyinen demokraattinen järjestelmä oli kuntien johdon mukaan epäonnistunut, koska maakunnan sote-lautakunta alkoi esittämään todellisia lukuja palvelujen tarpeesta.

Juhannuksen alla tilinpäätöskokouksessa tuli Suomussalmelta sitten varsinainen kultajyvä tulevaisuuden ratkaisuihin. Kunnahallituksen puheenjohtaja Ritva Huttunen (kesk) oli tämän neronleimauksen äiti. Huttunen ehdotti kunnan väestötappion muuttamiseksi ja tyhjien asuntojen täyttämiseksi massiivista maahanmuuttoa. Hän oli uutisen mukaan saanut erittäin positiivisen kuvan Pudasjärven kaupungin ratkaisusta. Siellä oli hänen mukaansa maahanmuutto nähty positiivisena mahdollisuutena myös työpaikkakehityksen kannalta. Kertakaikkisen nerokasta! Tällaisia ”ajatusten Tonavia” voi syntyä vain keskustan ajatushautomosta.

On todella harmi, että nämä nerokkaat ajatukset ja uutiset eivät ole lehden verkkoversiossa kaikkien Suomen kansalaisten saatavilla. Tästä on tehtävä esitys paikallislehden toimitukseen. Ylä-Kainuu paikallislehti saisi runsaasti uusia lukijoita ja uteliaita tulvisi kuuntelemaan Huttusen nerokkaita ajatuksia.

Suomen suvessa syntyy muutakin kuin kärpäsiä!

Avainsanat: tilinpäätöskokous, kainuunmaakuntakuntatyhtymä, selkävoittotaloudesta, kainuunmahtipuolueet, hölmöläistenpeitonjatkaminen, kultajyvä, pelastuksenamaahanmuutto, ajatustentonava, ajatushautomo

152 Mietteitä maakuntavaltuuston kokouksesta

Tiistai 30.11.2010 klo 18:25 - yrjöpoeka

Maanantai oli todella pitkä päivä autossa istumisineen ja kokouspäivän pituuden takia. Kello oli yli iltayhdeksän, ennen kuin ehdin kotiin. Onneksi kotona odotti vaimo lämmitetyn saunan kera. Siinä päivän raskaus poistui jutellessa ja löylyä lyödessä. Pitkä päivä ja huono ruokailumahdollisuus laskivat energiatason ja verensokerin todella alas. Saunan jälkeen oli mahdollisuus kunnon ruokailuun ja hetki postin lukuun, ennen kunnon yöunia.

Maakuntavaltuuston kokous oli todella mielenkiintoinen, erityisesti niiden vähäisyyden takia kaikilla oli puhetta ja paljon. Budjetti sai totta kai paljon puhetta ja erityisesti sosiaali- ja terveydenhuolto oli mielenkiinnon kohteena. Suurin osa valtuutetuista käsitteli budjettia aivan ensikertaa ja siksi käsittelystä tuli pitkä. Puheita oli tulossa paljon ja puheenjohtaja joutui heti ryhmäpuheenvuorojen jälkeen siirtymään kahden minuutin puheenvuoroihin.

Ryhmäpuheenvuoroissa huomio kiinnittyi välittömästi keskustan ja kokoomuksen voimakkaaseen esiintuloon maahanmuuton suhteen. Kummastusta lisäsi erikoisesti se, ettei maahanmuuttoasia liity mitenkään maakuntavaltuuston budjettiin. Kaiken lisäksi puheenjohtaja salli todella pitkän keskustelun aiheesta, aivan kuin asia olisi heitetty perussuomalaisille haasteena. Haaste otettiin mieluusti vastaan ja valtuustossa tuli selkeä osapuolijako. Kotimaisen työvoiman ja työttömyyden puolesta puhui kaikkein voimakkaimmin perussuomalaisten ryhmä. Vihreät ja sitoutumattomat säestivät meitä.

Kokoomuksen puolelta tuotiin voimakkaasti esille maahanmuuttajien määrän lisäämisen syyksi se, että meidän vanhustemme hoitajiksi niitä tarvitaan. Kokoomuksen ja keskustan yrittäjien sanoma oli, että yli 5000 kainuulaisesta työttömästä ei ole mihinkään. Laiskuuden lisäksi suomalaiset ovat vielä heidän mukaansa liian kalliita. Voiko asian paremmin ilmaista äänestäjien suuntaan tulevissa vaaleissa.

Eilisenkokouksen tiimoilta lehdet eivät kirjoittaneet aiheesta mitään, mutta sitä voimakkaammin niin sanotusta 4Suorasta. Siitä syystä vasemmisto kokonaisuudessaan antoi meidän puolustaa kotimaista työväestöä. Tämä 4Suora ryhmä oli pystyssä myös viime eduskuntavaalien aikaan. Tulevissa vaaleissa äänestäjillä on selkeästi näkyvissä vaalien vaihtoehdot. Vanhaa valtaa puolustavat puoluekannoistaan riippumatta, neljää (4) eripuoluetta edustavat henkilöt. Toisin sanoen puolueiden värillä ei ole väliä, kuten äänestäjät ovat viime vuosina kokeneet.

Käytin eilen valtuustossa puheenvuoron, jossa toin esille hallinnon päällekkäisyyden. Esitin suoraan harkittavaksi kuntarakenteen tiivistämistä. Erityisesti siitä on keskusteltava nyt, koska reuna alueilla väestö vähene todella rajusti. Kaiken lisäksi lasten syntyvyyden määrä keskittyy Kajaanin ja Sotkamon alueille. Keskustelun avaus ei saanut mitään vastakaikua. Valtapuolueet eivät halua keskustella asiasta ennen vaaleja, mielestäni vaalien aika on parasta aikaa keskustella aiheesta. Miksi maksaa veroja seinien ja turhan päällekkäisen hallinnon takia?

Jokatapauksessa Hallintokokeilu on osoittanut sen, että sosiaali- ja terveydenhuolto voi toimia yhden johdon alla. Samalla tavalla muita aloja voidaan yhdistää yhden hallinnon alle. Luottamusmies organisaatioille se tietäisi reilua vähentämistä. Esimerkkinä edelleen Ylä-Kainuu: alueella on väkeä paljon vähemmän kuin Suomussalmella oli enimmillään. Silti alueella toimii kolme suurta kunnanvaltuustoa suurine toimitiloineen. Ovatko ne kansalaisten hyvinvoinnin kannalta ensisijaisia?

Maakuntalehti yllätti minut nyt todella! Tätä kirjoittaessa lehti julkaisi huomisen lehden pääkirjoituksen netissä ja siinä asia on nyt otettu esille. Juuri niin kuin eilen toin aiheen keskusteltavaksi. Nyt on annettava pääkirjoituksen tekijälle kaikki pinnat!

Avainsanat: pitkätvälimatkat, kainuunmaakuntavaltuustonbudjettikokous, keskustajakokoomuspuolustaamaahanmuuttoakainuuseen, kokoomuksenyrittäjäteivätarvostakainuulaistatyötöntä, perussuomalaisetpuolustavatsuomalaistatyötäyksin, 4suora, valtapolitiikkaa

092 Markkinakadun mietteitä

Tiistai 13.7.2010 klo 19:44 - yrjöpoeka

Lauantaina päättyi todella vilkas viikko. Lauantaina muut puolueet olivat jo väsähtäneet ja pelikenttä jäi siten perussuomalaisille. Päivä oli todella vilkas ja teltalla kävi vielä runsaasti väkeä. Nuorten ryhmä oli aktiivisesti mukana ja suoritti oman kyselynsä nuorten parissa. Lauantain merkittävin piirre olikin nuorten äänestysikäisten mukaan tulo. Useita opiskelijoita kävi kyselemässä puolueen ja piirin asioista. Useita maahanmuuttajia asioi myös meidän luonamme. Heillä oli tärkein kysymys maahanmuuttoon liittyvissä asioissa, aivan samoin kuin oli valtaväestölläkin. Maahanmuuttajat haluaisivat tilanteen säilyvän ennallaan ja valtaväestö haluaa rajoituksia maahanmuuttoon. Jututin useita satoja ihmisiä päivien aikana ja voi sanoa, että melkein sata (100) prosenttia kävijöistä oli muutoksen puolesta. Riippumatta paikalla kävijöitten iästä, viesti oli sama.

Paikalla käynyt väki oli tyrmistynyt valtakunnan politiikan moraalista. Ihmisten mielestä on käsittämätöntä, kuinka korruptio ja suuri raha ovat nousseet pääosaan. Hallituksen tekemiset oli tarkoin mietiskelty ja nyt torikansa halusi muutosta. Lautakasajupakka ja ministereitten naisasiat ryyditettynä yhdellä Korhosella, oli käynyt kansan mielen päälle.

Neljä pitkää päivää kävi jalkojen päälle, erityisesti kovan ja kuuman alustan takia. Joka ilta tuntui siltä, kuin jalkapohjat olisivat turvoksissa ja tuntuivat pyöreiltä kuin pullon kylki. Huolimatta suonenvedoista jaloissa, reissu oli todella kannattava. Runsaasti ihmisiä tuli torille varta vasten perussuomalaisten takia. Keskityimme omaan tekemiseen ja perussuomalaisten materiaali kävi todella hyvin kaupaksi. Tuuli on todella kääntynyt ja tästä on hyvä jatkaa.

Sunnuntai aukeni auringon paisteessa ja sen kunniaksi lapioin autokuormallisen täytemaata kotipihalla. Selkänahka sai väriä ja kipua. Työn kunniaksi sain vaimolta luvan ajaa joelle. Kuusinki joella oli todella lämmintä ja taimenet pysyivät piilossa. Veden lämpiäminen oli tuonut jokeen suurahvenet ja sain yhden rantautettua. 13 tunnin kalastuksen jälkeen pienet unet ja takaisin kotiin. Kotona oli tänään sitten täytemaitten peittäminen ruokamullalla. Mukava lämpö helli tänäänkin ja on todella mukava tehdä hommia lämmössä.

Vaimoni söi suurahvenen paistettuna ja nyt on hyvä mieli.

Avainsanat: markkinakatu, politiikanviikko, rajoituksiamaahanmuuttoon, politiikanmoraali, korruptio, tuppeensahattu, kuusinkijoki, suurahvenet, hyväruoka, parempimieli

086 Juhannus, milloin..?

Maanantai 21.6.2010 klo 21:53 - yrjöpoeka

Kansa odottaa juhannusta, mutta oikea juhannus on pian mennyt ja aloitamme juhlan väärään aikaan. Melkein olisi yksi ja sama pitää juhannus tammikuulla, silloin se ei häiritsisi kirkkoa, eikä työmarkkinajärjestöjä. Joulu on samalla tavalla siirretty ja sen voisi tuoda sitten kesäaikaan vietettäväksi. Ärsyttävää..

Viimekertaisesta kirjoituksestani olen saanut palautetta sen takia, että yleistän asioita liikaa. Se voi pitää paikkansa, mutta nimenomaan tuosta siirtolaisparlamentista puhuttaessa sen vetäjät ovat niitä jotka yleistävät kaiken. Maahanmuuttajissa on suurin osa aivan tavallisia ihmisiä, mutta heidän niin sanotut puhemiehet ja naiset haluavat kaikkien nimissä syyllistää alkuperäisväestöä. Kaikenlainen kritiikki joka suuntautuu maahanmuuttaja väestöä kohtaan, leimataan rasismiksi. Sama ilmiö on valitettavan yleinen myös muualla maailmassa. Ääripään ihmisiä löytyy kaikista kansanryhmistä, niin maahanmuuttajista kuin kantaväestöstäkin.

Tänään oli vuorossa tiedotustilaisuus Kajaanissa. Eduskuntavaaleihin liittyen julkaisimme Perussuomalaisten Kainuun piirin vaaliohjelman. Suoritin maakunta ajelun moottoripyörällä ja sää oli todella hyvä. Päivän aikana sain jututtaa useita vaaleista kiinnostuneita ihmisiä ja erityisesti pyöräilyliivini saavat ihmiset hyvälle tuulelle. Voi olla, että kesällä ja aurinkoisella ilmallakin on oma osansa ihmisten hyväntuulisuuteen. :)

Televisio on esittänyt juuri minikaivurin matkaa Hangosta Kuusamoon. Televisio toi hyvin esille ihmisten hyväntuulisuuden ja erityisesti sosiaalisen median voiman. Samankaltaisen luovan hulluuden ihmiset löytävät toisensa välittömästi. Oli todella hyvä tarina tavallisista suomalaisista, aurinkoisella matkalla Hangosta Kuusamoon. Matkan pitäisi päättyä Kuusamoon 29.6, torilla voi olla todellinen tungos. Pidän peukkuja tälle touhulle, se tuo hyvää mieltä kaikkialle!

Avainsanat: mittumaari, väärinkirjoitettu, maahanmuuttokeskustelu, kansanryhmä, kantaväestö, politiikka, perussuomalaisuus, vaaliohjelma, minikaivuri, hangostakuusamoon, hyväntuulenkaivuri, luovahulluus, sosiaallinemedia

075 Koulutuspäivä

Keskiviikko 19.5.2010 klo 23:16 - yrjöpoeka

Tänään sain mahdollisuuden olla mukana ”Työllä osallisuutta! Kehitysvammaiset ihmiset matkalla palkkatyöhön” koulutustilaisuudessa. Päätilaisuus pidettiin Helsingissä, mutta se videoitiin useammalle paikkakunnalle ja myös Kajaaniin.

Päätilaisuudessa Helsingissä oli todella hyviä alustuksia. Professori Asko Suikkanen aloitti aamupäivän ja suunnittelija Kari Vuorenpää Kehitysvammaisten tukiliitosta päätti aamupäivän. Luennot pitivät todella hyvin hereillä ja ne on luettava nyt uudelleen. Iltapäivän odotetuin luento kainuulaisille, oli vastaava lääkäri Markku Nymanin luento oppisopimuskoulutuksesta. Monta kivirekeä on vielä käännettävä, ennen kuin kaikki ennakkoluulot on murrettu.

On todella kummallista, että useat katsovat palkkatyön olevan kehitysvammaisille mahdotonta. Kehitysvammaisia on kuitenkin sellaisissa tehtävissä. josta heille suoritetaan työosuusrahaa, eli muutamia euroja koko päivältä! Yleensä 3 – 7 euroon, eli se ei riitä edes päivän ruokaan. Työ kyllä kelpaa, kunhan siitä ei tarvitse maksaa. Toivottavasti nyt on aika kypsä ja näitä uusia koulutusmahdollisuuksia käytettäisiin hyväksi. Valitettavasti alan ammattilaisilla on parempi tieto kehitysvammaisten mahdollisuuksista, kuin kehitysvammaisilla itsellään. Myös kehitysvammaisten omilla vanhemmilla olisi kehitettävää ajatusmaailmoissaan. Vanhemmat yrittävät ylisuojella erikoisen lapsensa, mutta yhtä aikaa omat terveet lapset saavat mahdollisuuden vaikka itsensä tuhoamiseen. Terveisiin lapsiin ollaan valmiita satsaamaan vanhempien varallisuutta, kehitysvammaisen kohdalla tilanne on usein toinen.

Koulutuspäivän aikana tuli myös todetuksi, että kehitysvammaisten osuus on marginaalinen. Kyse on kuitenkin noin 10000 tuhannesta vajaakuntoisesta, jotka voisivat toimia aivan hyvin avustavissa työtehtävissä. Kaiken lisäksi kehitysvammaiset ovat halukkaita tekemään työtä mistä saa palkkaa. Työ tuo meille kaikille itsetuntoa ja antaa elämälle tarkoituksen.

Toivottavasti osa ns. ”kotoutus” rahoista ja mahdollisuuksista suunnattaisiin oman maan kansalaisten työmahdollisuuksien parantamiseen. Kotouttaminen tuntuu muutoinkin viime päivien uutisten perusteella todella turhalta työltä. Maassa on yli 20 asumisvuoden jälkeen maahanmuutaneita, jotka eivät osaa kieltä ja eivät ole hankkineet mitään koulutusta. Sitten vielä ihmettelevät, miksi heillä on yli 50% työttömyys?

Maassa on noin 100000 vajaakuntoista ja sen päälle 300 – 500000 työtöntä. Miksi jatketaan hokemista, että meillä on työvoimapula?

Yleensäkin ihmetyttää tämä kotouttaminen, onko se tapa jolla työllistetään oma sosionomeiksi koulutettu väestö? Sellaiseen työhön joka ei tuota kansantaloudelle mitään? Maahan ollaan tuomassa täysin kouluttamatonta väestöä ja en oikein usko, että se porukka alkaa toimia aktiivisesti yritysrintamalla?

Olen useasti pohtinut sitä, miksi ei kotouteta omaa väestöä yhtä aktiivisesti, kuin ummikkoja ulkomaalaisia? Jos sama panos laitettaisiin oman vajaakuntoisen väestön työkyvyn parantamiseen, uskon sillä saavutettavan paremmat tulokset. Ei se ainakaan voi olla huonompi kuin Astrid Thorsin totuus aiheesta?

Avainsanat: vajaakuntoiset, työlläosallisuutta, kehitysvammaistentukiliitto, työosuusraha, maahanmuuttopolitiikka

058 Tuhkat pölisevät

Maanantai 19.4.2010 klo 17:15 - yrjöpoeka

Sananmukaisesti koko ihmiskunta on näkemässä mikä on ihmisen osa maailmassa. Veikko Huovinen taisi siteerata jossakin jutussaan ihmistä kusiaiseen. Ihmiset ovat ryntäilleet päämäärättömästi ja valtavalla kiireellä ympäri maailmaa. Nyt on totuteltava rauhallisempaan tahtiin ja asiat tulevat hoitumaan rauhallisemmallakin tahdilla. Meidän maasta on myös siirretty osa tuotantoa halvempiin maihin ja nyt nähdään mihin se johtaa. Komponentteja on ollut halpaa lennätellä ympäri maailmaa ja tuhota ympäristöä. Pitäisikö alkaa siirtelemään osa tärkeistä komponentti tuotannoista takaisin kotimaahan? Muuten käy niin, että se pienikin vienti tyrehtyy. Samalla maamme jatkaa koko maailman pelastamista, väestöä siirretään töitä tekemään tänne ja ilmastoa pelastetaan lämpenemiseltä. Kusiaisen osaksi voi tulla paleleminen ja me sitten lämmittelemme täällä energia säästölamppujen hohteessa.

Eilisen päivän maakuntalehdessä oli todella riemastuttava uutinen, maakunnan valta puolue keskusta etsii pian vaaliehdokkaita kissojen ja koirien kera. Vasta kaksi (2) innokasta on antanut suostumuksen ehdokkuuteen vaalirahoitusjupakan raunioilta. Korruptiopuolueen ehdokkuus ei ole mairitteleva!

Tähän asti pieni perussuomalaisten piiri on ollut viimeviikkoina toisenlaisen ongelman edessä. Ehdokkaita on tuotu esille ovista ja ikkunoista, osa on pöllyttänyt tuhkaluukkujakin. Piiri joutui osan karsimaan pois ja kaiken lisäksi saimme järjestää jäsenvaalin! Vaalien tulos esitellään piirin kevätkokouksessa ensi lauantaina.

Tämä pieni ja vielä kohtuullisen tuntematon sivustoni on saanut osalle verenpaineen nousua. Eilisen päivän aikana sain muutamia yhteydenottoja aiheesta. Olen kirjoittanut joistakin politiikan parissa toimivista ihmisistä ja arvioni heistä on saanut osan hiiltymään. Pieni tuhkien pöllyttely on paikoillaan silloin, kun jotkut lähtevät toimimaan vastoin yhteisesti sovittuja pelisääntöjä. Kun kerran taivaalla oleva tuhka jäähdyttää ilmastoa, voi olettaa, että pölinä politiikassa voi myös saada aikaan saman ilmiön!

Lisää verenpaineen nostoa tulee tässä! Poikani pääsi pois sairaalasta ja se on hyvä asia! Kuntoilua olen saanut tehdä tänään halkorantteella, tällaisella kelillä on mukava tehdä ulkotöitä. Tämä on perussuomalaisen ihmisen tavallinen päivä!

Avainsanat: ihmiskunta, ilmastokylmenee, kusiaisenosa, veikkohuovinen, maailmanpolitiikka, nokia, maahanmuuttopolittiikka, korruptiopuolue, verenpaine, tulivuori, tavallinenpäivä

035 Mitä muuta meidän pitäisi vielä tehdä?

Tiistai 9.3.2010 klo 15:03 - yrjöpoeka

Suomussalmelainen vasemmiston kansanedustaja Merja Kyllönen on esittänyt vaatimuksen. Kyllönen on vasemmistoliiton maahantulopoliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja. Kyllösen antaman lausunnon perusteella, joka pitäjässä on ensi kesänä valmistauduttava siihen, että romanialaiset ”turistit” tulevat saamaan asiallisia peseytymis- ja leiriytymistiloja. Romanialaiset turistit etsivät juuri tällaisia sinisilmäisten hölmöjen täyttämiä maita, joissa he voivat rauhassa jatkaa ikiaikaisia perinne töitään. Tämä turisti virta liikkuu sinne, minne niitä johtavat rikollisliigat käskevät niiden mennä. Osa turisteista on jo suoraan rikollisjoukon jäseniä ja loput toimivat pakotettuina.

Suomen tapa jakaa ilmaista ja vastikkeetonta tukea muun maailman ”hädänalaisille” johtaa juuri tähän. Kuten Kyllönen julkilausumassaan tekee tiettäväksi, näillä turisteilla on todella pieni (alle 100 €) kuukausi ansio kotimaassaan. Suomen jakama holtiton raha, useita satoja euroja kuukaudessa ilmaisella ylöspidolla, on näille varsinaista ”amerikan” tienestiä. Kaiken lisäksi suomalaiset ovat niin kohteliasta kansaa, että säännöllisin väliajoin heitä käytetään kotimaassaan ja vielä ilmaiseksi. Saattajien lähtiessä paluulennolle he ovat jälleen mukana ja kotimaan (siis Suomen) kamaralla, he pyytävät jälleen turvapaikkaa. Turvapaikkaharkinta aloitetaan alusta ja sitä odotellessa nämä turistit kansoittavat kauppakeskusten etuovien vierukset kerjäämistä varten. Suomalaiset ovat saaneet köyhyyden ja kerjäämisen loppumaan ja nyt me olemme hyväuskoisia höynäytettäviä. Surkean näköinen reppana saa meidän kukkahattutädit suoranaiseen vimmaan ja tämä Kyllösen esitys on lajissaan todella posketon.

Laajeneva EU tuo nyt meille kaikkea sitä autuutta, jota poliittinen eliitti on hakenut. Toivottavasti tämä tukehtuu lopulta omaan mahdottomuuteensa ja palaamme normaaliin passin ja viisumin vaatimuksiin. Nykyinen tila on mahdoton yhtälö, jossa toisen EU maan asukas voi hakea toisesta EU maasta turvapaikkaa, se ei ole oikein. Suomalaisten tehtävä ei ole kaikkien maailman köyhien hoitaminen, meidän varamme eivät siihen riitä. Hoitakaamme ensin kaikki oman maan kansalaiset, jotka apua tarvitsevat. Jokainen joka kokee, että hänellä on liikaa rahaa ja omaisuutta, voi lahjoittaa ne mielihyvin köyhille.

Tänään on onneksi ollut muutakin mietittävää ja olen saanut todella paljon palautetta puhelimen välityksellä lehtikirjoituksestani. 16.2.2010 oli paikallislehdessä Ylä-Kainuussa kirjoitus ”Perukan ihmisen hätähuuto”. Se sai kirjoitushaluni heräämään ja tämän päiväsessä lehdessä myös kolumni kirjoittaja pohtii samaa asiaa. Kirjoitukseni on liitettynä tuolla julkaistut kirjoitukset osiossa.

Tänään on ollut todella loistava ilma, lämmitin talon heti aamusta ja laitoin vaatteet pihalle ilmautumaan. Sitten olikin vuorossa pienen pieni kuntoilu aurinkoisessa metsässä, tästä ne kelit vain paranee ennen loppuaan. Valtatie alkaa pikkuhiljaa sulaa ja se laittaa pohtimaan, missä vaiheessa moottoripyörä herää henkiin?

Avainsanat: maahanmuuttopoliittinen, romanianturistit, rikollisjoukkiot, amerikantienestiä, turvapaikkaharkinta, laajenevaeu, mielipidekirjoitus, moottoripyöräkuume

Vanhemmat kirjoitukset »