Satunnaiset kuvat

Antti Sorron teoriatunti/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

056 Kesätauko, vai onko sitä

Keskiviikko 29.7.2015 klo 9:43 - yrjöpoeka

Kuvittelin juhannuksen jälkeen, että Suomi hiljenee ja mitään ei tapahdu. Kuvittelu oli turhaa. Ei tarvita kuin pienen pieni risahdus perussuomalaisten joukosta, silloin media villiintyy. Kansanedustaja Immosen päivitykset yöaikaan olivat sellainen viritys, että nyt ovat kaikki päivystävät dosentit palkattu kommentoimaan aihetta. Televisio on täynnä tuomiota. Tietty osa viherpunakoista hyppii ja riekkuu toreilla. Ja media suoltaa ymmärrystä kiihotukselle perussuomalaisia kohtaan.

Palatessani kalastusreissulta pohjoisesta, putosin keskelle kiehuvaa mediamylläkkää. Immonen on lähtenyt lomailemaan ja muut saavat paikata hänen jättämäänsä aukkoa. Oli ilo seurata televisiosta maanataina, kun kolme perussuomalaista nuoremman polven edustajaa oli kuultavina aiheesta. Tätä vain lisää. Immoselta niin hyvä avaus, etteivät perussuomalaiset olisi koskaan saaneet rahalla asialleen näin hyvää näkyvyyttä!

Immosen tyyli ei ole minun tyylini. Viikonloppu ja yöaika ja kukaties annos alkoholia, ei ole parasta lääkettä lähteä sosiaaliseen mediaan. Ei siltikään, vaikka sen hyvin Immonen hallitseekin. En puutu hänen sanavalintoihinsa, ne ovat tuttua Immosta. Mikäli hän olisi tehnyt päivityksensä syksyllä, kukaan päivystävä dosentti ei olisi herännyt.

Surullista on omien puolutovereiden luistelu. Toisaalta olen siihen tottunut täällä kotikainuussa. Toista puukotetaan surutta selkään, heti kun tilaisuus tulee. Aivan samoin kuin täällä, ollaan heti vaatimassa puoluejohdolta erottamisia. Huonoista sanavalinnoista huolimatta, Immosen sanoman ytimessä on puolueen hyväksymä linjaus muuttaa maahanmuuttopolitiikkaa. Niille linjauksille ovat äänestäjät antaneet vaaleissa siunauksensa.

On kuitenkin paikallaan kerrata erityisesti eduskuntaryhmässä erilaisia media sääntöjä. Ehkä paras on muunnos alkoholi mainoksesta, ” Jos otat, et mesetä!”

Olen vuoden alusta asti odotellut puoluetoimistolta jotakin viestiä Kainuunpiirin tilanteeseen. Mitään ei ole kuulunut. Sinä aikana vanhat viholliset ovat liittoutuneet ja nyt heidän yhteisenä vaatimuksenaan on minun erottamiseni puolueesta. Viimeisin saamani tieto on, että taas kerran puolusihteeriltä on tullut ilmoitus jostakin aikamäärästä. Aiemmin se oli vaalien jälkeen, nyt asiaan palataan puoluekokouksen jälkeen.

Vettä on virrannut vuoden vaihteen jälkeen niin paljon Emäjoessa, että kohta teen itse päätökseni asiasta. Kaikenlaiset onnenonkijat ja nuljukset ovat pesiytyneet puolueeseen. He ovat ilmestyneet vasta 2011 jytkyn jälkeen. Mikäli puoluejohto jatkaa nykyisellä linjallaan, puolueesta häviävät aatteen ihmiset. Tilalle puolue saa sellaista joukkoa, joita äänestäjät hyvin pian häpeävät.

Onko niin, että vaalisloganimme realisoituu? Saat mitä tilaat

Avainsanat: immosgate, maahanmuuttoideologia, saatmitätilaat