Satunnaiset kuvat

Sininen hetki

Uusimmat

Blogin arkisto

115 Väärin kirjoitettu

Keskiviikko 21.9.2016 klo 19:05 - yrjöpoeka

Olen saanut tietyltä (maahanmuuttokriittiseltä) taholta palautetta, että minä ja moni muu, on aivan väärin kirjoitellut kahdesta miehen hengen vaatineesta tapahtumasta. Ensinnäkin, minun ja muiden tapauksien tiimoilta kirjoittaneiden, olisi pitänyt esittää Otanmäen uhrin omaisille surunvalittelut. Miksi olisi? En ole kumpaisestakaan tapahtumasta (Helsinki, Otanmäki) käsitellyt surmattujen henkilötietoja. En ole maininnut nimiä. Olen vain ottanut kantaa niihin liittyviin ilmiöihin.

Toiseksi, kyseessä oli kaksi aivan erilaista tapausta. Toinen oli aivan tavallinen surma, johon liittyi omaisuuden anastamista. Tähän tapaukseen liittyvästä mielenosoituksesta annoin sitten ruutini palaa. Ääriliike Suomi ensin, yritti käyttää tapausta hyväkseen. Samoin tämä liike halusi mielenosoituksella saada runsaasti näkyvyttä tavallisessa mediassa. Sitä media antoi sananvapauden ja uutisarvon nimissä.

Toinen oli selkeästi natsimielisen ääriliikkeen jäsenen tekemä raaka pahoinpitely julkisella paikalla, johon liittyi poliittinen aspekti. Tässä tapauksessa tämä ääriliike kehui pahoinpitelyä sosiaalisessa mediassa videon ja kuvien kera. Näissä kehuttiin sitä, kuinka viherpunikki sai kunnollisen kurinpalautuksen. Kurinpalautusta aiottiin antaa jatkossakin.

Näissä molemmissa tapauksissa otin nimenomaan kantaa näiden ääriliikkeiden toimintaan. En kirjoitellut sen takia, että olisin pienenä politiikkona esittämässä uhrien omaisille surunvalitteluja. Halusin ja haluan, että ihmiset lopettaisivat hiljaisuuden. Haluan hiljaisuuden tilalle selkeän sanoman, nyt riittää. Haluan poliittisten puolueiden selkeät kannanotot, joissa tuomitaan ääriliikeiden toiminta. Samalla on heti ryhdyttävä oikeudellisiin toimiin ääriliikeiden julkisen pullistelun kriminalisoimiseksi.

Samoin halusin maakuntatason politiikkona, olla yhtenä muiden joukossa vaatimassa poliisia ja oikeuslaitosta lukaisemaan uudelleen Suomen lakikirjat. Kirjoitukseni oli yksi monista. Juuri näin pitää ollakin. Meitä julkisesti kantaa ottavia politiikkoja tarvitaan vielä paljon lisää. Meidän tehtävämme on luoda painetta puolueiden ykkösketjuihin muutoksen aikaansaamiseksi.

Varmasti on niin, että seuraavat lauseet saavat taas samat tahot pahoittamaan mielensä. Johtavat politiikot ovat ottaneet kantaa tapauksiin ja tuomitsevat ääriliikeiden toiminnaan. Heti seuraavassa lauseessa aloitetaan sanotun vesittäminen. Puhutaan kaikkien oikeudesta sanavapauteen ja mielenosoittamiseen. Minusta tämä on pelkkää pelleilyä. Vihan ja väkivallan tuominen kaduille ei kuulu perusoikeuksiin.

Oman puolueeni riveistä on kuulunut todella kummallisia kommentteja. Samoin näiden kommenttien esittäjät vaativat, että omien ei saisi heitä arvostella. Se on heidän mielestään selkäänpuukottamista. He vaativat puolueen jäseniä tukemaan heitä ja puoluetta. Tämä on täysin demokratian vastaista. Avoimessa demokratiassa minä ainakin arvostelen niitä, jotka minun mielestäni puhuvat ja esiintyvät puoluetta vahingoittavalla tavalla.

Valitettavasti näyttää siltä, että samalla kun puolueen johto pahoittelee ja tuomitseen tapahtuneet, niin kakkosketjun toimijat vesittävät kaiken puheillaan. Ei pidä kummeksua, jos muissa puolueissa lisääntyvät puheet perussuomalaisia vastaan.

Saat mitä tilaat. Näin käy, kun puoluejohto sallii kakkosketjun toiminnan.

Avainsanat: maahanmuuttokriittiset, surunvalittelu, nytriittää,