Satunnaiset kuvat

metsakurjenpolvi3

Uusimmat

Blogin arkisto

155 Me halutaan lisää

Keskiviikko 9.8.2017 klo 9:51 - yrjöpoeka

Näin voisi olettaa, kun lukee Suomussalmen kunnan julkaiseman tiedotteen 8.8.2017. Sen voit lukea tästä. Aivan kuin kunnassa oltaisiin irti todellisuudesta. Kunta on ottanut pakolaisia mainitun määrän, mutta nyt pako on todellinen. Vuoden lopussa tuskin ketään. Silti hallinto ja hamuaa lisää. Tiedote on ylistävää hyminää ja minun mielestäni irti todellisuudesta.

Sain eilen torilla palautetta tuosta edellisestä päivityksestäni. Ensimmäinen kysymys olikin että, miksi minä hyysään näitä maahanmuuttajia? Ja eikö ole hyvä kun he lähtevät pikaisesti, meillä pitää hoitaa ensin omat vanhukset. Ei kunnalla ole varaa ulkomaan elätteihin. Kysymykset ja samalla vastaukset ovat tuttuja ja opiskeltu maahanmuutonvastaisilta sivustoilta.

Kunnanvaltuusto teki linjauksen, että Suomussalmen kunta on valmis ottamaan pakolaisia seuraavalla ehdolla. Heidän tulee olla lapsiperheitä. Kunnan toivomus kuultiin ja luottamusjohdossa olimme onnellisia lapsiperheiden tulosta. Nyt koulupuoli on valmistautunut tiiviisti alkavaan lukuvuoteen. Nyt lapsiperheiden kadotessa koulujen valmistelutyö on hukkaan heitettyä. Suunnittelu ja työvoiman hankinta oli turhaa ja rahan haaskaamista.

Tämän siitä saa, kun toinen käsi ei tiedä mitä toinen tekee. Kaikkien virkakoneistossa pitäisi muistaa kuka on talossa isäntä. Se on kunnanvaltuusto ja sen tekemä päätös. Päätöksen taustakeskustelut ovat vielä kaikkien muistissa. Luottamusjohdossa ovat tänään henkilöt, jotka istuivat edellisessä kunnahallituksessa. Heidän pitäisi muistuttaa juuri näistä päätöksen taustakeskusteluista virkakoneistoa. Lapsiperheistä olisi ja on pidettävä kynsin hampain kiinni! Tätä aihetta tulen varmasti jatkossakin käsittelemään siltä se nyt vahvasti näyttää.

Sanoin vaimolleni loppukeväällä, että pian jonkin puolueen edustaja soittaa ja maanittelee minua riveihinsä. Soitto tuli, kun olin kalastusreissulla Norjassa. En mainitse puoluetta, mutta sitä en olisi ensimmäisenä odottanut. Tietysti omaa mieltäni hivelivät ylistyssanat ja se, että isänmaan etu vaatii minua tarttumaan vielä luottamustehtäviin. Kuulostaa todella mahtavalta. Noilla sanoilla minua ei ennen ole puhuteltukaan. Jätin kuitenkin nauramatta ja kerroin että nautin nyt kalastuksesta ja omasta ajastani ilman vastuita muista.

Tässä nyt odottelen seuraavaa soittoa ja sitä ei varmaankaan tarvitse odottaa kovin kauaa. Tämä on oikeastaan mukavaa aikaa. Vasta vähänaikaa sitten, minua potkittiin joka suunnasta ja nyt minusta on kuoriutunut jälleen yhteistyökykyinen poliitikko ja luottamushenkilö. Ei minun kannata lähteä mihinkään puolueeseen mukaan, koska näin saan vain kehuja. Mukana ollessa vain monoa persuksille.

Kunta haluaa pakolaisia lisää! Minä haluan kehusoittoja! Me halutaan lisää!

Avainsanat: pakolaistenkotoutuminen, maahanmuuttovastaisetsivustot, kunnanvaltuustoonylinpäättäväelin, isänmaanetuvaatii, kehumallaparas