Satunnaiset kuvat

Paras kalakumppani

Uusimmat

Blogin arkisto

044 Kysymykset ilman vastauksia

Lauantai 26.5.2012 klo 17:33


Mikäli virkanaisten sanaan on uskominen, en tule saamaan heiltä vastausta kysymyksiini. Samoin on käymässä Kajaanilaisten vanhempien avoimelle kirjeelle, joka oli osoitettu kahdelle maakunnan vallantäyteiselle virkanaiselle. Lautakunnan kokouksista en voi käydä julkista keskustelua, mutta tämä oli anti sote-johtajan suulla. Uhkailevana viestinä oli maakunnan lakinaisen yhteydenotto niihin tahoihin, jotka ahdistelevat työtään tekeviä johtajia. Tulossa on todella mielenkiintoiset ajat. En ole mitenkään lakialan ihminen, mutta uskon jonkun muun saavan pyydetyt vastaukset. Tarvittaessa itkun ja hammasten kiristelyn kautta. Laitan prosessoinnin liikkeelle heti alkuviikosta, joten perästä kuuluu.

Alkukeväällä nämä tuotteliaat virkanaiset olivat jo laadituttaneet työlistat Maahisentie 3 uuden yksikön toimintaa varten. Nyt niillä listoilla on sitten pyyhitty lattioita. Uusi suunnitelma koskee Maahisentie 7:ää. Uskomaton on se tarmo, millä päätä hakataan seinään. Yksikkökoon kasvattaminen on otettu vakavasti ja nyt ei enää merkitse mitään vanhempien ja asukkaiden oikeudet. Jokainen virkamies maakuntajohtajaa myöten, tunnustaa jo sen, ettei tällä saada aikaan mitään säästöä. Tästä on tullut kunniakysymys muutamalle soten virkanaiselle. Alunperin kysymyksessä oli maakuntahallituksen selvityspyyntö ja se on nyt maakuntajohtajan sanomana loppuun käsitelty.

Viikko on ollut kiireinen, täynnä keväisiä toimia. Moottoripyöräilyä olen ehtinyt kiireen keskellä harrastamaan ja maakunnan tiestö on tullut tutuksi. Perjantai päivän aamuna ajoin Kuhmon – Sotkamon – Kajaanin kautta mutkan. Asiana oli käydä Kajaanista tarvikkeita pyörääni varten, mutta niitä ei sitten ollut tullutkaan. Pyörä saadaan kyllä myytyä, mutta jälkihoito on mennyt todella pahasti rempalleen. Silloin kun tilaan netin välityksellä jotakin, saan tuotteet kahdessa päivässä kotiini.  Ilmat ovat suosineet, ainoastaan kovat kevättuulet ovat jonkinverran vaikeuttaneet. Eivät ole kuitenkaan pystyneet estämään Versyksen menoa. Huomisen sää näyttäisi lupailevan erinomaista ajokeliä. Käyn tienpäällä, mikäli saan vaimolta luvan.

Tänään on ensimmäinen kevät ilta muurikalla paistettujen lettujen kanssa. Poikani ja mummo ovat nauttimassa kanssani vaimon paistamia erinomaisia lettuja. Minun roolikseni jää kunnon kahvin keittäminen ja yleinen seurustelu upseerin rooli. Kyllä tästä kesä tulee.

Avainsanat: vallantäyteinen, uhkailevaviesti, maahisentie, kunniakysymys, jälkihoitoontuu, verys, muurikka, lettukestit

043 Julkinen kysely Huttu-Juntuselle

Lauantai 19.5.2012 klo 20:14 - yrjöpoeka


Olen kuukauden ajan odotellut vastausta kopealta virkanaiselta, vastausta saamatta. Nyt Kotiseutuplussa ja Koti-Kajaani on julkaissut avoimen kysymyksen, joka on osoitettu Huttu- Juntuselle ja Anna-Liisa Kainulaiselle. Avoimessa kysymyksessä on samoja aiheita kuin itselläkin, vain huomattavasti tarkemmin esitettynä. Kysymyksien esittäjät ovat yksityisiä Kajaanilaisia kehitysvammaisten vanhempia, lisäksi mukana on Kajaanin kehitysvammaisten tukiyhdistys ja Kainuun Kehitysvammaisten tukipiiri. Nyt on mielenkiintoista nähdä saavatko nämä kansalaiset vastauksia ja missä aikataulussa?

Mielenkiintoista on nyt se, että alkuperäinen esitys kehitysvammaisten yksikkökoon kasvattamisen osalta Maahisentien ghettoon on peruttu! Ilmeisesti virkaMIEHISSÄ on toisenlaista järkeä, kuin soten vallantäyteisissä virkanaisissa. Lueskelin juuri lautakunnan tulevan viikon esityslistaa ja se herätti useita mielenkiintoisia kysymyksiä. Kiintoisaa kuulla virkanaisten selityksiä aiheesta.
Viikonlopun aikana olen saanut laitettua perunat pieneen peltoon ja odotan ensimmäisiä juhannuksen aikaan kotipöytään.

Viikonloppuun on kuulunut hieman talkoita ja muuta puuhastelua. Kaikkein tärkein asia on ollut lastenlasten tapaaminen ja Ilonan vierailu mummolassa. Nyt olen saanut ikääntyneenä ukkina selvityksen siitä mikä on rokki-musiikkia. 6-vuotias Ilona diggaa Michael Monroeta ja on saanut ihailija kirjeeseen oikean vastauksen idoliltaan. Nyt minäkin tiedän rokista jotain! Ajelimme aamulla Ilonan kotiin ja matkalla radiosta kuuntelimme erilaista musiikkia. Rokkikappaleiden kohdalla sain mummon kanssa Ilonalta asiantuntevaa opastusta oikeaan musiikkiin. Ikääntyminen ei ole huono juttu.

Nyt saan opastusta musiikin maailmaan kaikkein rakkaimmalta ihmiseltä. Ilonalta.

Avainsanat: avoinkirje, huttu-juntunen, yksikkökoonkasvattaminen, maahisentienghetto, vallantäyteinen, rokkimusiikki, michaelmonroe,