Satunnaiset kuvat

Orpo

Uusimmat

Blogin arkisto

165 Moaliman loppu tulloo

Keskiviikko 12.6.2019 klo 10:43 - yrjöpoeka

Ei tarvitse kuin aukaista median sivut netissä ja samoin sosiaalinen media. Hallitus on nyt kokenut ensimmäisen istuntonsa eduskunnan edessä ja tuomiona kaikkialla on yksi ja sama. Moaliman loppu tulloo. Suomi velkaantuu entistä hurjemmin. Hallitus myy kaikki Suomen syömähampaat, eli valtion omaisuuden. Hallitus tärvää veronmaksajien rahoja omiin istuntoihinsa. Iltapäivälehdistön tutkiva journalismi on onnessaan kun saa tutkailla laskuja. Kaikenkaikkiaan me saamme nyt sen kuvan, että Suomessa on hallitus, joka on täynnä politiikko idiootteja. Eli eduskuntaan on valittu vain sellaisia!?

Median tapa tuoda jokin pieni nippeli juttu, kuten Korpilammen kustannukset halituksen pojaneuvotteluista erikoisempana tapahtumana on onneton. Kaikki hallituksien ennen ja nyt tekemät kustannukset eduskunnassa ja muualla tulevat veronmaksajien suuresta kukkarosta. Eduskunta ja hallitus kuluttavat jokaikinen päivä meidän yhteisiä veroeuroja. Siksi tuntuu aika härskiltä lukijoiden vedätykseltä tällainen uutisointi. Onneksi lukijat eivät ole niin tollukoita. No, on siellä osa niitä, jotka eivät osaa lukea muuta kuin isolla präntillä kirjoitetut otsikot. Osa on niitä, jotka osaavat tavata vain sanat: ulkomaalainen, turvapaikanhakija ja rajat kiinni.

Ensimmäisen istunnon kielenkäyttö osoitti aikamoista turhautumista kokoomukselta. Perussuomalaisilta kyllä tiesi mitä odottaa. KaIkenkaikkiaan puheiden taso oli jopa säälittävää. Oppositiolta sitä voi todella aina odottaa ja nyt oli näkyvissä, kuinka vaikeaa oli kokoomuksen sopeutua räkyttäjän rooliin. Puolueen puheenjohtaja Orpo ei pystynyt pitämään ilmeitään kurissa ja se kuului myös äänestä. Vasemmistolla on hallituksessa ollessaan sisällään oppositio. Näin tulkitsen kun kuuntelin pulskistunutta Paavo Arhinmäkeä. Hallituspuolueen edustajana hän harmittelee valtion omaisuuden myymistä. Kun edellinen Sipilän hallitus laittoi taseet töihin, silloin Arhinmäen puhe oli sopivaa oppositio puhetta. Nyt hänen pitäisi puhua yhteisellä äänellä.

Viimekaudella keskusta kauhisteli sitä mahdollisuutta, että vihreät ja vasemmisto pääsisivät yhdessä hallitukseen. Nyt se kauhu on ihan käsillä. Keskustan kentällä ollaan nyt suu auki kuin kuuluisalla HooMoilasella pellon reunalla. Punavihervasemmisto myy meidän omaisuuttamme keskustan siunauksella. Ja vieläpä keskustan Mikko Kärnä toimii takuumiehenä, se pahin kauhistelija. Tässä tulee vastaan yksi politiikan totuuksista. Pitäisi aina puhua korrektisti muista puolueista ja heidän tavoitteistaan. Arki tulee vastaan nopeammin kuin uskommekaan.

Keskusta oli varmasti tosissaan vaalien jälkeen, kun he kertoivat jäävänsä oppositioon. Puolue johto koki yllätyksen hallitusneuvotteluissa, koska puolueesta löytyi runsaasti joukkoa, joille oli viimeinen mahdollisuus päästä himoitulle ministerin paikalle. Sipilä oli kokenut vaaleissa sellaisen murskatappion, että hänellä ei ollut arvovaltaa estää hallituksen syntymistä. Tänään istuvat ministerit joutuvat nyt nielemään viime vaalikaudella annetut lausunnot. Nyt ollaan kavereita punavihreitten kanssa.

Tänään keskusta saa rökittää kokoomusta täysin rinnoin. Viime kaudella oltiin vielä Sipilän juntan pelossa suu kiinni. Kuvaavaa on vieläkin, etteivät Sipilän kanssa erimieltä olleet uskalla haastatteluissa antaa nimeään julki. He tietävät kuinka armoton on keskustan uskonveljien klaani.

Voi Suomi parkaa. Punavihreät jyräävät meitin. Keskustan siunauksella.

Avainsanat: maailmanloppu, rinteenhallitus, veronmaksajatjakorpilampi, hoomoilanen, punavihreät

082 Mayojen maailmanloppu totta!

Torstai 20.12.2012 klo 12:27 - yrjöpoeka

Maailmassa on monta epämääräistä porukkaa jotka todella uskovat lopunaikojen olevan ovella. Mayojen epämääräisestä kalenterista on löydetty sitä tukevia viitteitä. Epämääräisen siitä tekee se, että osataanko sitä tulkita ja lukea oikein. Mutta se ei höyrypäitä haittaa. Riittävästi julkisuutta saamalla nämä höyrypäät saavat jopa tavallista kansaa mukaan tähän höperöintiin.

Tämä tulee väistämättä mieleen, kun olen seurannut Puolangan-kunnan johdon seikkailuja sosiaali- ja terveydenhoidon asioiden järjestämiseksi kunnan alueella. Ensimmäiseksi sekoiluun uskoviksi tulivat nykyiset kunnanvaltuutetut. Hallintokokeilun 8-vuoden aikana kaikki osaaminen tältä tärkeältä alueelta oli siirtynyt maakunnan yhteisen soten hoidettavaksi. Kunnanjohtaja Seppo Rajala, hallituksen puheenjohtaja Harri Peltola ja valtuuston puheenjohtaja Eero Huusko uskoivat ja uskottelivat muille, että tieto, taito ja osaaminen oli siirtynyt Puolangalle.

Olen välttänyt naapurikunnan osoittelemista, mutta nyt uusien uutisten mukana muutan tapojani. Nyt tilanne on menossa sinne maailmanlopun puolelle ja se antanee minulle oikeuden käsitellä aihetta reilummin. On uskallettava sanoa, ettei kaikki asiat ole kotona näiden herrojen vinttikamareissa. Nämä herrat lupasivat ennen vaaleja turvata kuntalaisten lähipalvelut. Sillä uskolla koko valtuusto uskoi autuuden tuloon ja siunasi hurraa huudoin uuden turhan terveyskeskuksen rakentamisen.

Turhan siitä tekee tämän päivän uutisten mukaan se, että päivystys siirtyy Kuusamon terveyskeskuksen hoidettavaksi. Välimatkaa tulee 169 kilometriä yhteen suuntaan. Nykyinen päivystys Suomussalmella 69 ja Kajaani 100 kilometriä. Erikoissairaanhoidon nämä velloset tilasivat Kajaanista. Tulee siinä taksimiehille kaluston uusiminen eteen, näiden kilometrien myötä!

Päivän paikallislehti Ylä-Kainuu uutisoi Puolangan kunnanvaltuuston kokousta 18.12.2012 ja tarina siinä on uskomaton. Valitettavasti päätöksenteko kulttuuri siellä on sellainen, että oksat pois. Valtuusto vahvisti kunnahallituksen esityksestä uusia virkoja sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Kaikki ovat tietysti tarpeellisia ja siksi niiden täytyy olla valmisteltuja päätöksentekoa varten. Mutta mitä teki hallituksen puheenjohtaja? Valtuuston kokouksessa tämä nero esitti, että perustettaisiin vielä kolme virkaa lisää! Sitä kannatettiin ja valtuusto tyytyväisenä hyväksyi koko esityksen. Uskomatonta puuhastelua! En usko että missään muualla hyväksyttäisiin ilman perusteellista valmistelua näin tärkeää asiaa.

Virkoja perustellaan ilmeisesti omille tutuille ja sukulaisille siksi, että tulevina vuosina muut kunnat saavat paskan hoidettavakseen. Perustetut suojavirat siirtyvät siten muiden vastattaviksi. Nerokasta politiikkaa paikallisen kepun kunnallisjärjestön/rauhanyhdistyksen peräkamarista. Nämä johtavat nerot löysivät kumppanikseen terveyspalveluja tuottamaan ylikansallisen firman, Attendon. Valitettavasti tämä firma ei harjoita hyväntekeväisyyttä. Maksajina tulevat toimimaan viimeiset Puolangan veronmaksajat.

Kyllä se on nyt uskottava! Maailmanloppu on tulossa ja nämä kolme viisasta miestä seuraavat tähteä.

Miksikö olen nyt aiheesta ärtyisä? No siksi, että tämä hulluus vielä päättyy ja laskun maksavat sitten me muut. Suurin maksaja tulee olemaan varmasti Suomussalmi. Kotikuntani.

Kuntaliitos on aivan ok, mutta hulluuden maksattaminen muilla ei. Toivottavasti AVI tänään ilmoittaa näille herroille, että Puolanka siirtyy valtion holhoukseen. Kolmikolle valtio voi tarjota viran vakituisina Tiernapoikina.

Avainsanat: mayojenkalenteri, maailmanloppu, kolmeviisastamiestä, tiernapojat