Satunnaiset kuvat

Orpo  ja Varo

Uusimmat

Blogin arkisto

095 Tänään ei valiteta

Keskiviikko 4.11.2015 klo 19:22 - yrjöpoeka

Olen tänään erittäin hyvällä tuulella. Päivä on ollut onnekas. Vaimo on keppien kera konkannut 6-viikkoa ja tänään kipsi poistettiin. Magneettikuvaukset päälle. Kaiken lisäksi saimme Kajaanissa Penan Grillistä kertakaikkisen maukasta Rajaburgeria! 6-viikkoon vaimoni ei kipsin vuoksi ole voinut saunoakaan. Poistimme sen puutteen välittömästi kotiuduttuamma. Nyt on leppoisa olo. On syytä olla todella tyytyväinen.

Olen saanut vaihtaa viestejä siitä, mikä meillä on todella hyvin ja mistä muut kansat kadehtivat meitä. Tässä on vielä sellainen yksityiskohta, etteivät maailman reilut 7 miljardia muuta ihmistä edes tiedä millainen paratiisi Suomi on. Mikäli he todella tietäisivät, jono olisi heti valmis. Sellainen jono, jolle ei loppupäätä löytyisi.

Viestin vaihto alkoi kouluruokailusta. Eräs nainen etsi mielikuvaa, kuinka voisi ilmaista onnensa ilmaisesta kouluruoasta. Keskustelu repsahti osalla heti eipäs juupas väittelyyn, mutta ydinjoukko aloitti siitä todellisen pohdinnan. Siinä joukossa vaihdoin mielipiteitä itsekin.Tämä keskustelu on nyt laajentunut ja se saanee jatkoa loppuviikolla. Olen vetovuorossa Alvarin-aamukahveilla ja tämä aihe on erinomainen tämän vaikerruksen keskellä.

Suomalainen koulu on myös tasa-arvoinen. Suomalainen koulu on myös ilmainen. Suomalaisessa koulussa on palvelua palvelun päälle. On terveydenhoitajaa, koulukuraattoria, psykologia. Monesta muusta pienemmästä palvelusta puhumattakaan. Kaikilla suomalaisilla on oikeus käydä koulua tasa-arvoisesti yhteiskuntaluokasta riippumatta.

Veroilla kustannettu sosiaali- ja terveydenhoito on myös melkoinen kummajainen maiilmalla. Samoin työttömille maksettavat erilaiset etuudet. Kaikista pyritään pitämään huolta valtion toimesta. Meidän erinomainen terveydenhuoltomme on saanut lapsikuolleisuuden laskemaan lähes nollaan. Neuvolajärjestelmämme takaa kaikille naisille mahdollisuuden turvalliseen raskauteen ja lapsuuusiän seurantaan.

Olemme kaikki kiitelleet meitä edeltäviä sukupolvia tästä kaikesta maallisesta hyvästä. Onneksi vanhempamme ovat uskoneet tulevaisuuteen ja raataneet sen hyväksi. Onneksemme heillä on ollut näkemys siitä, miten tämä paratiisi saavutetaan. Nyt meillä jotka asumme paratiisissa, on onnekas mahdollisuus auttaa niitä, jotka saapuvat sotaa ja sortoa pakoon maahamme.

5,5 miljoonan asukkaan Suomi on ja pysyy paratiisina jatkossakin mikäli niin haluamme. Siksi on syytä lopettaa vastakkainasettelu. Meidän on huolehdittava tästä perinnöstä jonka olemme saaneet. Jokaisen olisi syytä tutkailla, missä olosuhteissa yli 7 miljardia muuta ihmistä maapallollamme asuu. Pakolaisia vaeltaa maailmalla valtavia määriä ja nyt on pieni joukko löytänyt meidät.

On syytä olla todella onnellinen, etteivät kaikki maailman köyhät tiedä maanpäällisen paratiisin olemassaolosta. Paratiisin nimi on Suomi.

Nyt ei valiteta!

Avainsanat: maailmanväkiluku, paratiisi