Satunnaiset kuvat

Syvää..?

Uusimmat

Blogin arkisto

125 Suomen syöjät vallassa

Perjantai 1.6.2018 klo 13:12 - yrjöpoeka

Kokoomus yrittää nyt kaikin keinoin kertoa, että perustuslakivaliokunta on syyllinen, jos sote-soppa kaatuu. Jokainen joka on viimeisen viikon aikana lukenut ja luunnellut johtavien kokoomuslaisten puheita, voi itse nähdä oikean totuuden. Kokoomus sen kaataa, mutta kansalle pitää osoittaa muut tahot syyllisiksi.

Ben Zyskowitcz on nyt lausahtanut, että oli virhe antaa perustuslakivaliokunnan puheenjohtajuus vasemmistolle. Ei tällaista lausumaa usko kukaan suomalaisen koululaitoksen läpäissyt. Kokoomuslaiset ovat kuitenkin oma lukunsa. Yksikään puolue ei luovuta vaaleilla saatua valtaansa pikkupuolueille. Kokoomus straappien tehtävänä on nyt pelastaa ne tuhkat pesästä ja syyttää vasemmistoa. Minusta tuntuu, että valiokunnassa on enemmän hallituspuolueiden edustajia kuin opposition edustajia. Näinhän se jako on vaalien jälkeen mennyt.

Viikonloppuna ensin Orpo kertoi, että tarvittaessa hanke kaatuu, jos se ei tuota asetettuja tavoitteita. Sipilä kertoi seuraavana päivänä hallituspuolueiden sitoutuneen hankkeen läpiajamiseen. Sen uskon että keskusta on hankkeen takana. Sipilän puolueella ei ole väliä miten sote-soppa kiehuu, kunhan ehdittäisiin runnoa kepun mielihalu maaliin, eli uudet uljaat maakunnat. Näistä ovat nyt tulossa ne keskustan rahanjaon välikappaleet omille joukoille. Keskusta on vuosien aikana ymmärtänyt sen, että suurin osa sen hallitsemista reuna-aluieden kunnista kuolee ja valta on oikeasti maakunnilla.

Muutamia vuosia sitten Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja olivat vallankahvassa. Presidentin ja SDPn vahvalla tuella Suomen puolustusvoimien asemaa alettiin heikentää. Saivat aikaiseksi miinakielto. Onneksi maailma on täynnä nykyisin nörttejä. Siksi nyt ei enää ole huolta siitä, etteikö maisemiin saataisi räjähtäviä esteitä. Silloin vasemmisto ja juuri Halonen leimautui Suomen syöjiksi.

EU on kiristämässä aselainsäädäntöä ja tunnetusti Suomen pikkunilkit haluavat olla vielä tiukempia tulkinnoissaan. Suomalaiset metsästäjät ja aseharrastajat ovat joutuneet nyt suomalaisen virkakoneiston silmätikuiksi ja näyttää oikeasti siltä, että hallitus antaa sen tapahtua. Toisaalta vallassa ovat sellaiset oikeistolaiset tuulet, jossa kokoajan vaaditaan lisää lakia ja järjestystä. Siihen sopii sekin, että kansalaisilta viedään kaikki ritsoja tehokkaammat aseet. Nykyinen köyhiä kurittava politiikka aiheuttaa tyytymättömyyttä. Siksi oikeistolainen hallitus antaa kaiken tapahtua ja suorittaa aseriisunnan.

Jatkossa ei aseiden parissa touhuavien tarvitse syyttää vasemmistoa ja vihreitä Suomen syöjiksi. Kyllä nämä nykyiset politiikko nulkit ja tyttelit ovat vielä pahempia. Ilmeisesti tulevaisuudessa on jälleen palattava 100-vuoden takaiseen tilanteeseen. Pohjanmaalla miehet lähtivät riisumaan Venäläisiä santarmeja ja sotilaita aseista. Koska lähdettiin yön pimeydessä ja aseita oli vähän, köyhät isänmaan asialla olleet miehet ottivat käsiinsä teräviä heinäseipäitä. Liekkien loimotuksessa eivät vastustajat tarkoin nähneet ja uskoivat kaikilla olevan pistinkiväärit. Heti pidätyksien jälkeen heinäseipäät vietiin takaisin oikeaa tarvetta varten ja otettiin käyttöön venäläisiltä saadut aseet.

Tulevina itsenäisyyspäivinä on varmasti sykähdyttävää nähdä maakuntajoukkojen marssivan heinäseipäiden alla. Puukot on myös joukoilta poistettu, koska suomalaiset tappavat eniten puukoilla.

Avainsanat: kokoomussyyllistäävasemmistoa, benzyskowitcz, aselaisäädännönmuutos, suomikiristäälakeja, tarjahalonenjamaamiinat, suomensyöjät, maakuntajoukotjaheinäseipäät

068 Missä maakuntajoukot

Tiistai 22.9.2015 klo 10:36 - yrjöpoeka

Muutama vuosi sitten käytiin Suomessa kovaa ja välillä kiivasta keskustelua maakuntajoukoista. Erityisesti pohdittiin niitten tehtäväkuvaa. Vastustajat pitivät niitä uudelleen henkiin herätettyinä suojeluskuntina. Vahvasti nostettiin joukkojen merkitys kriisitilanteissa. Nostettiin esille esimerkkejä, kuinka maakuntajoukot voisivat auttaa poliisia tarvittaessa järjestyksen pidossa.

Missä ovat nyt maakuntajoukot? Poliisiylijohtaja kertoo omien voimavarojen olevan puutteelliset. Hätääntyneinä on pyydetty puolustusvoimilta virka-apua. Sitä antamaan tulisivat varusmiehet. Tilanteen hallinta on mielestäni täysin hukassa viranomaisjohdolta.

Mielestäni varusmiehiä ei tuli missään nimessä asettaa mihinkään tehtävään. Itsellä on erityisesti mielessä kaksi ryhmää, missä olisi osaamista ja ammattitaitoa. Järjestyksen pidossa eläkkeelle vastaikään siirtyneet poliisit. Rajavalvontaan eläkkeellä olevia evp.rajamiehiä. Heitä löytyy riittävästi tilanteen hoitamiseksi. Mikäli kriisi pitkittyisi, vasta sitten olisi kutsuttava maakuntajoukot.

Kriisiaikana tarvitaan vankkaa ammattitaitoa ja erityistä harkintakykyä. Omaa itsenäistä harkintaa eri tilanteiden hallinnassa. Mielenrauhaa kohdata levottomia väkijoukkoja. Varusmiesten käyttö tässä siivilikriisin hallinta tilanteessa on täydellinen virhearvio. Maamme ei ole sotatilassa. Pakolaistulva on siviilien aiheuttama ja siksi siihen on vastattava ensisijaisesti siviiliviranomaisten toimesta.

Ei minulla nyt muuta.

Avainsanat: maakuntajoukot, evprajamiehet, siviilikriisinhallinta