Satunnaiset kuvat

Rajakoulu

Uusimmat

Blogin arkisto

125 Myrskyn jälkeen

Maanantai 27.9.2010 klo 21:00 - yrjöpoeka

 

 

Kävin ajelemassa Suomussalmen koillisosassa ja siellä oli syksyn myrsky tehnyt totaalista tuhoa. Sylintäyteistä männikköä makasi pitkin poikin ja tulee ilmeisesti viherhömpän takia makaamaan siellä seuraavat tuhat vuotta. Toivottavasti järki palaa kansakunnan mieleen aikaisemmin. Tuhansia ja tuhansia tukkipuita on laonnut ikimetsästä ja ovat todella hyvää puuta. Natura ja sen suoja alueet ovat vieneet suomalaisilta maalaisjärjen. Niitä on perustettu aikoinaan vanhojen metsien suoja alueiksi ja nyt sitä luetaan kuin piru raamattua. Näitä alueita suunniteltaessa ei ole osattu odottaa luonnon omaa keinoa metsien nuorentamiseksi. Mielestäni on täysin edesvastuutonta jättää kansallisvarallisuuttamme mätänemään metsiin. Erityisesti vanhaa tiukkaa tukkipuuta, siitä on pula sahoilla.

Venäjän ja Suomen rajalla on samalla kohdalla käynyt metsähallituksen koneet raivaamassa rajan puhtaaksi valtavista puumääristä. Jokainen kalikka on pitänyt jättää sinne! Järjetöntä touhua, erityisesti siksi, että alueelle on aikoinaan rakennettu kattava metsätie verkosto. Jokainen puu olisi helposti otettavissa kuivilta mäntykankailta. Kuivilla kankailla on kymmenien jopa satojen vuosien ikäisiä puunrunkoja ja voi olettaa, että alue säilyy kulkukelvottomana todella pitkään. Alue on kaikenlisäksi poromiesten tärkeä talvialue ja nyt eivät poromiehet pysty kulkemaan alueella, ei kesällä eikä talvella. Alue on vaarallinen jännityksissä olevien puitten takia, porot ja pedot saavat olla tulevana talvena tuhoalueella ilman ihmisten vaikutusta. Tällaista jälkeä saa hulluus aikaan, alueen väestön viimeinen oljenkorsi alkaa loppua. Tilannetta on pakko tutkia ja katsoa voiko asialle tehdä kukaan mitään. Eduskunta on viimekädessä vastuussa meidän omaisuudestamme.

Tuho on niin vaikuttava, ettei sitä voi oikein sanoin kuvata. Välillä on kaatunut kilometrin matkalta satojen metrien levyinen väylä ja jokainen puu nurin. Sitten myräkkä on jättänyt joka toisen jollakin tavalla pystyyn. Muutamin paikoin näkee, kuinka myrsky on harventanut metsää sieltä täältä. Alue pitää nähdä luonnossa, silloin tavallinen ihminen alkaa miettiä, olemmeko tulossa hulluksi?

hpim4356.jpg
Silmänkantamattomiin tuhoa ja kaikki ytimennävertäjille?
hpim4372.jpg
Sotatantereellako?

Maakuntalehti otti taas oman näkökulman tuleviin vaaleihin. Kainuussa ei lehden mukaan ole ketään perussuomalaista ehdokasta? Lehti pohdiskelee muitten puolueitten menestymisen mahdollisuuksia näyttävästi. Onneksi tulevia vaaleja ei ratkaise enää maakuntalehdet, eivätkä sen masinoimat ehdokkaat. Perussuomalaisten kannatus on maakunnissa paljon suurempi kuin koko valtakunnan kannatusluku osoittaa. Se ”roknoosi” on helppo tehdä!

Avainsanat: syysmyrskyntuhot, viherhömppä, natura, aivotnarikassa, kansallisvarallisuustuhotaan, metsiähaaskataan, metsienvihollinenvihreät, maakuntalehtiyllättää, mediapeliä

068 Hyvä pääkirjoitus!

Keskiviikko 5.5.2010 klo 20:28 - yrjöpoeka

Tämän päivän Kainuun Sanomien pääkirjoitus oli todella hyvin tehty! Sitä lueskellessa tuli tunne, että onhan nyt toukokuu ja viides päivä. Toimittaja oli laittanut kirjasimet kohdalleen ja tulos oli sen mukainen. On harvinaista herkkua maakuntalehdeltä, että se ottaa positiivisen kannan perussuomalaisten mahdollisuuksiin tulevissa eduskunta vaaleissa. Kaiken lisäksi paljon parjattu Kreikka tuo nostetta ja se on hyvä asia. Jotakin hyvää löytyy Kreikasta ja lehden mukaan ”Eurooppa kantaa vaalimenestystä hopeatarjottimella perussuomalaisille”!

EU:sta löytyy hyviäkin puolia, kun oikein asiat mutkistuvat. Lehden uutisessa oli myös yksi mielenkiintoinen seikka, perussuomalaiset ovat jo nyt neljänneksi suurin puolue! En löytänyt mistään sellaista tutkimustulosta ja jäin pohtimaan, onko sellainen tehty ja sitä ei uskalleta julkistaa? Erityisesti luin tarkkaan tuon pääkirjoituksen toiseksi viimeisen kappaleen. Puolueen kenttäväki on asian tietänyt, että noste on olemassa. Puolueen kannatuksen kasvu on näkynyt koko maassa, erityisen hyvin ehdokas asettelun yhteydessä.

Uutiskynnyksen ylittäminen on kuitenkin vaikeata, ainoastaan silloin se onnistuu, kun puoluetta mollataan. Kajaanin vapputorilla se näkyi hyvin, perussuomalaisten keltaisia liivejä oli torilla enemmän kuin vasemmiston punaisia. Silti lehti teki näyttävän jutun vasemmistosta ja unohti yhden suurimmista uutisista, PerusS-nuorten näyttävän esiinmarssin! Millään muulla puolueella ei ole nostetta nuorten parissa tällä hetkellä, tulevaisuus on valoisa seuraavissa kuntavaaleissa. Toimittajilla on selvästi vaikeuksia siirtyä perinteisistä asetelmista uusiin.

Astman takia saamani kortisoni kuuri vei elimistön vastustuskyvyn alas ja kuumeet ja räkätaudit tarttuvat kuin liimapaperiin. Yöllä elimistö alkoi kuumeilla ja aamulla oli todella vaikea olo. Päivän mittaan olo on palannut suhteellisen normaaliksi ja hikisen nuhruinen olo helpottui saunan jälkeen.

Avainsanat: kainuunsanomat, maakuntalehti, pääkirjoitus, kreikaltavaalitukeaperussuomalaisille, neljänneksisuurinpuolue, perinteitäkunnioittavattoimittajat

203 Viikonloppu meni taas

Tiistai 1.12.2009 klo 9:57 - yrjöpoeka

Viime perjantaina nimeni mainittiin maakuntalehdessä, jutussa oli aiheena ketä mahdollisesti on ehdokkaana 2011 eduskuntavaaleissa. Vaatimaton persoonani oli otettu jutussa esille ja se on poikinut paljon yhteydenottoja viikonlopun aikana. Olo on aika hämmentynyt asiasta ja nyt täytynee miettiä tarkkaan mitä suustaan päästää tulemaan. Kyselijöille olen ilmoittanut harkitsevani asiaa hyvin tarkoin ja ilmoitan alkuvuodesta lähimmille ihmisille, mitä aion asiassa tehdä. Ylävesien suunnalla ei ole vielä kierrellyt mitään erikoisempia yhdistyksiä kantamassa vaalirahoja. Omien eurojen varassa ei voi oikein kummoista kampanjaa lähteä tekemään.

Kiitoksia kaikille yhteydenottajille, tulen punnitsemaan sanojanne tarkalla vaa’alla.

Tänä iltana on Kajaanissa ”Hyvän elämän ilta” keskustelutilaisuus, olen lupautunut mukaan tapahtumaan, joten matkailua illan mittaan on tiedossa. Tuossa KVTL:n tiedotteessa on illan ohjelma, listalla toisena.

Lunta ja räntää on piisannut viikonlopun aikana, niinpä olen rassaillut autoksi nimitettävää kulkupeliä sisätiloissa. Ongelmia piisaa, pitänee kysellä tänään asiantuntijoilta hieman neuvoja.

Avainsanat: maakuntalehti, ehdokkaana, eduskuntavaaleissa2011, vaalirahoja, kampanja

201 Valmistautumista

Perjantai 27.11.2009 klo 20:35 - yrjöpoeka

Huomenna on Perussuomalaisten Kainuun piirin syyskokous Kajaanissa ja siihen on nyt valmistauduttava. Mielenkiintoinen kokous on tulossa, mikäli on uskomista tämän päivän maakuntalehden kirjoitteluun. Kunnallisvaalien jälkeen on toimittajia alkanut kiinnostaa perussuomalaisten toiminta ja erityisesti erilaiset valintatilanteet. Muutama vuosi sitten lehtiä ei kiinnostanut, mutta nyt on positiivista virettä ilmassa ja se on hyvä.

Päivän Perussuomalaisen lehden sisäsivuilta löytyi myös Suomussalmen osaston perustamisjuttu. Ympäri Suomea perustetaan uusia yhdistyksiä todella tiuhaan tahtiin, se lupaa todella hyvää tulosta seuraavissa eduskuntavaaleissa. Uusi yhdistys on ilmeisesti perustettu eilen Paltamoon, on mielenkiintoista huomenna kuulla ketä sieltä on mukaan lähtenyt?

Puolueen kasvu tuo monia hyviä asioita, mutta se tuo myös kielteisiä asioita esiin. Tulevat eduskuntavaalit ovat jo innoittaneet joitakin ja innokkaimmat ovat jo puoluetoimistoa myöten kyselleet, kuinka päästä Kainuun piirin ehdokkaiksi. Paikkoja pyrkivät hakemaan ihmiset, joilla ei ole ollut mitään kosketusta puolueeseen. Nyt on kova halu päästä mukaan, näille kyselijöille olen kertonut, että jokaisen on aloitettava alusta. Ensin haetaan osaston jäsenyyttä ja sitten osallistutaan erilaisiin talkoo tapahtumiin, siitä ne ovat muutkin aloittaneet. Oikotietä puolueen ehdokkaaksi Kainuussa ei ole, piirin yleinen kokous tekee aikanaan tarvittavat valinnat. Mielestäni kaikkein tärkeintä valinnoissa on se, miten ja millä valinnoilla saamme mahdollisimman paljon ääniä Kainuusta ja koko Oulun läänistä. Vasta sen jälkeen tullaan näkemään, jäikö kenellekään mitään jaettavaa. Ehdokasasettelu tulee olemaan tärkein, pitää olla molempia sukupuolia saman verran.

Näistä asioista tulemme keskustelemaan huomisessa kokouksessa jo alustavasti. Toivottavasti kuumapäisimmät saadaan rauhoitettua huomisen kokouksen jälkeen. Valitusoikeutta kokouksen päätöksistä ei ole, mutta sen voi jo sanoa, että maakuntalehti teroittaa jo kyniään.

Avainsanat: perussuomalaiset, kainuunpiiri, valintatilanne, suomussalmenosasto, eduskuntavaalit, puolueenkasvu, ehdokasasettelu, maakuntalehti

195 Hiihtoa ja lukemista

Tiistai 17.11.2009 klo 19:51 - yrjöpoeka

 

 

Päivä on sisältänyt mukavan hiihtolenkin lisäksi paljon lukemista, huomenna on sote-lautakunnan kokous ja paljon paperia. Seuraavan maanatain valtuuston paperipinkka jymähti postilaatikkoon ja paikallislehdellä oli jo vaikeuksia sopia sekaan.

Päivän maakuntalehdessä oli kirjoittamani mielipide ja se on poikinut palautetta. Kriittinen palaute on ollut sellaista, että ei ole oikein ymmärretty koko asiaa ja puhutaan aivan muusta. Palautetta kirjoituksestani riittää varmasti vielä jatkossa ja se on oikein hyvä asia. Ongelmista on puhuttava ja pohdittava kuinka asiantila voidaan korjata. Oma ajatukseni oli herätellä keskustelua, jotta päästäisiin pohtimaan koko ongelma vyyhtiä.

Hiihtokeli oli todella mainio ja sää mukavan pimeä ja harmaa. Hartiat toimivat paremmalla hapella, mutta iskias vaiva ilmoitti olemassa olostaan loppupäivästä. Toivottavasti se ei nyt vain pahene niin, että joudun mutkalla kulkemaan?

Etusivulla olevaan ”Kuka” osioon on tarkoitus lähitulevaisuudessa tuottaa tarinaa itsestäni. Tarinoita ja kuvia elämästäni ylävesillä ja kaikenlaista muuta.

Avainsanat: hiihtolenkki, sotelautakunta, maakuntalehti, iskias, kuka