Satunnaiset kuvat

Paras kalakumppani

Uusimmat

Blogin arkisto

052 Erään tarinan loppu

Tiistai 6.4.2010 klo 19:00 - yrjöpoeka

Yleisradion pitkäaikainen toimittaja ja maakuntaradion päällikkö Jura Tarvasaho on kuollut. Hän menehtyi sairauden jälkeen 1.4.2010.

Tämä lause pysäytti tänään ja toi mieleen paljon muistoja menneiltä vuosilta. Jura Tarvasaho oli Kaikille Kainuun radion suositun ”vartti” ohjelman vetäjä ja hän otti erityisesti viimeisinä vuosina päivän puheenaiheiksi kainuulaisia koskettavia asioita. Vartti ohjelmalla oli erittäin runsas kuuntelija verkosto ja ohjelmalla oli paljon vakio keskustelijoita. Itse oli mukana hyvin pitkän ajan ja tulin viimeisinä vuosina tuntemaan Jura Tarvasahon myös henkilökohtaisesti. Hän oli hyvin joviaali persoona ja hänellä oli myös erittäin hyvä tuntemus kainuulaisesta elämänmuodosta. Juuri sen takia hänen toimittamansa ”vartti” ohjelma sai kuuntelijoiden varauksettoman tuen. Paljon oli myös sellaisia kuuntelijoita, jotka eivät koskaan aikoneet kuunnella mokomaa hömppää, mutta tiesivät erittäin hyvin mistä oli puhuttu. Ohjelman aiheet olivat ajankohtaisia, koskettivat Kainuun ihmisiä ja ohjelman kommentoijat olivat myös alueen väestöä. Siksi ”vartista” tuli radion suosituin ohjelma ja aiheista puhuttiin paljon myös jälkeenpäin. Vakio soittajille syntyi toimittajan kanssa erittäin hyvä yhteistyö ja se helpotti keskustelua erittäin paljon.

2008 vuoden lopulla ”vartti” sitten aivan mitään ilmoittamatta lopetettiin ja se aiheutti kansalaisissa suuren surun ja melkein kapinaa puuhattiin. Tosi asia on kuitenkin, että ”vartti” oli nimenomaan Jura Tarvasahon tuote ja muut eivät sitä osanneet tuottaa. Suuri joukko kainuulaisia jäi kaipaamaan ohjelmaa ja Jura Tarvasahon rauhallista ääntä.

Jura Tarvasaho oli erittäin suuri Kainuulaisen ruoan ystävä ja hänellä riitti sille aina aikaa. Häntä kiinnosti aina kuulla, miten eri tavoilla sama ruoka voidaan valmistaa.

Toivon hänelle leppeitä tuulia suurella järvellä. R.I.P

 

Tänään on monin tavoin murheellinen päivä myös omassa elämässä, mutta se on elettävä ja yritettävä kestää. Ihmiselle on hyväksi, että ympärillä on oma perhe ja hyviä ystäviä. Näiden avulla huomista on helpompi odottaa.

Avainsanat: rip, yleisradio, maakuntaradio, juratarvasaho, yhdessäolo