Satunnaiset kuvat

Metsäkurjenpolvi

Uusimmat

Blogin arkisto

123 Kärsimystä kerrakseen

Tiistai 29.5.2018 klo 12:17 - yrjöpoeka

Keskustan ahdinkoa on ilo seurata nyt kun maakuntavaalit siirtyvät hamaan tulevaisuuteen ja sote on kaatumassa omaan mahdottomuuteensa. Kokoomuksen nuorempi kaarti on lopultakin uskaltanut aloittaa keskustelun siitä, ettei keisarilla ole vaatteita ja siksi sote on hylättävä. Kaikki uskottelu siitä, että saataisiin aikaiseksi jokin hatusta vedetty 3 miljardin summa säästöinä on useimmille selvinnyt Sipilän pluffiksi.

Keskustan Kurvinen jo hädissään älisee, että Orpon pitää laittaa kapinalliset kuriin. Kummallista puhetta. Jokainen kansanedustaja on vastuussa vain äänestäjilleen. Kaiken lisäksi kokoomus on se puolue, joka ainakin kertoo edustajien vapaudesta omiin ajatuksiin. Tiedän kyllä sen, että hallitusneuvottelujen jälkeen on allekirjoitettu hallitusohjelma. Sitä pitäisi yleensä ottaen sitten noudattaa. Mutta tässä sote-sopassa ovat ainekset niin isoon kupruun , että siinä on jokaisen uskallettava olla erimieltä.

Mitä enemmän puhutaan pakosta olla samaa mieltä, sitä varmemmin hanke on torpattava. Erityisesti siksi, ettei sillä ole oikeastaan minkäänlaista selkeää johtoasemaa. Kokoomus tekee oikein mikäli kaataa nyt hankkeen. Se sataisi kokoomuksen laariin vaaleissa. Lukiessani keskustan äänenkannattajassa olevia satraappien julistuksia menneisyyden haamut nostelevat päätään. Puolueen nokkamiehet kuvittelevat alhaisen kannatuksen vielä nousevan ja puolueella olisi mahdollisuus Esko Ahon ihmeeseen.

Aikoinaan Ahon hallitus ei ollut suosiossa ja alhaisen gallupin torjuminen vaaleissa oli melkoinen tulos. 14% kannatuksesta vaaleissa puolue nousi 20 prossaan. Se ei ollut silloin ihme. Se oli koko puoluekoneiston saaminen jalkeille. Keskustan vahvuus ovat olleet kaikki ne lukuisat pienet puolueosastot. Silloin ne vielä saatiin jalkeille. Aikaa on kuitenkin kulunut ja keskustan osastot ovat enimmäkseen vain paperilla. Ikääntynyt kenttäväki on vauhdilla siirtynyt taivaallisille laitumille. Kovalla uskolla ne tietysti voivat tulla takaisin. Mutta se olisi jo ihme. Tähän ei pysty edes Sipilä.

Kevät on ollut suosiollisen lämmin ja ainakin minä olen nauttinut jokaisesta lämpimästä kesäpäivästä. Suurin osa iäkästä väkeä povailee kokoajan kauppojen auloissa, että tästä ei hyvä seuraa. Se on toisaalta hauskaa kuunneltavaa, kun suomalainen ahdistuu liian hyvistä ilmoista. Yhden povattua rakeita ja myräkkää toinen laittaa vielä paremmaksi. Kovia yöpakkasia täytyy tulla, koska ei tällaiset ilmat tiedä hyvää.

Talvi oli mielestäni jo niin ankara, että laitan tämän lämpöisen jakson luojan hyvityksenä pitkästä ja koleasta keväästä. Minua ovat vaivanneet vuosikymmeniä levottomat jalat ja niiden yksi piirre on se, että aina on pidettävä pohkeen pituisia villasukkia. Öisin erityisesti. Nyt lämpö on hellinyt minun jalkojani ja niin tänäänkin pohkeeni saavat nauttia auringon lämmöstä. Olisi hienoa kun nämä kelit jatkuisivat.

Säätiedoitus kertoo ilmojen viilenevän ja nyt kauppojen auloissa kerrotaan pian, kuinka piti laittaa villahousut jalkoja lämmittämään. Toinen tenhottaa mitäs minä sanoin, liian lämpimästä ilmasta saamme kostoksi sateita, rakeita ja yöpakkasia.

Tästä ovat suomalaiset tehty. Kurjuuden kärsimyksestä. Tässä olisi kyllä aihetta liputukselle. Kansallinen kärsimyspäivä.

Avainsanat: maakuntavaalitsiirtyvät, sipilänpluffi, eskoahonihme, suomalaisetahdistuvatlämmöstä, kansallinenkärsimyspäivä

120 Soppaa ja luuvaloa

Perjantai 25.5.2018 klo 15:08 - yrjöpoeka

Olen hyvin paljon keskustellut kavereitteni kanssa sote-sopasta. Minä taidan olla ainut, joka alusta asti on ollut sitä mieltä, että tämä keskustan ja kokoomuksen koplaus kokee mahalaskun. Sinisiä tämä ei koske ja siksi he katovat historian roskatynnyriin. Nyt ovat ministerit heränneet ja yrittävät auttaa omia kavereitaan vihreälle, hyvin palkatulle oksalle. Sampo Terho esimerkkinä. Tämäkin veitikka oli vielä ennen vaaleja sitä mieltä, että' poliittiset virkanimitykset ovat historiaa. Tottakai hän nyt sanoo, ettei kaveruus saa olla hyvän miehen tai naisen esteenä hillotolppaan.

Ainoastaan kepulaiset ja kokoomus ovat maakunta hankkeen takana näillä kaukaisilla kairoilla. Kannattaminen ei perustu tietoon, vaan sokeaan uskoon oman puolueen erinomaisuudesta. Maakuntien kannatus on kepulaisilla samankaltaisella uskon tasolla. Tietoa ei ole mutta uskoa sitä enemmän. Varmaan viimeisellä tuomiolla he saavat hyvityksen uskostaan. Aktiiviset keskustelijat ovat yksimielisiä siitä, että mikäli maakuntamalli toteutuu, voimme heittää hyvästit Kainuun maakunnalle. Isojen maakuntien sanellessa, hiirulaiset saavat vain hippusia.

Viimetalven tykkylumi tuhot ovat pikkuhiljaa tarkentumassa. Tuhansia hehtaareja nuoria metsiä on joko kokonaan tuhoutunut, tai sitten osittain. Virallinen taho patistaa ja uhkailee metsänomistajia pikaisiin töihin, etteivät metsien ötökät pääse terveisiin metsiin. Uhkailuja tehostetaan sillä, että mikäli ötököitä tulee niin metsän omistaja on maksumies. Tässä kohden törmään itse aina järjen äänen katoamiseen viranomaistahoilla.

Muutama vuosi sitten pitkin itärajaa kaatui myrskyssä tuhansia hehtaareja vanhaa ikimetsää. Hyvin paljon sitä on Suomen puolella ja mittaamaton määrä Venäjän puolella. Näihin metsätuhoihin ei saanut koskea, koska osa oli Natura alueilla ja osa niitä lähellä. Näitten ötököitten kynsiin joutuneitten tuhansien hehtaarien ötökkä armeijoista ei kukaan ollut huolestunut. Päinvastoin valistuneet puhuivat uhanalaisten ötökkä armeijoiden tarvitsevan leuoilleen rouskutettavaa. Miksi ne ovat siellä tarpeellisia ja sitä vastoin yksityisten metsissä suoranainen vitsaus? Kysyä tätä sopii.

Koska on oltava kolme pointtia, niin heitän kysymyksen kehiin mietittäväksi. Tunteeko kukaan reumasairauksia poteva säätilan muutosten vaikutuksia kehossaan? Juuri nyt ovat säätilat sahanneet pienistä yöpakkasista ja pohjoisen tuulista helteisiin ja etelän lämpöisiin henkäyksiin. Saapuvatko kolotukset ja luuvalo sahaamaan öisin jäseniä?

Mikä se on se luuvalo ja minne se menee päivisin? Kirjailija Veikko Huovisen esitti kirjoissaan tämänkaltaisia ajatuksia tulipasillista. Miksi luuvalo jyrsii vain öisin ja on päivisin piilossa?

Tässä olisi gradun aihe. Ei kuitenkaan Huhtasaarelle.

Avainsanat: sotesoppakaatumassa, maakuntavaalitsiirtyvät, sampoterho, hillotolppa, tykkylumivahingot, ötökkälaki

007 Luottamusmiehen arki jatkuu

Keskiviikko 13.1.2010 klo 20:29 - yrjöpoeka

Eilinen päivä meni kokonaisuudessaan Karhulanvaaralla koulutuksessa, oli oikein hyvä päivä. Oli hyviä koulutus kokonaisuuksia ja hyviä keskustelutilaisuuksia ruokailu ja kahvitauoilla. Koulutus aiheista jatkuu vielä kolmena päivänä, kuluvan vuoden aikana. Tänään oli sitten tuttu reissu Kajaaniin ja yksilöhuoltojaoston kokoukseen.

Säätila on todella hyvä, pakkaslukema on vaihdellut -4 ja -8 välillä. Ehdin iltapäivällä käydä hiihtämässä todella upeassa säässä ja sen päätteeksi hyppäsin vielä kotona pyörän selkään tekemään kunnollisen hikilenkin. Kuntoilun jäljiltä olo on todella raukea ja huomenna on tehtävä aamuharjoitus samoilla välineillä.

Hallintokokeilun jatkosta aletaan pikkuhiljaa puhua myös politiikkojen suulla. Viime maakuntavaalien jälkeen mahtipuolue keskusta on nyt tienhaarassa. Kainuussa on nyt niitä, jotka haluaisivat lopettaa kokeilun ja perustaa erilaisia kuntayhtymiä. Ideana olisi siinä se, että kuntayhtymien luottamusmiehet valittaisiin suurien puolueiden kunnallis- ja piirijärjestöissä. Viime vaalit osoittivat olemassa olevan uuden mahdollisuuden, yhden puolueen valta voi murtua jo seuraavissa vaaleissa. On todella mielenkiintoista nähdä nyt, kuinka puolueitten johtoihmiset Kainuussa ovat hiljaa aiheesta. Vain yksi ryhmä on ilmoittanut selkeästi omat reunaehtonsa ja se on perussuomalaiset, jotka linjasivat asiaa 3.1.2010. Sosiaalidemokraatit metelöivät aikoinaan kovasti asiasta ja Lipposen sinisistä ajatuksista, nyt puolueen nokkamies Kainuussa pyörittelee asiaa todella varovaisesti. Ajatukset ovat todella sinisen utuisia, joista ei saa selvää, mutta hän onkin kansanedustaja!

Yöjuna asia etenee byrokratian rattaissa hiljalleen ja sen eteneminen oli ennustettavissa. Tehtiin uusi selvitys sen kannattamattomuudesta ja sama taho hoiteli uusituilla päiväyksillä asian sutjakasti. Liikenneministeriötä ei kiinnosta ilmasto asiat, eikä se mahdollisuus, että mahdollisimman moni matkustaisi junissa. Henkilöautoilua halutaan jatkaa ja lisätä, koska se on valtion tuottavin lypsylehmä. Itä- ja Pohjoissuomen ruokahuolto ja muu tavara liikenne halutaan hoitaa edelleenkin kumipyörillä. Yöjuna asiassa nostetaan jatkuvasti esille vain yksi vaihtoehto, eli juna yhteys Oulun kautta Helsinkiin. Kainuulaiset haluavat siirtyä etelään suoraan ja lyhyempää reittiä, eli Kuopion kautta. Keskustan satraappi Vehviläinen ei voi muuta kuin toistaa samaa lausetta, liian kallista. Luotettavaa arviointia kannattavuudesta on todella vaikea saada, ministeriön ja puoluetoimiston puppugeneraattori suoltaa vain omaa arviointia. Suomen rautatiematkustajien sivuilta voi lueskella toisen laista näkökulmaa asiaan.

Avainsanat: hallintokokeilu, maakuntavaalit, lipposensinisetajatukset, yöjuna, liikenneministeriö, keskustansatraappi, suomenrautatiematkustajat