Satunnaiset kuvat

Täällä syntyvät taimenet

Uusimmat

Blogin arkisto

084 Puhtaalta pöydältä

Tiistai 15.6.2010 klo 20:09 - yrjöpoeka

Viikonlopun jälkeen on lehdistössä hehkutettu suuren puolueen lähtöä puhtaalta pöydältä. Voiko pöytä olla puhdas jos samat henkilöt vain eri tehtävissä, jatkavat puuhasteluaan? Ensi syksy on mielenkiintoista aikaa, silloin virkakoneisto omalta osaltaan aloittaa pöydän puhdistuksen.

Viikonlopun aikana kuulin mielenkiintoisen huhun, sen mukaan eräs Paltamon perussuomalaisten osaston jäsen on liittynyt Vuolijoella keskustan riveihin. Samainen henkilö pyrki väellä ja voimalla ehdokkaaksi myös perussuomalaisten puolelta Paltamon yrittäjä siivestä. Tätä tarinaa on mukava seurata tulevina viikkoina.

Maakuntahallitus matkalle Brysseliin, uutisoitiin eilen maakuntaradiossa ja tänään maakuntalehdessä, Kainuun Sanomissa. Aika köykäisillä eväillä on maakuntahallitus suunnittelemassa retkeä, melkein jokainen heistä on jo käynyt Brysselissä aikaisemmin. Europarlamentin jäsenet ovat kutsuneet vuosittain porukkaa tutustumaan parlamenttiin ja ei siellä mitään uutta ole maakunta hallituksen porukalle. Perussuomalaisten maakuntavaltuutettujen ryhmä teki asiasta tiedotteen, jossa paheksuimme nelipäiväistä lomamatkaa. 1200 euroa päältä on kova summa, kun samaan aikaan nipistetään pienemmistäkin asioista. Maakuntalehden paperi versiossa uutiset olivat somasti peräkkäin ja siitä on lukijan helppo tehdä omia päätelmiään.

Selkä on taasen tänään todella kipeä ja iskias hermo säteilee jalkaan tulisia säkeneitä. Istuminen paikallaan on myrkkyä, pieni liike ja kävely auttavat asiassa eniten. Valitettavasti huomenna saan istua koko päivän, mutta sitä saa mitä tilaa, on veljeni sanonta asiaan.

Avainsanat: puhtaaltapöydältä, lautakasa, rovaniemenkelkkatehdas, matkallebrysseliin, kainuunperussuomalaistenmaakuntavaltuutetut

199 Olipahan kokous

Tiistai 24.11.2009 klo 9:14 - yrjöpoeka

Alkusyksystä saivat nuoret maakuntavaltuutetut maakuntalehdestä paljon palstatilaa, moittimalla kokouksia pitkäveteisiksi ja tyhjän jaarittelun paikoiksi, joissa vanhat parrat pärisevät. Nyt nämä nuoret olivat osallisena itse, kokous venyi aivan turhaan useita tunteja tarkoitushakuisten äänestyksien takia. Valtuutetut saivat aikaan tuhansien eurojen menon, aloittamalla puhe- ja äänestelyrallin.

Maakuntavaltuutettujen oikeus aloitteiden tekoon on puolustettava asia, mutta nyt se alkaa mennä jo absurdiksi toiminnaksi. Suuri määrä aloitteita työllistää tällä hetkellä sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisen virkamiehistön täysin. Suurin osa aloitteista kuivuisi kokoon, kun maakuntavaltuutettu kysyisi mieltä vaivaavasta asiasta suoraan alan virkamieheltä. Valitettavasti sillä toiminnalla ei saa nimeä lehtiin, niinpä uusia aloitteita tehdään jatkuvasti. Vasemmisto kylvää sosiaali- ja terveyspuolelle jatkuvasti uusia aloitteita, vaikka heillä on kaksi edustajaa lautakunnassa ja vielä maakuntahallituksen edustaja lautakunnassa on heidän ryhmästään. En usko tuollaisen toiminnan kasvattavan äänestäjien intoa heidän asioilleen. Samojen ihmisten tekemät aloitteet ovat tuoneet jokaisessa valtuuston kokouksessa tuhansien eurojen lisälaskun. Kaiken lisäksi uusi valtuusto kasvoi entistä suuremmaksi ja jokaisen on saatava sanoa, että olen samaa mieltä edellisen kanssa, mutta haluan kertoa yhden asian nuoruudestani. Maakuntavaltuuston kokouksella on valtuutettujen mielenterveyttä edistävä vaikutus ja se kuuluu terveyden edistämisen asiaan.

Taidan tehdä aloitteen, jossa tutkitaan valtuuston terveyden edistämisen vaikutuksia ja kuinka paljon tämän muotoinen terapia on tullut tähän mennessä maksamaan?

Perussuomalaisten pelättiin tuovan valtuustoihin populismin ja epäjärjestyksen, kyllä vanhat puolueet hoitavat pellen roolin. Eilisen kokouksen osalta on sanottava, että puheenjohtaja ei saanut kokousta hallintaansa. Puheaikoja ei rajattu mitenkään ja samasta asiasta sai sama henkilö jankuttaa kerta toisensa jälkeen. Syynä voi olla keskustan omien rivien sisällä oleva kuohunta. Keskustelin yhden parvelta tilannetta seuranneen kanssa ja kyllä hän piti valtuuston kokousta ihan sekopäisenä. Yhdet ja samat vasemmiston ukot kävellä humputtaa joka kokouksessa edestakaisin ja kilisyttävät kahvikuppeja ja pulisevat omia asioitaan.

Lähdin eilen aamulla kotoa aamu viiden maissa ja olin kotona kello 22.30. Ajokeli maakunnan tiestöllä oli aamusta alkaen todella huono ja vielä pahempi se oli iltamyöhällä. Auto meinasi jäädä valtatie vitosella (E63) jopa kiinni lumisohjoon, siinä ei auttanut muuta kuin pysähtyä ja soittaa tienkäyttäjän linjalle. Kainuun yläosiin, eli kotiseudulle satoi eilen päivällä todella rajusti lunta ja se näkyi tiestöllä. Aamulla keli oli vielä pakkasen puolella ylävesillä, mutta nyt keli on plussan puolella ja vettä sataa.

Lumitöitä on kotipihalla paljon, märkää lunta ovat kulkureitit täynnä ja katolta tuli yöllä suuret määrät lunta ja autotallin ovet ei aukea. Nyt tarvitaan muuta kuin puhetta, lähden pihalle lapion kanssa terveyttä edistämään ja sen on minulle parasta terveyden edistämistä.

Avainsanat: maakuntavaltuutetut, absurdi, äänestelyralli, mielenterveyttäedistävä, terveydenedistäminen, valtatieviitonen