Satunnaiset kuvat

Ytimennävertäjälle purtavaa

Uusimmat

Blogin arkisto

098 Vihreät arvot ja arki

Tiistai 19.3.2019 klo 14:04 - yrjöpoeka

Olemme usein nähneet kuinka vihreiden arvot ja oikea arki törmäävät. Jokainen on törmännyt siihen, että vihreät haluavat kieltää yhtä sun toista. Arkisessa päätöksenteossa kunnissa törmätään siihen vihreiden ei arkeen. Kaikki mikä liittyy maan käyttöön ihmisten hyväksi on vihreille, ei. Metsien käyttö, ei. Ydinvoima, ei. Vesivoima, ei. Lentäminen, ei. Paitsi omat reissaamiset lentämällä, ne ovat vihreitä. Autoilu, ei. Jatkuvasti ei ja ei. Yhdessä asiassa vihreät ovat olleet samaa mieltä muiden kanssa. Metsien suojelussa ja rauhoittamisessa. Tämä sillä oletuksella, että kyseessä ovat muiden kuin vihreiden metsät ja maat.

Vihreät ovat olleet voimalla puhumassa uusiutuvien energiamuotojen puolesta. Tämä on hyvä asia meille kaikille. Mutta miten käy, kun me muut haluamme sitten pystyttää esim. tuulivoimaloita? Aivan oikein, se on ei. Se ei mitenkään käy koska he löytävät siinä vaiheessa äärettömästi luonnonarvoja. Vähintäänkin kansallismaisema, johon ei missään nimessä saa pystyttää tuulimyllyjä. Minä en ole missään törmännyt vielä siihen, että vihreät olisivat muiden mukana sanomassa kyllä. Tämä tuli erittäin selväksi Kuusamon Maaninkavaaran tuulivoimapuiston käsittelyssä kaupungin valtuustossa eilen. Vihreille se ei käy. Ei mitenkään.

Selityksiä riittää. On luonnonarvoja. On kansallismaisemaa. Erityisesti oman mielen mukaista maisemaa. Sitä ei saa muuttaa. Puiston myllyt näkyvät Riisitunturin kansallispuistoon. Kuusamon vihreät ovat aktiivisesti kampanjoineet päästöttömän energian puolesta. Kun sitä ollaan yhdessä tekemässä, silloin löytyvät argumentit sanoa, ei. Huvittavinta valtuuston päätöksessä oli se, että vihreiden neljä edustajaa olivat ne ainoat vastaansanojat. Heille riittää ilmeisesti se sähkö, jolla he lataavat puhelimensa ja läppärinsä. Se pistorasista tuleva valo ja virta sähkövehkeisiin. Se virta tulee päästöttömästä ydinvoimasta. He taitavat salaa olla ydinvoimaln mannekiineja.

Stora Enso aloitti irtisanomiset. Yhtiön ilmoitus lyö lopullisesti rahoittajien hanat kiinni suunnitteilla oleviin biosellu tehtaisiin. Toki se on ollut selvää jo vuoden ajan, ettei uusia synny ihan tällä vuosikymmenellä. Voi käydä niinkin, ettei seuraavallakaan. Jos joskus syntyy, sijaitsee se varmasti muualla kuin pohjoisessa. Stora Enson Oulun tehtaan irtisanomiset kertovat samalla, kuinka rajussa murroksessa vanhat alat ovat. Tehtaan johto ilmoitti digitalisaation olevan syynä. Tämä ilmoitus voi laukaista lisää muutoksia sellutehttaiden tuotevalikoimiin. Oulun hienopaperi ajetaan alas ja tilalle tuotetaan kartonkia. Nettikauppa on muutoksen syy. Pakkausmateriaalia tarvitaan jatkossa entistä enemmän.

Seuraavan vaalikauden aikana kuulemme sitten keskustan satraappien kertovat kaikkialla, kuinka heidän hyvä työnsä Suomen talouden eteen on tärvätty vasemmiston toimesta. Kepua ei kiinnosta se, että markkinoilla on jo nyt näkyvissä alkava lama. Kiinan talous on se joka aloitti yskimisen. Se yskiminen näkyy ensin täällä Suomessa. Pohjois-Suomessa on iloittu kiinalaisten kasvavista turistivirroista. Sen varaan on nyt rakennettu paljon. Kiina talouden yskiminen voi lopettaa matkailuvirrat yhdessä yössä.

Mielenkiintoista seurata vaalikeskusteluja ottaako kukaan esille talouden ja matkailun ongelmia? Ovat hiljaa, luulen minä. Erityisesti keskusta. He tarvitsevat nyt syyllisiä omaan ahdinkoonsa. Tätä on politiikka.

Avainsanat: vihreäpuolue, maaninkavaarantuulipuisto, kuusamonkaupunki, storaensoirtisanoo, keskustaetsiisyyllisiä

015 Uhkakuvien luojat

Maanantai 15.1.2018 klo 10:35 - yrjöpoeka

Sosiaalisessa mediassa jokainen pääsee näkemään ja seuraamaan erilaisten ryhmien kautta päivittäjien sielunelämää. Pidempiaikaisessa tarkastelussa huomaa, kuinka osa ihmisistä päivittää vain ja ainoastaan erilaisten uhkakuvien luomista. Uskonnollisten ryhmien edustajilta tämä luonnistuu helposti. Maailmanloppu on melkein ovella, jos ei parannusta ole tehty. Onneksi uskonnolliset verkostot ovat erittäin sisäänlämpiäviä. Ne pysyttelevät ns. normaalin elämämenon ulkopuolella ja jakavat toisilleen raamatun lauseita sekä sodomaa ja gomorraa.

Viimeisten vuosien aikana meillä on kohkattu maahanmuutosta. Se on tuottanut uhkakuvia ja tuottaa edelleen. Sen varjossa ovat nousseet esille erilaiset pelleporukat marssimaan kaduille ja peloittelemaan maahanmuuttajia ja erityisesti erimieltä olevia. Poliittiset ryhmät ovat omaksuneet näiden ryhmien sanoman niin hyvin, että tänään uhkakuvien luomista jatkavat jopa presidenttiehdokkaat. Nyt ei riitä enää koti, uskonto ja isänmaa. Nyt luodaan uhkakuvia islamisteista, jotka raiskaavat naisemme ja katkovat kaulamme. Kehoitan lukijoiuta seuraamaan presidentinvaalien kampanjointia. Paavo Väyrynen kulkee jo nyt Laura Huhtasaaresta oikealla. Puistattavaa touhua.

Pahin ja suunnitelmallisin ryhmä ovat vihreät. Pidin tätä puoluetta hyvänäkin vaihtoehtona jähmettyneeseen puoluejärjestelmään. Some on paljastanut puolueesta sen, kuinka järjestelmällistä uhkakuvien luominen on. Yhtenä esimerkkinä nostan kaivosteollisuuden ja ydinvoiman. Puolueen sisällä on hyvin koulutettua väestöä ja he osaavat käyttää sosiaalista mediaa erittäin hyvin. Missä päin maatamme ja jopa naapurimaissakin aloitettava maankaivelu saa heidän ryhmänsä solut liikkeelle.

Jatkuvalla syötöllä nostetaan esille vain uhkakuvia ja kuvien luojilla on aivan samankaltainen ote kuin uskonnollisten hurmosliikkeiden edustajilla. Mitään hyvää ei maankaivelu tuota, pelkkää maailmanloppua ja vain heillä on oikea tieto. Ydinvoima saa samankaltaisen kohtelun. Taikasana uraani on näille yhtä kiihoittavaa kuin persuille ultraäänet. Uhkakuvien luominen näkymättömästä on aivan samankaltaista uskonnon kanssa. Kaikisissa postauksissa nämä uhkakuvat jaetaan eriryhmille ja julkiseen jakoon. Yhdet ja samat henkilöt pyörittävät kymmeniä eri ryhmiä ja yhdet ja samat käyvät tykkäämässä ja kommentoimassa jakoja.

Ydinvoimaa vastustetaan uraanin aiheuttamilla haitoilla ja vaihtoehdoksi tarjotaan aina uusiutuvaa energiaa. Aina nostetaan esille aurinko ja tuulivoima. Hupaisinta on ollut nyt nähdä, mitä nämä puheet oikein tarkoittavat. Suomessa on aloitettu merkittävä tuulivoiman kasvattaminen ja tuulipuistojen pystyttäminen. Vihreille ei riitä edes persujen ultraäänillä peloittelu. Vihreille vastustaminen tarkoittaa oman maiseman pilaantumista ja tuulivoimaa ei saa näkyä heidän neitseellisessä ympäristössään. Suorastaan naurettavaksi tilanne on mennyt eräässä naapurikunnassani.

Ensin vihreät tekevät esityksiä ja sitten vastustavat niitä heti. Vastustamiseen käytetään näkymättömiä voimia. Hurmosliikkeissä on tätä käytetty onnistuneesti ja nyt sen ovat omineet poliittiset ryhmät. Kaulat katkotaan, naiset raiskataan. Lepakot räjähtelevät ultraäänistä. Säteily tuhoaa kaiken. Tuulivoima pilaa maiseman.

Yksi on ainakin varmaa. Me kuolemme kaikki.

Avainsanat: maailmanlopunsaanamiehet, putkonenjalepakot, uusiutuvanenergiankäyttöönotto, maaninkavaarantuulipuisto

215 Kuhan etes sinnepäin

Maanantai 13.11.2017 klo 17:31 - yrjöpoeka

On ihan pakko hieman taas kommentoida noita energian tuottamiseen liittyviä asioita. Erityisesti erään vihreänpuolueen mielenmuutoksia. Heille ei käy vesivoima, heille ei käy ydinvoima. Heidän mielestään energiaa on tuotettava uusiutuvalla energialla. Näitä ovat heidän mielestään tuulivoima, aurinkokeräimet ja biotuotteet. Nämä ovat tietysti minunkin mielestäni hyviä ja kannatettavia asioita.

Nämä puheet ovat tietysti tarkoitettu vihreitä arvoja kannattavien äänestäjien kuultaviksi. Todeksi niitä ei saa laittaa. Eduskunnan annettua hieman vipuvoimaa tuulivoima rakentamiseen, tuulipuistoja on alkanut nousta useille paikkakunnille. Kainuussa on ensimmäiseksi rakennettu Kivivaara – Peuravaara alueelle keskittyvä tuulipuisto. Paikalliset pitävt niitä erinomaisena asiana ja kukaan ei oikeastaan näe niiden haittaavan ihmisten eloa. Suunnitteluvaiheessa toki kuului kitinää ja se on normaalia. Kaikkien onneksi vihreillä ei ole paikallista voimaa. Siksi puisto on pystyssä ja on uljas näky, tottavieköön.

Siellä missä vihreillä on vähänkään paikallista voimaa, vastustetaan kaikin keinoin suunnittelua ja rakentamista. Facebookin eri ryhmissä on esimerkiksi Kuusamossa yksi ja sama toimija, joka jakaa linkkejä vastustaakseen Posion rajoille suunniteltua tuulivoimapuistoa. Kuusamon alueelle suunniteltuja puistoja vastustetaan tietysti verisesti. Linkkejä kommentoivat samat henkilöt. Periaate tulee kyllä selväksi. Mikään sellainen joka tuo työtä ja euroja alueelle ei käy. Kaikki halutaan säilöä ja museoida. Paikallisten siitä ei tule saada elantoa, maisemat on varattu vihreiden arvoja kannattavien ihastelupaikoiksi.

Toinen mieltä kaihertava asia on myös otsikon mukainen, kuhan on etes sinnepäin. Suomussalmi teki päätöksen ottaa pakolaisia ja tänne saatiin muutamia lapsiperheitä. Nyt paikallislehti Ylä-Kainuu teki aiheesta jutun. Itse pidän juttua varsinaisena hutunkeittona. Jätän suoremman vertauksen ääneen sanomatta. Jutussa on haastateltu kunnan hallintojohtajaa. Hänen mukaansa kunta on toiminut suorastaan loistavasti. Pakolaiset ovat kotoutuneet ja heille on näytetty urapolut suunnata eteenpäin. Jutunmukaan he ovat saaneet hyvät eväät Suomen kielestä. Tämä on ihan täyttä... äähhh, no muunneltua totuutta.

Ei suomalaista alkuperää oleva kotouttaja ei osaa edes kunnolla suomenkieltä. Näillä eväillä he ovat pysyneet kielitaidottomina. Lasten osalla koulu on antanut edes hieman eväitä kieleen. Syy miksi he muuttavat äkkiä täältä pois ei ole kunnan onnistumisesta kiinni. Pakolaisten turhautuminen huonoon opetukseen on suurin syy. He ovat pyrkineet viimeisen puolivuotta epätoivoisesti muualle. Kaikki keskustelut ovat katkenneet siihen, että he voivat mennä minne haluavat, mutta kunta ei heitä siinä auta. Onhan se kyllä hienoa kotouttamista. Kielitaidottomana vaeltaa Suomessa. Suomi kiittää.

Odotan mielenkiinnolla syyrialaisten pakolaisten kommentteja hallintojohtajan ylistävistä puheista. Paikallislehti tekee hienoja juttuja. Kysyä sopii sitä, mikseivät toimittajat kysy itse kohteina olevilta mitään? Hienosta jutusta ei taitaisi tulla sellaisia mitä kunnan johto haluaa ulosantaa. Kunta on toiminut hyväntekijänä ja nyt kerrotaan lehden palstoilla kuinka me ollaan hyviä. Kunta pesi näin kätensä.

On luojan onni, ettei pakolaisia enää saada tänne. Olen päässyt hieman kurkistamaan näiden pakolaisten ”kotoutumiseen”. Minua hävettää. Kuntalaisten ja suomalaisten puolesta.

No, kuhan etes sinnepäin....

Avainsanat: uusiutuvanenergiansuosiminen, syöttötariffi, maaninkavaarantuulipuisto, kirjoitetaanmuunneltuatotuutta, pakolaisiaotettaisiinmutteisaada, yläkainuupaikallislehti