Satunnaiset kuvat

Joulupaivä 2000

Uusimmat

Blogin arkisto

060 Ongelmia ja onnistumisia

Lauantai 1.11.2014 klo 14:02 - yrjöpoeka

Viime talven aikaan kirjoitin useamman kerran eräästä häiriköstä. Nyt hän näyttää päässeen ulos valtion tarjoamasta vieroitushoidosta. Sen vahvistaa vilkaisu Suomi24 paikkakunnat palstalle ja siellä nimenomaan Suomussalmenkunta osioon. Sekava hörhöily alkoi ja se on kiihtynyt heti maaniseen vaiheeseen. Homo opettajista kirjoittelu alkoi ja sitä myöten on odotettavissa lisää valtion tarjoamaa sopeutumishoitoa.

Nyt hän on allekirjoittaneesta tehnyt useita aloituksia ja jokainen niistä on täynnä säälittävän sekavaa posmitusta. Tätä sekavaa soopaa tulvii sivustolle vuorokauden jokaisena hetkenä. Säälittävä ja sairas tapaus. Kaiken lisäksi hän nyt huomasi, että sivuillani on voinut kommentoida kuvia. Siksi siivosin kuvat välittömästi jäähylle. Kuvat palaavat sivuston uudistumisen aikoihin ennen vuodenvaihdetta ja ilman kommentointimahdollisuutta. En anna tilaa häirikölle.

Mennyt viikko oli kiireinen. Valtuustoretki tehtiin tiistain ja keskiviikon välillä Pudasjärvelle. Emme lähteneet merta edemmäksi kalaan ja reissu osoittautui erittäin antoisaksi.Elinkeinoseminaari kunnan ulkopuolella pidettynä, antoi erittäin hyvät lähtökohdat tulevaisuuteen. Paluumatkalla linja-autossa tehty pikainen yhteenveto palautteista, kertoi retken osanottajien olevan yksimielisiä tulevaisuuden linjauksista. Suomussalmi jatkaa entistä linjaa siinä, että keskustelut käydään omassa joukossa. Joskus ollaan erimieltä, tarvittaessa äänestetään ja tarvittaessa jätetään eriävä mielipide.

Suomussalmi on yksi esimerkki kunnasta, jonka sisäisistä asioista media ei ole kiinnostunut. Suomussalmen kuntakuva on tällä hetkellä Kainuun paras! Taloudesta puhumattakaan. Valtuustossa on ryhmien välillä hyvä henki ja toisia arvostetaan. Perussuomalaista valtuustoryhmää arvostetaan mielestäni erittäin hyvin. Niin muiden puolueiden, kuin virkamiesten taholta. Tämä on tietysti minun oma subjektiivinen mielipiteeni. Uskallan kuitenkin väittää, että perussuomalaisten valtuustoryhmä allekirjoittaa tämän havaintoni.

Sain kunnian käydä puhumassa ja samalla viemässä kunnan tervehdyksen Kainuun sotaorpojen juhlatilaisuudessa Ämmänsaaren seurakuntasalissa torstaina. Sotaorvot saivat tilaisuudessa valtion myöntämät sotaorpo merkit kunniakirjoineen. Tapahtuma oli todella lämminhenkinen ja väkeä oli todella runsaasti tullut tilaisuuteen. Sain tilaisuudessa mahdollisuuden jututtaa useita henkilöitä ja todentui se, mitä myös puheessani koskettelin. He olivat joutuneet sodassa antamaan kaikkein suurimman uhrin. Isänsä. Jututtamani ihmiset kertoivat yhtäpitävästi, että isättömyys oli jättänyt elinikäiset arvet.

Eilinen päivä oli myös täynnä hyvää tuulta ja hyvää henkeä. Ämmänsaaren kirkon pihamalla rajasisaret tarjosivat maukasta hernesoppaa ja kenttäkeitin tyhjeni alta aikayksikön. Tilaisuus oli seurakunnan järjestämä ja samalla oli mahdollisuus käydä ennakkoon äänestämässä kirkkoherranvirastossa. Seurakuntavaalien ehdokkaita oli paikalla kansan jututettavina ja oma ”Vaikuttava ääni” yhdistys oli hyvin esillä. Paikkakunnan väki oli lukenut lehdet ja sain monesta suusta kuullä, että nyt he aikovat äänestää myös kevään 2015 vaaleissa.

Muut puolueryhmittymät olivat olleet erittäin tuohtuneita meidän lehti ilmoituksesta. Laitoin ilmoitukseen, että ryhmän ehdokkaat ovat äänestäjien jututettavina hernerokka tilaisuudessa. Muitten mielestä se oli laitonta. Jokainen vaaliasiamies oli saanut kirkkoherran lähettämän viestin, jossa toivottiin ehdokkaita paikalle. Me olimme ainoa ryhmä, joka myös käytti mahdollisuuden hyväkseen ilmoittelussa. Kellään ei ollut tunnuksia näkyvissä, eikä myöskään numeroita.

Kirkkoherra oli joutunut selvittämään tilannetta tuohtuneille muiden puolueiden edustajille. Kirkolliset vaalit eivät ole yleisten valtiollisten vaalilakien alaisia, vaan kirkkolakien ja säädösten alaisia. Meihin on vain sisäänkirjoitettu, että ehdokkaiden pitää olla näkymättömissä vaalihuoneistoista. Ihmiset tykkäsivät mahdollisuudesta edes kerran nähdä ehdokkaita, muutoinkin kuin kuvista. Ryhmämme ehdokkaat olivat tilaisuudessa todella positiivisessa vireessä. Uskon, että muutkin kuin minä huomasi tämän.

Avainsanat: maanisdepressiivinen, suomussalmenelinvoima, sotaorvot, vaikuttavaääni