Satunnaiset kuvat

Tammikuu 5 2008

Uusimmat

Blogin arkisto

112 Muutetaan ajattelua

Lauantai 20.5.2017 klo 19:13 - yrjöpoeka

Kuvittelin tässä muutamina päivinä, että jätän politiikan hieman vähemmälle ja en ota kantaa niin ärhäkkäästi eri asioihin. Olin totaalisesti väärässä.

Kävimme vaimoni kanssa ostosmatkalla Kuusamon kaupoissa. Tarkoitus oli etsiä hieman vaatteita ja itselläni oli tavoitteena löytää jotakin pientä perhokalastusta ajatellen. Homma hoitui todella hyvin. Kuusamon Tärpissä oli erilaisia tarjouksia ja vanhoja kalastustarvikkeita tarjottiin puoli-ilmaiseksi.

Löysin itselleni löytökorista sellaista kamaa pikkurahalla, että pari vuotta sitten olisin joutunut maksamaa satoja euroja. Paikan päältä löytyi useita tuttuja kalastusreissuilta. Useita entisiä työkaveria ja minun nuoruuden aikainen hiihtoidolini ”Susi-Kalle” istui kahvia hörppimässä kalastustarvikeliike Tärpin sisätiloissa. Vaihdoimme useita muistoja ja suunnittelimme tulevia.

Otsikon aihe pamahti mieleeni heti kun tulin kotiini. Katsoin sosiaalista mediaa ja menetin heti malttini. Ystäväni Maarit Nurmi nosti aamusella yhden uutisen seinälleen ja sitä oli sitten kommentoitu. Aiheena oli Iltasanomien uutinen ”Työttömät palkatta töihin – hallitus esittää kokeilua.” Jokainen hallituksen juttuja seurannut tietää, että tarkoituksena on antaa yrityksille ilmaista työvoimaa. Kommentoinnit nostivat minun otsasuoneni pullolleen.

Hyväosaiset yrittäjät ja palkkaa nauttivat kommentoivat juttua. Suvaitsevaisuuteni loppui osaltani lukiessani erään naisen narinaa siitä, kuinka hyvin jatkossa ovat sosiaalisten ongelmien kanssa painivien työttömien asiat. Jatkossa ei tarvitse tehdä höpöhommia, vaan oikeita töitä. Oikeissa yrityksissä. Ei kuulemma turhauta. Minulla pääsi pieniä perkeleitä suustani juttua lukiessani. Tämän naisen mielestä työtön saa mahikset oikeisiin töihin tehdessään palkattomia töitä. Samaan aikaan hän voi tehdä samoja töitä täydellä palkalla ja vittuilla surkeassa asemassa oleville.

Samanlaista paskaa riitti. Kirjoittajien mielestä näille kymmeniä vuosia työttöminä ajelehtineilla on nyt taivaalliset mahikset näyttää osaamisensa ja työllistyä. Kuulemma ihan oikeesti. Perkele on pieni sana tällä kohdin.

Suomen talouden nousu on lähtenyt liikkeelle ja täysin ilman hallituksen toimia. Hallitukselle sattui onnekkaasti elämää suurempi sauma. Oli valtakunnan johdossa oikeaan aikaan. Maassamme on suuri työttömyys ja samaan aikaan kasvava osaavan työvoiman puute. Nyt tarvitaan muutos, jolla vaikutettaisiin työttömyyteen ja kasvavaan eriarvoisuuteen. Kaikki sellaiset ihmiset, jotka ovat olleet jo vuosia kortistojen täytteenä ilman mitään mahdollisuutta työllistyä (sosiaaliset ja mielenterveys) siirrettäisiin heti kansalaispalkan nauttijoiksi.

Samaan aikaan maahan on tullut oikeasti työhaluisia turvapaikanhakijoita ja muita maahanmuuttajia. Annetaan heidän tehdä töitä. Työllisyyden kasvu ruokkii itseään ja maahanmuuttajat antavat mahdollisuuden tehdä muutos rakenteelliseen työttömyysongelmaan. Kasvava kansantalous ruokkii samalla kulutusta ja kaikki kansalaispalkalle siirretyt kuluttavat saamansa tulon. Kierre on valmis. En osaa asiaa paremmin ilmaista, mutta uskon meidän selviävän ajattelun muutoksella. Hallituksen kohteena olevat kansalaispalkalle. Korkeasti koulutetut työvoimaviranomaiset oikeisiin töihin. Maahanmuuttajat töihin.

Eriarvoisuus poistuu kun suomalaiset ymmärtävät maahanmuuttajien ja työvoimaviranomaisten maksavan heidän palkkansa.

Näin minä sen näen ja koen. Lopetetaan heikoimpien kyykyttäminen.

Avainsanat: facebook, maaritnurmi, iltasanomat, työllistämiskokeilu, vmp, työttömienkyykyttäminen, sosiaalisestityörajoitteinen, työttömätpalkattatöihin,

008 Musta päivä

Torstai 15.1.2015 klo 12:57 - yrjöpoeka

Sain eilen illalla tietää, että politiikkaan mukaan houkuttelemani nainen luopuu tehtävistään.

Maarit Nurmi toimi perussuomalaisten Kainuunpiirin puheenjohtajana viime kesästä lähtien. Tehtävään hän tuli äänestyksen jälkeen, edellisen lopettaessa kesken kauden. Toisen kerran alle puolenvuoden hän joutuii äänestyksen kohteeksi piirin syyskokouksessa. Maarit Nurmi voitti tämänkin äänestyksen selkeästi. Vastustajana oli sama henkilö kuin kesälläkin.

Huolimatta selkeästä vaalituloksesta, jossa melkein sataprosenttisesti äänestäjinä oli miehiä, hän ei missään vaiheessa saanut piirin muun johdon selkeätä ja yksimielistä tukea. Hävinneet eivät koskaan pystyneet tappiotaan nielemään, eikä onnittelemaan vaalintuloksesta. Naiset ovat valitettavasti meidän puolueessamme ja erityisesti täällä Kainuussa, pelkkiä seinänkoristeita. Kun olet kiltisti ja tottelet, saat olla koristeena. Kaikki naiset eivät tällaiseen kohteluun taivu. Maarit Nurmi ei suostu seinäkoristeeksi. Eikä hänen osaamisellaan siihen ole mitään syytä!

Meillä on ollut unelma ja ajatus, että perussuomalaiset ovat itsenäisesti ajattelevien ihmisten puolue. Sellainen se on ollut. Sitä mukaa, kun toimintaan on tullut uusia kasvoja, tämä ajattelu on murtunut. Itsenäisen ajattelun estäjiä tuntuu löytyvän jatkuvasti lisää. He toimivat kuin islamin uskonnon imaamit. Vain heillä on oikea ajattelu ja tieto. En ole koskaan kuullut heiltä pohdintoja kuinka Kainuu selviää ajan haasteista. Mistä saadaan Kainuulle elinvoimaa. Heillä on elämässä vain oma asia. Pakkomielle.

Tämän aamun uutisia kunnellessa ja erityisesti lukiessa, olen tuntenut oloni todella surkeaksi. Puolueen toimintaan mukaan houkuttelemani 7-ammatin osaaja, laittoi elämän palikat kohdalleen. Hän valitsi rakastamansa työn, jossa hän on maakunnallinen ja myös valtakunnantason osaaja. Siellä hänen ammattitaitoaan arvostetaan ja häntä kuunnellaan. Sukupuoli ei siellä ole esteenä. Siksi tämä uutinen on itselle rankka. Puolueessamme ei ole yhtään liikaa sote-alan ammattilaisia. Olen itse toiminut luottamustehtävissä sotessa pitkään. Siksi meillä on ollut paljon yhteistä tarttumapintaa.

Kaiken mustan keskellä on myös toivoa. Maarit on luvannut jatkaa tehtävissään Ylä-Kainuun perussuomalaisissa. Kunnanvaltuuston jäsenenä ja tarkastuslautakunnan jäsenenä hänellä riittää tehtäviä. Unohtaa ei voi myöskään uutta kirkkovaltuutetun roolia. Me jatkamme työtä yhdessä muiden osaston jäsenten kanssa. Toisiamme kunnioittaen ja arvostaen.

Työ ihmisten hyväksi jatkuu. Tänään alkaa luottamustehtävien hoito.

Toivottavasti uusi viikko tuo valoa harmaaseen päivään.

Siihen voi luottaa. Päivä nimittäin jatkuu nyt selkein harppauksin.

Avainsanat: maaritnurmi, islaminuskonnonimaamit, työtäihmistenhyväksi