Satunnaiset kuvat

Sorro siimoissa

Uusimmat

Blogin arkisto

222 Politiikan pelko ? pelon politiikka

Torstai 3.10.2019 klo 10:53 - yrjöpoeka

Kirjoitin 15.6, että tulevat gallupit voivat nostaa perussuomalaiset entistä vakuuttavampaan johtoon. On tärkeätä huomata, etteivät gallupit tuo muuta kuin lukuja. Poliittista valtaa se ei tuota. Siitä on yksi poikkeus. Poliittiset puolueet pelkäävät entistä enemmän persujen nousua ja muuttavat politiikkaansa enemmän persujen tahtomaan suuntaan. Näin on koko ajan tapahtunut ja uuden gallupin myötä persuistaminen erti puolueissa kiihtyy.

Valitettavasti samankaltaisuus puheissa ei anna kannatukselle kasvua. Se näyttää perussuomalaisia kannattavien ja sitä ajattelevien silmissä feikiltä. Lisäksi se kertoo äänestäjille, että persut taitavat olla oikeassa. Tämän ovat sanoneet useat nykyisiä vallanpitäjiä vastustavat. He muistuttavat siitä kun Timo Soinin aikaan puhuttiin ”maassa maan tavalla” ja siitä muut puolueet nostivat äläkän. Nyt sitä käyttävät kaikki, mutteivat tee sen eteen mitään. Samoin kaikki puolueet haluavat tänään hillitä pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden tulvaa. Puheista huolimatta tehdään toisin.

Kesällä vuosivat keskustan kannattajat perussuomalaisiin. Nyt vuotaminen läksi liikkeelle taas demareista. Demarit ovat ay-väkeä ja heille ei uppoa se puhe, että suomalainen työtön kelpaa vain ilmaisen työn tekoon. Palkkatyöhön ja halpaan sellaiseen ollaan valmiita rahtaamaan kymmeniä tuhansia kielitaidottomia ihmisiä maailmalta. Olisi huomattavasti helpompaa puhua Suomea suomalaisille ja maksaa heille oikeata palkkaa suomalaisilla työehdoilla. Persut ovat äärioikeistoa ja tukivat Sipilän politiikkaa työttömien osalta. Siksipä heillä ei ole mitään halua työllistää suomalaisia. Heillä on vain yksi ohjelma. Maahanmuutolla peloiuttelu.

Edellinen hallitus nimesi työttömät työhaluttomiksi luusereiksi ja Rinteen hallitus ei siihen näytä tekevän muutosta. Ei ainakaan sitä taustaa vasten, että hallituksen suulla puhutaan työvoimapulasta ja halutaan rajusti lisätä työperäistä maahanmuuttoa. Minä en itse ymmärrä tätä, että huomattavasti helpommin ja halvemmalla voisi työllistää ensin suomalaiset työttömät. Kun heitä on sadointuhansin, jokainen työllistetty toisi välittömän helpotuksen sosiaali- ja terveysmenoihin. Saatu palkka siirtyisi välittömästi aluetalouksiin. Sitä ei lähetettäisi ulkomaille. Ilmeisesti Suomen yrityksillä, hallituksilla ja persuilla on erilaiset kalkuraattorit laskelmien tekoon. He haluavat hallita pelolla työntekijöitä. Tumma mies tai nainen voi tulla ja viedä työsi.

Tämän kautta päästään sitten toiseen poliittiseen pelkoon. Ja erityisesti peloittelulla hallitsemiseen. Siihenkin liittyvät perussuomalaiset. Ihmisten mieliä hallitaan uhalla jonka nimi on maahanmuutto. Mestari Halla-aho viljelee mieluusti sellaista mielikuvaa, että meille käy kuin Ruotsille. Eteläisen Ruotsin suuret kaupungit saivat Jugoslavian sodan seurauksena suuria määriä sotaan tottuneita ihmisiä. Raaistuneet ihmiset toivat mukanaan vihan ja heitä seurasivat aseet. Lisää pakolaisia on virrannut Lähi-idän alueilta ja tulijoilla on samankaltaiset traumat sodasta. Viha, aseet ja niiden mukanaan tuoma rikollisuus ovat tänään arkipäivää Ruotsissa.

Tätä ei ole meillä, mutta mestari on vakuuttava puhumaan ja hänen opetuslapsensa toistavat tätä samaa. Kuopion koulusurman jälkeen sain heti silmilleni puhetta, että mitäs me on sanottu. Nyt se alkoi. Suomalaisten tappaminen. Totuus paljastui. Suomalainen mies tappoi ulkomaalaisen naisen.

Tänään ollaan kummallisen hiljaisia.

Avainsanat: pelonpolitiikka, politiikanpelko, persuistaminen, maassamaantavalla, kuopionkoulusurma

210 Maassako maan tavalla

Sunnuntai 5.11.2017 klo 14:38 - yrjöpoeka

Suomalaiset käyvät taisteluja tuulimyllyjä vastaan. Kaikki haluavat, että suomalaisia perinteitä ja arvoja on kaikkien ulkomaalaisten kunnioitettava. Olemme hyvin tarkkoja sanomaan pienimmistäkin risauksista, että maassa maan tavalla. Toimimmeko me itse niin? Pidämmekö huolta omista perinteistämme? Omat empiiriset havaintoni kyllä kertovat, että me puhumme, mutta toimimme toisin.

Juuri tämän viikonlopun vietto on erinomaisen hyvänä esimerkkinä aiheesta. Kekriä on meillä vietetty vuosisatojen ajan ja sen viettoon on kasvanut vahvat perinteet. Kekrin vietto on ollut tärkeä vuodenkiertoon liittyvä ajanjakso. Ihmisten oma sisäinen kalenteri on päivitetty sen mukaan. Olen itse ihminen joka arvostan omia juuriani ja perinteitä. Niitä perinteitä joita meidän sukumme ovat vaalineet. Omien perinteiden puolesta olen puhunut ja tulen niistä puhumaan.

Hyvin lyhyessä ajassa olemme hylänneet omat perinteemme kekrin vietossa. Nyt meillä vietetään Halloweeniä. Mitä kummallisempia kummitustuotteita ovat kaupat pullollaan. Nohevimmat kauppiaat pukevat jopa myyjänsä namiaisasuihin. Tällä houkutellaan kauppaan vanhemmat pienten pilttiensä painostuksesta. Kauppias tietysti myy jos ostajia on. Itse en aio astua kauppoihin, jossa naamioidutaan. En osta ainoatakaan tuotetta halloweenin takia. Tämä tapa ei ole suomalainen vaan tuotettu suuren rapakon takaa.

Pienet lapset on jo saatu myrkytettyä halloween krääsällä. Erityisesti paikalliset sanomalehdet kunnostautuvat tämän tuottamisessa. Koulut ovat nyt vuosi vuodelta enemmän siirtyneet juhlimaan lasten kanssa halloweenia. Koulun pitäisi kunnioittaa meidän omia perinteitämme. Oma perinteinen kekrin viettomme on hukkunut kaupallisuuden alle. Seuraavan vuosikymmenen kuluessa oma perintömme on hukattu tällä menolla.

Vain me ikääntyneet ihmiset muistamme perinteitämme ja vietämme kekriä oman perinteemme mukaisesti. Puhuminen siitä, että maassa maan tavalla on syytä lopettaa. Kauppiaat myyvät meille mielikuvia ja sen mukana turhaa krääsää. Halloweenin vieton krääsä on kertakulutusta ja sellaisen tuottamista meidän pitäisi rajoittaa. Jopa kaikenkieltävät vihreät ovat hiljaa hyväksyneet tällaisen kulttuurin. Kertakulutustuotteiden, kuten turhan muovin tuottaminen on kyllä kauppiaiden agendalla, kun he haluavat siirtyä muovipusseista pois. Tämä tyhjä krääsä on moninkerroin pahempaa. Muovia on kaikki paikat täynnä, maat ja meret.

Seuraavissa vaaleissa äänestän puolueesta riippumatta sitä tahoa, joka haluaa säilyttää oman kulttuurisen perintömme. Samalla sen puolueen pitäisi kampanjoida tällaisia halloweenejä vastaan. Nyt on puolueilla vastaiskun paikka. Pidämmekö omaa kultturiamme pystyssä, vai huudammeko tuulta vasten; maassa maan tavalla? Kampanjoimmeko vain ulkomaalaisen näköisiä ihmisä vastaan, kun samaan aikaan ostamme ulkomaalaisten perinteitä krääseineen kaikkineen?

Näitä mietin tämän viikonlopun aikana. Kekri säilyy perinteisenä. Hartautena, hiljentymisenä. Sanojen tutkimisena. Omien juurien muistamisena.

Avainsanat: maassamaantavalla, halloweenivietto, kertakulutustuotteitavastustettava, hukummemuoviin, empiirinenhavainto, perinteinensuomalainenkekri, suomenpakanallinenperintö

128 Uskollisuus äitivenäjälle

Maanantai 12.6.2017 klo 10:32 - yrjöpoeka

Viime vuosisadalla meidän naapurinamme oli suuri ja mahtava Neuvostoliitto yli 70-vuoden ajan. Silloiseen kansalliseen uhoon liittyi erittäin näkyvästi voittamaton punaarmeija. Se pysyi voittamattomana myös maailmansodan pyörteissä Saksaa vastaan. Voittamattomuus oli sidoksissa suurempaan ihmismassaan ja sitä he käyttivät surutta. Voitetun sodan jälkeen naapuristamme näkyi ja kuului, kuka on herra talossa. Sitä kerrottiin vieraille, mutta erityisesti omalle väestölle. Venäläinen on ja pysyy venäläisenä, asuipa hän missä päin maailmaa tahansa. Myös Suomessa. Tarvittaessa uskollisuutta tullaan kysymään ja pakotietä ei ole.

Nykyinen Venäjä on päässyt hieman ahdingostaan Neuvostoliiton ikuisen valtion romahduksen jälkeen. Venäjä hakee suuruutta jälleen sotimalla. Jokainen naapurimaa saa olla varpaillaan, mitä milloinkin johtajan päästä pulpahtaa ulos. Suuruutta Venäjä haluaa alleviivata myös sillä, että Putin lähetti sotavoimansa ulkomaille. Syyriassa Venäjä saa nyt käytännön toimissa testata aseitaan vastaamaan nykyaikaisen sodan vaatimuksia. Nykyaikainen sota on muuttunut aseteknologian temmellyskentäksi.

Nykyaikaisilla aseilla tuhotaan nyt aseettomia ja puolustuskyvyttömiä kaupunkilaisia. Venäjä on tuntenut alemmuutta länsimaita kohtaan, kun se on seurannut median välityksellä lännen teknologista kehitystä. Syyrian diktaattori tarjosi Putinille mahdollisuuden tulla testaamaan ihmisillä aseiden toimivuutta. On uskomattoman helppoa iskeä ohjuksilla ja täsmäpommeilla aseettomien siviilien kimppuun. Toki tätä kuorrutetaan sillä, että pommitettavat kapinoivat diktaattori Assadia vastaan. Venäläisille kelpaa tämänkaltainen syy erittäin hyvin. Suuruuta uhoava Venäjä saa jälleen patrioottisia sankareita, joita juhlitaan Voitonpäivinä.

Suomeen muuttaneet venäläiset ovat alkaneet käyttäytyä aivan toisin, kuin Neuvostoliiton romahduksen jälkeen. Se näkyy kaikkialla. Maata ja kiinteistöjä ostetaan. Venäläisten juhlapyhinä he kiiruhtavat sadointuhansin maahamme ja he eivät enää anteeksi pyytele. Myös maahamme muuttaneet venäläiset ovat Putinin valtakaudella selvästi muuttuneet. Heille Putin on pyhä ja hän on aina oikeassa. Venäjän valtio toki vaatii kaikilta venäläisiltä pyyteetöntä uskollisuutta kaikissa tilanteissa.

Koska maahamme muuttaneet pitävät Putinin toimia oikeutettuina, herää muutama kysymys. Maahamme tulleita on meillä niinsanotusti kotoutettu ja heihin törmää ainakin kotikunnassani väistämättä. Suomussalmi on nyt nousemassa oikein mallikappaleeksi siitä, että venäläiset on päästetty mestaroimaan ja kotouttamaan kuntaamme tulleita pakolaisia. Eli he kotoutettuina osaisivat paremmin kotouttaa uudet tulijat. Näin se ei kuitenkaan ole. He voivat toimia tulkkeina oman maansa kansalaisille, mutta kotouttaminen ja sen vastuu kuuluu vain ja ainoastaan suomalaisille.

Kysymys on siinämielessä ongelmallinen, että Suomussalmelle on saapunut Syyrian pakolaisia. He ovat pakolaisia oman diktaattorinsa ja Venäjän asevoimien tuloksena. Nyt he törmäävät Suomessa uudelleen venäläisiin. Venäläiset pitävät syyrialaisia toisenluokan kansalaisina ja Suomessa asuvat ovat uskollisia isänmaalleen. Suomussalmen uuden valtuuston ja kunnanhallituksen on syytä miettiä, ketkä oikein kotouttavat syyrialaiset Suomussalmen ja Suomen kansalaisiksi.

Syyrialaiset tuntevat myös omaa kansallisylpeyttä ja heidän historiansa on pidempi kuin venäläisten. Jossakin vaiheessa näen sellaisen mahdollisuuden, että syyrialaisten mitta tulee täyteen. Minä en halua kotikuntaani ja maahamme sellaista tulevaisuutta, jossa eri kansallisuudet aloittavat vihollisuudet. Jopa minä kaukana sotaa käyvistä maista, näen tässä suuren ristiriidan. Syyrialaisten kotouttajina eivät voi ja eivät saa toimia venäläiset.

Kaikkien Suomeen tulevien kansallisuuksien paras kotouttaja ja oman maan lakien ja käytäntöjen parhain ymmärtäjä on suomalainen. Meillä on ammattitaitoista väkeä tähän työhön. Suomen hallituksen on herättävä ja otettava tämä aihe käsittelyyn. Hallituksen agendalla on ollut maahanmuuton estäminen. Nyt on nostettava asialistalle suomalaisuuden opettaminen. Mikäli haluamme edelleen kertoa, että maassa maan tavalla, silloin on lähdettävä alkeista.

Suomen tavoista opettaa parhaiten suomalainen.

Avainsanat: vladimirputin, voittamatonpunaarmeija, venäläinennationalismi, aseteknologiankehittäminensotimalla, uskollisuudenpakkoäitivenäjälle, syyrianpakolaiset, kotouttaminen, maassamaantavalla,

137 Mikään ei kelpaa

Torstai 27.10.2016 klo 13:55 - yrjöpoeka

Viimeisen vuoden aikana vähälukuinen (älystä en sano sanaakaan) joukko on mekastanut ja huutanut kadunvierillä sanomaansa. Heidän viestinsä on ollut: maassa maan tavalla. Sitä on toistettu suu vaahdossa. Perussuomalainen puolue toi sanan esille vuosia sitten. Nyt sitä käyttävät eniten äärijärjestöjen edustajat. Kaiken maailman tynkkyset ovat kertoneet, kuinka he valkoisina suomalaisina ottvat huomioon muiden maiden tavat siellä vieraillessaan.

Nyt alkoi sitten parku presidenttimme puolison esiintymisestä Iranissa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vierailulla Iranissa ja vaimo on mukana. Rouva Jenni Haukio toimii kuten on tapana, maassa maan tavalla. Iran on erittäin uskonnollinen maa ja se on kaikkien tiedossa. Uskontona on Islam ja sen opetuksiin kuuluu, että naisten on aina peitettävä päänsä. Tätä maan tapaa rouva Haukio kunnioitti laittamalla huivin päähänsä. Kuvan mukaan se sopi hänelle täydellisesti.

Vielä 50- ja 60-luvulla maaseudun naisilla oli aina huivi päässä aamusta iltaan. Ei silloin kukaan räkänokka huudellut, ettei huivia saa pitää. Huivi oli yhtä olennainen osa vaatetusta, kuin miesten lakit ja lätsät. Vanhempien naisten huivi oli yleensä tiukasti leuan alta solmittu. Vielä tänäkin päivänä tapa on olemassa vanhoillislestadiolaisissa yhteisöissä. Ei sielläkään kukaan huutele huivi kieltoa. Huivi on osa arkea.

Tämän päivän kaikkitietävät ikuiset opiskelijat ja tyhjäntoimittajat luulevat tietävänsä kaikesta kaiken. Heidän pitäisi lukea hieman enemmän myös oman maan historiaa ja tapoja. Nyt he lukevat vain arabimaiden tavoista kertovia juttuja MV-lehdestä. Se on heidän raamattunsa. Heidän oppi isänsä on Suomessa etsintäkuulutettu monenlaisista rötöksistä. Mutta se ei tunnu opetuslapsia haittaavan.

On todella kummallista, että kun joku toimii heidän opettamallaan tavalla, se ei kelpaa? Heidän mielestään ilmeisesti kaikkien muiden on oltava kuten he haluavat. Valitettavasti heiudän joukkonsa on niin vähäväkinen ja eripurainen, ettei heidän toimistaan ole haittaa. Hieman tietysti tuo mesominen kaduilla risoo. Annettakoon heidän posmittaa. Ulkoilu on aina hyväksi.

Talvi on tulossa ja heidän on muistettava pukeutua lämpimästi. Tynkkysmäisissä pillihousuissa ja liian lyhyillä lahkeilla saavat vielä virtsatie vaivoja vanhemmiten. Onneksi heillä on pellenaamareita, jotteivat posket pakkasessa punerru. Tämäkin tapa on kummallinen, koska se ei ole suomalainen tapa. Halloween on aitoamerikkalainen tapa. Ei siis suomalainen.

Mutta kun mikään ei kelpaa, eikä käy. Heillä on omat Big Brother-tavat. Joillakin jopa paskat housuissa.

Avainsanat: maassamaantavalla, jennihaukio, iran, tasavallanpresidentinvierailu

022 Äänestäjien vedätys

Maanantai 15.2.2016 klo 12:03 - yrjöpoeka

Oma muistikuvani kertoo, että jokaisella puolueella on omat vedättäjät. He ovat yleensä puolueissaan hyvin näkyvillä paikoilla. Yksi erinomainen esimerkki on kokoomuksen Ben Zyskowicz. Kukaan ei ulkopuolelta koskaan aseta hänen kokoomuslaisuuttaan kyseen alaiseksi. Välillä zysse vedättää niin hyvin vastapelureitaan, että nämä huokailevat onnesta. Zysse on ihan kuin meidän mies. Perussuomalaiset ovat usein kuunnelleet muikeina zyssen puheita.

2011 vaalien alla persuja osatiin jo vihata ja kaikki mitä he sanoivat oli suoraan pimeyden ytimestä. Vaalikentillä hieman ennen vaaleja vastapuolen ehdokkaat, sosdemit ja vassarit, heittivät verkkonsa persujen vaalitäkyihin. Alettiin puhua maassa maan tavalla. Sosdemit ovat tässä työssä olleet kautta vuosien erittäin ansioituneita. Sillä työllä he ovat kahlinneet vasemmiston kasvun.

Nyt perussuomalaisten tultua vahvasti mukaan kaikki muuttui ja puolueet olivat hetken neuvottomia. Puolueiden kammareissa oltiin ymmällään, kuinka perussuomalaisia voi vedättää. Persujen vaalisanoma oli heille myrkkyä. Osa ehdokkaista kokeili puhua samoista teemoista ennen vaalipäivää 2011. Joka uskalsi se menestyi. Viime vaalit 2015 olivat jo selkeästi samoissa vesissä kalastelua. Surutta puhuttiin maahanmuuton haitallisista vaikutuksista.

Kaikki tämä työ tehdään puolueiden vaalitaktiikan mukaan. Siellä missä on tiukka tilanne, siellä ehdokkaat hyökkäävät samoilla aiheilla kentälle. Vaalikarja on sen verran sinisilmäistä, että yleensä se menee lankaan. Puolueilla ei ole aikomustakaan noudattaa toisten puolueiden lanseeraamia ajatuksi vaalien jälkeen. Äänten kalastelussa kaikki keinot ovat luvallisia. Vaalien jälkeen on helppoa kertoa omille äänestäjille, että ei se tuo oma puolue lämmennyt ajamilleni asioille.

Väyrynen on sitten ehdottomasti vedätysten kunkku. Hän on saanut mekkaloida kaikessa rauhassa EU vastaisuuttaan. Sillä on imuroitu edes vähäsen persujen kannattajia. Väyrysen asema on silti aina säilynyt erittäin vahvana puolueen ytimessä. Nyt hän perustaa paukautti oman puolueen. Julkeasti hän ilmoittaa säilyttävänsä keskustan jäsenyyden ja tulevansa vielä eduskunta työhön takaisin. Siitäkö ihmiset riemastuivat.

Väykän toiminta ei ole sattumanvaraista. Kaikella mitä puoluetoimistosta on julki sanottu, on tarkoituksensa. Väykästä on tehty omissaan harmiton vanha herra. Kaikki mitä väykkä tekee, on kuitenkin tiukkaa politiikkaa. Keskusta on nyt hallituksessa havainnut persujen haavoittuvuuden. He eivät pysty pitämään kaikkia annettuja lupauksiaan. Puoluetoimistossa Apollonkadulla on tästä vedetty johtopäätökset ja vanha herra Väyrynen heitettiin kentälle.

Väyrysen ainoa tehtävä on imuroida takaisin keskustan hellään syleilyyn persujen teille hairahtuneet pettyneet äänestäjät. Väyrynen lupaa kaikkea sitä mikä on ollut perussuomalaisille pyhää. Kyläkulmien huoltoasemien ja kuppiloiden keskustelupiireissä on selkeästi kuultavissa innostusta. Väyrynen kokeneena kehäkettuna haistaa helposti irrallaan olevat äänet. Vanhana kettuna hän myös tietää parhaiten, että annettuja lupauksia ei tarvitse pitää.

Keskusta ja Väyrynen elävät vallasta. Nyt sitä on runsaasti jaossa.

Väykkä lupaa pelastaa ihmiskunnan. Se ei ole vähän se!

Avainsanat: äänestäjienvedätys, apollonkadunpuoluetoimisto, maassamaantavalla, väyrynenpelastaaihmiskunnan

127 Huuto kuuluu joka suunnasta

Sunnuntai 3.10.2010 klo 20:25 - yrjöpoeka

 

 

Viime päivinä on huuto ja mekastus kuulunut hallituspuolueiden suunnasta. Vihreät ovat syytelleet melkein kaikesta perussuomalaisia, vihreitten epäonnistuminen omissa tavoitteissaan saa surkuhupaisia piirteitä. Kalluppien kertoma suunnan muutos on tekemässä sen mitä tarvitaan, työntöapua riittää vaalivankkureita varten ja vetäjiä tuntuu myös piisaavan. Timo Soini on useaan kertaan todennut, ”se huutaa joka pelkää.”  Sanonta pitää paikkansa todella hyvin.

Maakuntamme Kainuun keskusta on viikonvaihteen aikana saanut valittua omat ehdokkaansa ja heti maakuntalehden nettisivustolla otettiin kantaa myös allekirjoittaneen vaatimattomaan persoonaan. Erinomaisen hyvä asia muistuttaa olemassa olostani kaikkia, myös omia kannattajia. Pääsen huomattavasti vähemmällä mainostamisen taakasta. Ylä-Kainuun alueella on oikein mielenkiintoinen tilanne tulossa ja kaikki apu on tarpeen. Huutoa lisää!

Tätä kirjoittaessani vihreitten entinen pääideologi ilmoitti erostaan ja ilmoitti myös erinomaisen hyvin syyt miksi! Jokainen kriittisesti maahanmuutosta puhunut allekirjoittaa Paloheimon lausunnot täysin! Näitä eroja on tulossa vielä lisää ja voi olla, että vihreitten puheenjohtajan kasvojen vääntely saa lisää koomisia piirteitä.

Perussuomalaisten teemoista tunnetuin on nykyisenkaltaisen maahanmuuton pysäyttäminen ja muuttaminen. Tämän syksyn aikana usea puolue on ottanut asian vaaliohjelmiinsa, perussuomalaisten kannatuksen räjähdysmäinen kasvu pelottaa puolueita.

Perussuomalaiset ovat nostaneet kielikeskusteluun myös ns. pakkoruotsin. Tänään vihreät ottivat sen rytinällä yhdeksi tärkeimmistä hankkeistaan! Mitä tähän voisi sanoa?

Perussuomalaiset ovat tuoneet esille myös sen, että kansanedustajien on omilla teoillaan ja käytöksellään palautettava luottamus eduskuntaan. Tämä voi olla se kaikkein vaikein asia. Suuri raha on sokaissut kaikki isot puolueet toteuttamaan maan tapaa, korruptiota.

Kaksien viimeisten eduskuntavaalien suuri kysymys on ollut eläkekeskustelu. Äänestäjät ovat todella pettyneitä tehtyihin lupauksiin. Kainuun toreilla sanotaan suoraan, että kepu pettää aina. Perussuomalaisten kanta on, että on päästävä irti nälkäeläkkeistä ja ylisuurille eläkkeille on säädettävä katto.

Nyt on vihreitten työministeri antanut omat näyttönsä, työttömiä on edelleenkin laskentatavasta riippuen 300 – 500000. Kaikenlaisten tempputyöllistämisten aikakausi on lopetettava ja suomalaiselle on maksettava oikea palkka oikeasta työstä. Työvoimapulasta puhuminen ja maahanmuuton hallitsematon kasvu eivät tue tulevaisuuden yhteiskuntarauhaa. Ammattityövoima pulasta kärsivät alat rekrytoivat tarvittaessa väkeä ulkomailta, kuten esimerkiksi tekee Englanti ja Norja sairaanhoitaja pulansa takia.

Nuorten ja vaajakuntoisten saaminen asteittain takaisin työelämän piiriin on erittäin tärkeä asia jokaiselle meistä. Kainuussa on kasvava joukko sellaista väkeä ja he kuormittavat joutilaina ollessaan muuta hyvinvointi järjestelmää. Etsimällä heille oikeita töitä ja maksamalla heille oikea palkka, näin he saavat oman itsetuntonsa takaisin. Paltamon mallin mukainen puuhastelu ei itsetuntoa syrjäytyneillä paranna, päinvastoin.

Suomen liittyessä Euroopan Unioniin heräsi maassamme pelko siitä, että saksalaiset tulevat ja ostavat meidän kaikki järvenrantamme. EU on tullut ja eipä ole saksalaisista pelkoa ollut. Mitä muuta on tullut tilalle? Tilalle on saatu rantojemme myynti venäläisille. Yhtä aikaa Suomen valtio, Senaatti kiinteistöt, on myynyt huomattavan määrän erilaisia kiinteistöjä eripuolilta suomea venäläisille. Aikamoinen osa kiinteistöistä sijaitsee strategisilla paikoilla ja asiasta on yritetty kysellä myös eduskunnassa. Suomen valtio myy meidän veteraaniemme aikaansaamaa itsenäisyyttä nyt miehittäjä vallalle. Venäjä on suorasukaisesti ilmoittanut tarvittaessa puolustavansa vaikka asein oman maan kansalaisten henkeä ja omaisuutta. Venäjän presidentti on myös kertonut miksi suomalaiset eivät voi ostaa maata venäjältä. Suomen valtion on otettava sama kanta asiaan ja sen on lailla estettävä myös yksityisten omistamien maitten myynti venäläisille.

TÄTÄ MAATA EI MYYDÄ-EIKÄ VUOKRATA!

Avainsanat: eduskuntavaaliteemoja, perusuomalaistenkansanedustajaehdokaskainuussa, maassamaantavalla, pakkoruotsinpoistaminen, sehuutaajokapelkää, vajaakuntoistensaaminentyöelämään, tempputyöllistäminenlopetettava, venäjäonmiehittäjävaltio, tätämaataeimyydäeikävuokrata