Satunnaiset kuvat

Joulupaivä 2000

Uusimmat

Blogin arkisto

137 Pullamössö intellektuellit

Maanantai 6.5.2019 klo 9:20 - yrjöpoeka

Nyt on pakko tuskailla YLEn urheilutoimituksen annista. Olin eilen todella pettynyt, kun televisiossa ei ollut lähetystä maastojuoksun SM-kisoista. Penkkiurheilijana olen seurannut niitä aina ja se on avannut yleisrheilukauden. Illan pääutisten jälkeen odotin vesi kielellä, että urheiluruutu antaisi kattavan paketin juoksuista. Pettymys oli todella suuri, kun tapahtuma kuitattiin muutamalla sekunnilla.

Juoksua harrastetaan koko Suomessa. Maastojuoksu tapahtumassa on kymmeniä urheiluseuroja koko maan alueellata ja tapahtuma sitoo kulloinkin suuren määrän talkooväkeä. Olen joskus lukenut, että nämä olisivat tärkeitä kriteerejä, kun päätetään tv-lähetyksistä. Nyt niillä ei ollut mitään merkitystä. Samaan aikaan kyllä riittää urheiluruudussa lähetysaikaa esimerkiksi käsipalloon. Sen mestaruuksista käy kisaa vain muutama joukkue ja pohjoisin taitanee olla Riihimäellä. Eli ei täytä kriteeriä koko Suomen harrastus. Pesäpallon perässä kohkataan myös ja siinäkin on vain muutama seura mölisemässä ja mekkaloimassa. Voisivat näyttäää vaikka ajokoiran juoksua ja ulinaa jäniksen perässä. Tämä on yhteistä pesäpalloon.

TV1:n urheilutoimituksen urheilulliset ja katsojia kiinnostavat kriteerit taitavat olla mainostajien käsissä. Näissä huutolajeissa on jokikinen sentti päällä olevista vaatteista täytetty mainostajien logoilla. Pelin aikana ja sen jälkeen pelaajia seisotetaan mainostajien logoilla peitetyn lakana edessä. Samaan aikaan yleisurheilijat juoksevat hiljaisuudessa ja kamppailevat toisiaan vastaan. Tätä urheiluhullu Suomen kansa haluaa nähdä. Tässä on sitä samaa kuin talvilajien hiihdossa. Nyt urheilutoimituksen pullamössöä pupeltavat intellektuellit haluavat kertoa Suomen kansalle sen, mitä mainostajat käskevät.

YLEn saatua kansanedustajien tuella suoran verorahoituksen, niiden toimitus on todella muuttunut. He tuntevat olevansa jumalasta seuraavia ja heidän käsissään on se, mitä meidän tulee katsoa. Ei se, mitä me haluaisimme katsoa. YLEn hallintoneuvossa istuvat kansanedustajat pupeltavat pullaa ja kuittaavat palkkiot. He mielellään seisoskelevat siellä missä on televisio lähetyksiä ja mainostajien banderolleja. Kansanedustajat vähät välittävät kansasta. Oma suu ja kuitatut palkkiot. Vain ne kiinnostavat.

Seuraavien vaalien alla tulisi yleiurheiluväen nostaa jollakin keinolla liikunta ja urheilu vaalien ykkösteemaksi. Liikunta on terveellistä ja sillä on suorat vaikutukset Suomen talouden menoihin. Mitä enemmän kansa liikkuu, sitä terveempää se on. Tämä on tietysti utopiaa, koska ehdokkaat ja sitten läpipäässeet ovat todellisia pullansyöjiä. Enemmän tai vähemmän syöttiläitä. Jokainen voi todeta ilmiön television lähetyksissä. Sikisipä he eivät kiinnostu urheilun ja liikunnan vaikutuksista.

Siksi he eivät myöskään julkisuudessa halua puhua siitä tv-lähetyksissä. Ei olisi uskottavaa puhua liikunnan terveellisyydestä ja sen vaikutyksista kansantalouteen, kun puhuja on kuin syöttiläs. Samaan tapaan kuin Pohjois-Korean suuri johtaja Kin Jong Un. Maansa ainoa syöttiläs. Mainostajat ja suuri raha päättävät, mitä mainoslogoja meidän kansalaisten tulee seurata.

YLE:stä tuli syöttiläs verorahoituksella. Olisiko aika purkaa tämä pakkovero?

Avainsanat: pullamössöintellektuellit, ylenpakkovero, maastojuoksunsmkisat2019, syöttiläs