Satunnaiset kuvat

Vapojen kasausta/ kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

110 Valta ja korruptio

Tiistai 1.9.2020 klo 10:06 - yrjöpoeka

Maailmalla tutkitaan useita asioita ja yksi on korruption tutkiminen. Suomi on näissä tutkimuksissa menestynyt hyvin, olemalla vähiten korruptoitunut maa. Tutkimuksissa ei ole osattu ottaa huomioon suomalaisten tapaa, jolla korruptio hävitetään näkyvistä. Muualla maailmassa korruptio on selkeästi näkyvää toimintaa, jossa rahalla saa mitä vain. Suomessa ei rahaa näytetä, koska meillä on hyvä-veli järjestelmä.

Hyvä-veli järjestelmä toimii alhaalta lähtien kaikilla tasoilla. Raha ja valta ovat kuitenkin mukana, mutta eivät näy missään tilastoissa. Hyvänä esimerkkinä voisi käyttää kuntia. Yleensä kunnissa on yksi suuri puolue vallankäyttäjänä. Pohjois-Suomessa se on ollut vuosikymmenet keskustapuolue. Puolue on levittänyt lonkeronsa kaikille yhteiskunnan tasoille. Alkaen ”sitoutumattomista” ja ”riippumattomista” sanomalehdistä. Aikaisemmin paikallisissa pankeissa oli valinnanvaraa. Tänään on suurimmassa osassa pohjoista jäljellä vain yksi pankki. Se ovat tukevasti keskustalaisten politrukkien näpeissä.

Myöskin kirkko on jyvitetty keskustan politiikkojen toimesta. Kaikilla tasoilla toimivat samat nokkamiehet ja -naiset johtavissa rooleissa. Useita kymmeniä vuosia vallassa olleet ihmiset ovat käytännössä jumittaneet pohjoisen Suomen museoksi. Mitään uutta ja rohkeaa alueiden kehittämiseksi ei sallita. ”On täällä ennekin pärjätty” sanonta on erittäin tuttu. Se mikä on aina voimakkaasti esillä on se, että valtion on tuettava näitä sisäsiittoisia korruptiopesiä maailman tappiin saakka. Kaikki kepujohtoiset kunnat haluavat olla itsenäisiä, koska näin parhaiten säilyy kepun ylivalta.

Muut puolueet ovat morkanneet kepua, mutta samaan aikaan itse levittävät lonkeronsa sinne, missä rahaa todella liikutellaan. Kokoomuksen poliittiset broilerit ovat miehittäneet yksityiset terveysjätit Suomessa. Nämä yritykset haluvat kokoomuksen avulla olla mukana suuren rahan jaossa ja ovat siinä onnistuneet erittäin hyvin. Tässäkään ei kukaan näe mitään ongelmaa, koska poliitikko on siirtynyt yksityisen palvelukseen. Yhtään siirtymistä ei kuitenkaan tapahdu sattumalta, vaan hyväveli verkoston avulla. Jos keskusta haalii valtaa maaseudulla, kokoomus haalii valtaa siellä, missä on rahaa jaossa. Sitä rahaa valuu jokaisen vaalin alla puolueen ehdokkaille.

Maailma muuttuu ja se muuttuu erityisesti tiedonvälityksessä. Puolueet ovat tämän havainneet ja siirtävät omia broilereitaan erilaisten konsulttiyritysten leipiin. Vihreät ovat tässä olleet erityisen ahkeria. Vihreän puolueen koko johtokolmikko saa palkkansa viestintä- ja konsulttitoimistoista. Nämä toimistot ovat erikoistuneet vistintään poliittisen vallan suuntaan ja siinä vihreät ovat onnistuneet. Tänään hallitusvastuu syö vihreriden kannatusta. Samoin SDPn kasvu. Tässä vihreiden viestintä on epäonnistunut.

Näkymättömissä on tähän sakka ollut politiikkojen kerjääminen. Vihreät ovat tässäkiin kaikkein härskimpiä. He ruinaavat tuotteita eri valmistajilta ilmaiseksi, koska heillä on runsaasti seuraajia some-maailmassa. Vastapainoksi he mainostavat tuotteita. Tässä ei taaskaan nähdä ristiriitaa, eikä tunnustet5a tätä korruptioksi. Tavallinen kansalainen saa huoletta kerjätä, mutta polititikko nuolee sitä kättä joka syöttää häntä. Yritykset kyllä lähtevät tähän peliin, koska näin heillä on käsikassara yhteiskunnan rahanjako paikalla.

Suomalainen yhteiskunta on kuin mafia. Politiikot ja erilaiset yritykset ovat kietoutuneet tistensa ympärille. Se joka ei lähde mukaan, sillä ei ole valtaa.

Avainsanat: korruptio, hyvävelijärjestelmä, kerjäävätpoliitikot, vihreäpuolue, mafia

238 Laki on sama kaikille

Keskiviikko 30.10.2019 klo 11:19 - yrjöpoeka

Näin meille taviksille kerrotaan. Sitähän se ei ole missään tapauksessa. Ensimmäisenä laki koskettaa kaikkein köyhimpiä ja kaikkein huonoiten se koskettaa hyvin toimeen tulevia. Tämän tunnustavat kaikki. Samoin käy oikeudessa. Hyväosaisilla on varaa asianajajiin, kun köyhien on tyydyttävä kunnallisiin oikeusavustajiin. Köyhällä ei ole varaa oikeus prosesseihin. Raha ratkaiseen sen, onko sinulla tasavertaisia mahdollisuuksia ajaa oikeuttasi.

Parhaiten ja pahiten tämä tasavertaisuuden puute on näkynyt tämän syksyn aikana keskustelussa kansanedustajien syytesuojasta rikossyytteiden kohteena. Perussuomalaisten puheenjohtaja on yksioikoisesti ilmoittanut puolueensa estävän heidän edustajansa joutumisen syytteeseen. Eduskunnan toiseksi suurin puolue ilmoittaa kansanedustaja Juha Mäenpään olevan lain yläpuolella. Lakeja säästävät perussuomalaiset siis ilmoittavat suoraan, että heidän säätämänsä lait koskettavat vain rupulikansaa.

Toisena esimerkkinä on sitten kristillisten Päivi Räsänen. Myös hän on saanut poliisilta kutsun tulla kuultavaksi kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan. Räsänen on aiemmin toiminut sisäasiainministerinä, eli poliisien ja muiden laillisuusvalvojien ylimpänä esimiehenä. Nyt hän kertoo yllättyneensä, kun sai kutsun kuulusteluun. Hän on uskovaisena käyttänyt raamattua lyöntiaseena homoja vastaan ja uskoo sen estävän hänen syyttämisensä. Laki on kuitenkin yksiselitteinen ja siellä ei ole raamatun teksteille eriasemaa. Vaikka sormet usein ristitään raamatun päälle.

Kristilliset puolueena eivät kuitenkaan pyri estämään edustajansa joutumista poliisien pakeille. En myöskään usko yhdenkään muun puolueen ryhmänä lähtevän estämään oikeuden toteutumista. Kyllä siinä yleensä aina käy niin, että puolue ja eduskuntaryhmä haluavat pysytellä rikostutkinnoista hyvin kaukana. Perussuomalaiset ovat jo edustajiensa taustojen takia hyvin tuttuja poliisin ja oikeuslaitoksen kanssa. Nyt he myös kollektiivisena ryhmänä haluavat kertoa kansalle vähät välittävänsä eduskunnan säätämistä laeista. Kun seuraa keskustelua heidän ryhmissään, tulee selväksi yksi asia. Rikostuomiot jotka tulevat kansankiihottamisesta ovat kannattajille pelkkää plussaa. Muista rikoksista puhumattakaan.

Kaiken tämän jälkeen ihmetellään sitä, että lainkuuliaisuus on laskussa. Ei siinä ole mitään ihmettelemistä. Kansalaiset ovat saaneet kouriintuntuvasti kuulla ja nähdä, kuinka rikolliset säätävät lakeja köyhien kurittamiseksi. Samoin kansalaiset näkevät, että tämä rikollisjoukkio jota eduskunnaksi kutsutaan täyttää taskujaan veronmaksajien rahoilla. Väistämättä nousevat mieleeni seikkailu kertomukset Robin Hoodista ja Nottinghamin sheriffistä. Laki ja oikeus siirtyivät näissä kertomuksissa rikollisjoukkioksi. Heissä on hyvin paljon samaa kuin tänään osin eduskunnassa.

Joukossa on vielä kunnollista väkeä, mutta he ovat ihmeellisen hiljaa. Missä on eduskunnan oikeusasiamies ja oikeuskansleri? Heidän tulisi kertoa kansanedustajille heidän roolistaan yksilöinä ja ryhminä. Esiintymällä rikollisia suosivana mafiosoina, he vesittävät Suomen oikeuslaitoksen työtä. Missä on eduskunnan enemmistö? Miksi he eivät puutu kollektiivina tähän eduskunnan arvovaltaa rapauttavaan toimintaan?

Vain onko koko eduskunta yhtä mafiaperhettä? Silloin syytesuoja on tarpeen.

Avainsanat: kansanedustajiensyytesuoja, jussihallaaho, juhamäenpää, päiviräsänen, robinhood, mafiaperhe

034 Hullu maailma

Keskiviikko 23.1.2019 klo 15:28 - yrjöpoeka

Britannian yritys erota EU:sta on todella surkuhupaisa, ellei se olisi suurelle ihmisjoukolle todellinen uhka. Kukaan ei vielä tiedä, miten lopulta käy Euroopassa olevien brittien. Kukaan ei myöskään tiedä miten käy niiden satojentuhansien ihmisten, jotka ovat töissä Britanniassa. Ilman heitä ei Britannia edes pärjää. Kukaan ei vielä tiedä, mitä tapahtuu Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajalla. Raja on jäänne Britannian suuruuden ajoista. Varmaa on, että IRA kaivelee asevarastojaan esille, jos huonosti käy.

Ainoa mikä on varmaa epävarmassa maailmassa on suuren rahan liikkeet. Osa suurista yhtiöistä on jo siirtänyt pääkonttorinsa manner-euroopan puolelle. Nyt ovat lähdössä loputkin. Siihen vielä kaupantekijäisiksi brittien omat miljardöörit ovat siirtämässä toimintansa sinne, missä ovat heidän päämarkkinansa. Eli Eurooppaan. Tätä seuratessa jokainen huomaa millainen vankila on Euroopan Unioni. Itselleni on tullut tunne, että tässä on samaa kuin vakuutusyhtiön korvausjutuissa. Vakuutuksen ottaja ei ole lukenut sitä pienellä painettua pränttiä ja jää nuolemaan näppejään. Brittien eroa seuratessa on tullut selväksi, etteivät eroa hakeneet äänestäjät ymmärtäneet tulliliiton merkitystä riittävän hyvin.

Itseäni todella korpeaa lukea eri lehtien otsikoita. Niillä myydään lehtiä ja sanomatalot tietävät, etteivät lukijat muuta luekaan. Raflaavan otsikon lisäksi joitakin kuvia ja niiden ei tarvitse edes liittyä kyseiseen juttuun. Miltä kuulostaa tämä: ”Kimi Räikkösen talli herättää kauhua vastustajissaan.” Kimillä on ilmeisesti tallissaan jokin mörkö? Entpä sitten tämä:”Superverisusikuu.” Normaalia kuunpimennystä kuvailtiin kaikkialla sellaisilla laatusanoilla, että jokin maapallon ulkopuolinen olento olisi ollut aivan hoomoilasena. Ja lisää:”Herttuatar Meghan palkkasi uuden avustajan- somessa kohistaan avustajan komeudesta.” Voi elämän kevät. Ja näitä riittää.

Lähinaapurin toimet kyllä naurattavat, mutta toisaalta sen toimet ovat huolestuttavia. Karjalan tasavallan varapääministeri on kehitellyt suomalaisille yrityksille erityistalousaluetta. Alue sijaitsee heti itärajan takana Värtsilässä. Ministerin mukaan nyt suomalaisten kannattaa tulla ja rakentaa tuotantolaitokset sinne. Alueen asukkaat tulisivat töihin ja yritykset saisivat viedä sinne raaka-aineet ja laitteet tullitta. Lisänä vielä lupauksia muistakin veronalennuksista. Valmista pitäisi oilla jo kahden vuoden kuluttua.

Varapääministerin mukaan muun maailman talouspakotteet eivät vaivaisi suomalaisia, koska yritykset toimisivat Venäjän rajojen sisällä. Paikalliset ovat tietysti mielissään siitä jos alueelle tulisivat suomalaiset yritykset. Se on kokojutun ainoa positiivinen asia. Yleisradion toimittajat kävivät tietysti tekemässä jutun kun niin kauniisti on pyydelty ja onhan asia tietysti hyvä naapuruussuhteidenkin kannalta. Miten sitten kävi tositilanteessa.

Värtsilän kylä sijatsee Venäjän oman rajavyöhykkeen sisällä ja sinne vaaditaan kulkulupa. Kylän ainoan tien varrella on vartiointipiste. Kesken jutun teon iski yksi asejoukko kiinni ja vei toimittajat kuulusteluihin. Kaikki oli kunnossa ja jatkettiin jutun tekoa. Siinä samassa toinen hieman erivärisissä oleva joukkio iski kiinni ja taas sama peli. Venäjällä on mittaamattoman paljon erilaisia ”turvallisuusalan” joukkoja. Maksamalla voitelurahaa hommat pelaa. Se on heidän mallinsa mafiasta.

Varapääministerille voisi kertoa, että pitäkää tunkkinne.

Avainsanat: brexit, tulliliitonmerkitys, lehtienraflaavatotsikot, kauhujentalli, erityistalousaluevärtsilään, voitelurahajamafia