Satunnaiset kuvat

Taimen väsytys 3

Uusimmat

Blogin arkisto

122 Valta otetaan

Maanantai 7.9.2020 klo 14:18 - yrjöpoeka

Suomi on muun maailman mukana elänyt 60-vuotta kuvitelmissa, että maailmassa vallitsee ikuinen rauha. Miekat taotaan auroiksi. Leijonat ja lampaat käyskentelevät niityillä yhdessä. Euroopassa ajettiin armeijoiden taistelukykyä alas. Naapurimme Ruotsi oli valveilla ja purki yleisen asevelvollisuuden. Tämä sotiloaallisen voiman alasajo oli suuri virhe. Miksikö?

Maailmassa on aina vallinnut kaikkien eliölajien kesken tietynlainen kauhun tasapaino. Toiset ovat saalistajia ja toiset ovat niiden ruokaa. Niinkauan kuin tasapaino säilyy, kaikki on hyvin. Jos jokin laji häviää, sen saalistajat siirtyvät toisten saalistajien ruokapöytään. Tästä johtuen tasapaini järkkyy entistä enemmän. Tämä pätee täysin ihmiskuntaan. Ihmiset ovat sotineet aina. Toinen maailmansota oli sen verran tuhoisa, että ihmiset elivät kohtuullisen rauhallisesti 2000-luvun alkuun saakka.

Koska toiset pyrkivät syleilemään leijoniua ja lampaita yhtäaikaa, jäi toisille aikaa miettiä mitä tekisi. Pikkuhiljaa maailma on kääntänyt aikakirjaa entiseen asentoonsa ja tänään kalistellaan aseita. Yhtäaikaa maailma meni sekaisin ja syntyi erilaisia populistisia liikkeitä. Kaikille näille liikkeille on yhteistä yksi asia ylitse muiden. Nämä ryhmät kaipaavat yhtä johtajaa, joka vie heidät takaisin vanhoihin hyviin aikoihin. Tänään näitä diktaattoreja on ilmaantunut kaikkialle. Äkikseltäänm heidän juttunsa näyttävät täysin hulluilta. Mutta kas kummaa. Löytyy valtava määrä ihmisiä jotka ihailevat heitä ja puolustavat näitä sekopäitä.

Kaikki nämä sekopäät ovat tietysti miehiä. Koska heillä on ihailijoita runsaasti kaikkialla, he käyttävät valtaansa surutta. Äärimmäisinä vallankäyttäjinä ovat sotiilaalliseti uhoavat diktaattorit. He tappavat jopa omia maanmiehiään. Se sujuu heiltä hyvin, koska osa kansasta uskoo toisten tappamisen olevan heille hyväksi. Poliittiset puolueet ovat myös sekaisin ja erityisesti vanhat vallankäyttäjät. Hyvänä esimnerkkinä on Suomen keskusta. Vanha joukko kaipailee uutta Urho Kekkosta. Nyt heidän oli tyytymionen naiseen ja se ei tyydytä niitä, jotka kaipaavat vahvaa johtajaa. Suomeksi sanottuna miestä.

Suomi purki Kekkosen jälkeistä traumaansa purkamalla presidentin valtaa. Tästä huolimatta nykyinen presidentti Niinistö on sujuvasti ottanut irrallaan liikehtivän vallan ja käyttää myös sitä. Mitä enemmän hän käyttää, sitä enemmän kansalaiset luottavat häneen ja Niinistön arvovalta lisääntyy entisestään. Epävakaina aikoina ihmiset todella siirtyvät vahvojen johtajien taakse. Niinistö saa tukea kaikista poliittisista ryhmistä ja tänään jo kaipaillaan yhtä asiaa. Voisiko Sauli Niinistö jatkaa kolmanneller kaudelle? Häntä pidetään tänään Suomen takuumiehenä mailman politiikan murrksessa.

Helsinki kehitti pormestari malliaan ja siellä on liuta apulaispormestareita. Ykkösenä toimii Jan Vapaavuori. Nyt tätä kehitettyä vallankäyttöä on peräti tutkittu ja siinä raportissa todetaan selkeästi, että kaupunki sai mitä tilattiin. Vahvan pormestarin joka todella käyttää sitä valtaa. Apulaispormestareina touhuaa 4 naista ja tutkimus kertoo heidän valtansa ohkaiseksi. Voisi jopa todeta näin ulkoa katsoen, että tällä jaolla on suitsittu vihreät tyytyväisiksi puudeleiksi.

Kansa kaipaa tänään vahvoja johtajia. Siksipä on melkoisen helppo sanoa, että seuraavien presidentin vaalien yksi ehdokas on Jan Vapaavuori.

Avainsanat: maailmamurroksessa, urhokekkonen, sauliniinistö, janvapaavuori

027 Alkuperäinen Suomalainen

Keskiviikko 1.2.2017 klo 12:58 - yrjöpoeka

Tästä olemme saaneet kuulla viimeisten vuosien aikana. Erilaiset kiihkomieliset ryhmittymät ovat marssineet kaduilla ja vastustaneet maahanmuuttoa, pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Näiden tahojen mukaan alkuperäinen kantaväestö on uhanalainen ja vaatisi suojelua. Ilmeisesti mustiin huppareihin pukeutuneet varjoissa tallustavat, pitäisi asettaa samaan asemaan kuin liito-oravat.

Olen hieman pohdiskellut tätä alkuperäistä Suomalaista. Milloin nykyinen Suomalainen on muuttunut alkuperäiseksi. Pohjoisella pallonpuoliskolla ovat velloneet jäämassat useita kertoja maapallon historiassa. Ensimmäisten ihmisten jälkiä ovat tutkijat löytäneet maastamme noin 8000-vuotta ennen ajanlaskua. Kuka on se alkuperäinen asukas, joka silloin on täällä tallustellut? Suomalainen vaalea viikinkikö? Eipä ole tainnut Suomalaista silloin olla.

Maamme historia kertoo, että yllättävän kaukana eteläisessä Suomessa on edelleenkin saamelaista nimiperintöä. Viimeisten satojen vuosien aikana täällä asustellut metsästäjäkansa, pikkuhiljaa saamelaiset ajettiin yhä kauemmas pohjoiseen. Lyhyenä ajanjaksona ihmiskunnan historiassa, tänne muutti voimakkaampia ryhmiä kaikkialta Euroopan alueelta ja kaukaa idästä Volgan mutkasta. Välillä aluetta hallitsi Ruotsin kuningaskunta ja sen perintönä maassamme on runsaasti ruotsalaista historiaa. Ennen itsenäistymistä maatamme hallitsi Venäjän suuriruhtinaskunta, joka myös jätti jälkensä maamme historiaan.

Viimeiset 100-vuotta maamme on ollut itsenäinen ja voimme sanoa itseämme Suomalaisiksi. Toki identiteettiä ja kieltä on ollut sitä ennen. Suomen kielen asemaan on kuitenkin vaikuttanut kaikista eniten Ruotsin kielisen Mikael Agricolan työ Suomen kirjallisen kielen eteen. Häntä pidetään yleisesti Suomen kielen isänä ja sen vuoksi nostamme lipun salkoon jokavuosi samaan aikaan, 9. huhtikuuta. Siksi on syytä muistaa, että meidän oma suomalainen historiamme on syntynyt useiden erikielisten toimijoiden tuloksena.

Alkuperäiskansaa Saamelaisia asuu vielä Pohjoisen-Suomen alueella. Heidän alkuperäishistoriansa on paljon pidempi. Maapallon historiassa kerrotaan ihmisen alkukodin sijaitsevan Afrikan sarven alueella Etiopiassa. Sieltä ihmisen vaelluksen ympäri maapalloa kerrotaan saaneen alkunsa. Juuri tänään siitä ovat muistutuksena Afrikan ja Lähi-Idän alueelta vaeltavat ihmiset. Aivan samoin kuin historian hämärinä aikoina, ihmisiä ajavat liikkeelle sodat ja nälkä.

Pitäisikö meidän kaikkien pohtia hieman tarkemmin omia geneettisiä juuriamme? Evoluutio on muokannut ihmisen ulkomuotoa ja ihonväriä olosuhteiden mukaan. Sisältä kaikki ovat samanlaisia. Seuraavan jääkauden jälkeen näille alueille siirtyvät taas uudet ihmisukupolvet. Keitä he ovat, emme tiedä. Jääkausi on kuitenkin sellainen voima, että se hävittää jäljet alkuperäisistä asukkaista. Kuten se on aina tehnyt.

Kysymys kuuluu. Mihin muuttavat jääseinän edestä nykyiset Suomalaiset? Palaavatko he kenties alkukotiin? Silloin heidän nimensä eteen liitetään sana:mamu. Heistä tulee silloin kenties uhka alueen alkuperäisille asukkaille.

Avainsanat: vaaraantunutlaji, mikaelagricola, ihmisenalkukoti, afrikansarvi, jääkausi, evoluutio, mamu