Satunnaiset kuvat

Ruukinkankaan urheilukenttä/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

032 Mopo ja sininen savu

Maanantai 21.1.2019 klo 15:25 - yrjöpoeka

Kirjoitin viimevuoden keväällä, että SDPn tulee pitää Antti Rinne mahdollisimman pitkään sivussa vaalikeskusteluista. Siten he voisivat voittaa vaalit. Nyt Rinne on ollut pitkään sairaana ja nyt toivoisin hänen olevan terveenä. Miksi tällainen mielenmuutos? Johtuu siitä, että sairasloman aikana ovat SDP:ssä päässeet ääneen sellaiset voimat, joille on arkitodellisuus täysin vierasta. Heidän viimeisin esityksensä löi minut täysin kanveesiin. En usko olevani ainoa. Luulenpa usean kannattajan nyt joutuvan miettimään, mihin puolue on menossa. Vaalivoiton se saa tällä esityksellä täydellisesti unohtaa. Esitys on mannaa ainakin yhdelle puolueelle.

Se puolue on kokoomus. He pääsivät juuri kertomaan, etteivät ilmasto työryhmän sähköautoehdotukset ole tästä maailmasta. Nyt SDP lataa vielä kovempia lukuja pöytään. Nyt kokoomuksen puoluetoimistossa aloitetaan vaalivoittolippisten painatukset. Ilmastotyöryhmän esityksen jälkeen jokainen huomasi se, ettei Suomi ole vielä valmis sellaisiin määriin sähköautoja. Toki niitä voidaan pakottaa ihmiset ostamaan. Se unohtuu useimmilta, ettei maassa ole edes suunniteltu latausverkostoa. Se on ensimmäineksi oltava valmiina, jotta voisi ajatella sähköautoille tulevaisuutta. Samaan aikaan tulisi lisätä rajusti omavaraisuutta sähköntuotannossa. Kuvitteleeko joku sähkön syntyvän oravan nahoista?

Kokoomus iski juuri tähän normaalin kansalaisten ja työväestön suoneen esityksellään. Sähköautot hinnat eivät ole vielä suuren kansanjoukon saavutettavissa hintansa takia. Nyt vasta pohditaan niiden verotusta. Tuskin kukaan hankkii sähköautoa vain sen takia, että SDP on tehnyt yltiöpäisen ohjelman. Tuskin kukaan puolueen kannattaja ostaa auton vain sen takia, että tukisi puolueen ehdotusta. Vasta sitten se toimii, kun on ensin huolehdittu latausverkostosta ja autojen hinnat ovat saavutettavissa. Sitä ennen käydään vaalit. SDP voi nyt rauhassa tehdä esityksiään. Kokoomus kiittää ja kumartaa.

Liike Nyt järjesti päivän yllätyksen. Entinen eduskunnan puhenainen Maria Lohela siirtyi Harkimon eduskuntaryhmään. Samalla hän ilmoitti vastustavansa hallituksen sote-esitystä. Nyt ovat puntit tasan opposition ja hallituksen välillä. Ennen kevättä siihen tulee takuuvarmasti muutoksia lisää. Lohela ilmoitti samalla, ettei hän pyri ehdolle. Hän halusi olla mukana kaatamassa sote-sopan. Hänessä on todella särmää. Usea sininen joutuu nyt todella pohtimaan sitä kuuluisaa vakaumustaan. Luulen sen olevan seteliä, joten se taipuu helposti mutkalle.

Olen aiemmin jo kirjoittanut, että kokoomuksen sisällä ollaan erimielisiä keskustan maakuntien suhteen. Nyt tasatilanteessa heidän on helppo liputtaa itsensä ulos hallituksen tavoitteista. Nyt ei tarvitse enää pelätä ryhmäkuria. Kyllä kokoomuksessa ollaan laskentaitoisia ja unohdetaan koko juttu. Kaiken lisäksi ne omat tavoitteet on jo saavutettu. Omat tavoitteet saatiin ensin ja nyt voidaan naureskella kepun ahdingolle. Nyt lopetetaan myös pohdinta siitä, että eduskunta kävisi koolla vaalitauon aikana.

Nyt odottelen vihreiden iskua. SDP löi sen tällä esityksellä. Vihreiden kannattajat siirtyvät tukemaan SDPä, ellei puolue saa parempaa itsestään ulos.

SDPn mopo keulii ja Lohela pulpahti sinisen kaksitahtibensiinin savusta

Avainsanat: sdpnilmastohjelma, lisääsähköautoja, anttirinne, marialohela, liikenyt, kaksitahtibensiini

078 Hajahuomioita huomista odotellessa

Lauantai 8.4.2017 klo 17:53 - yrjöpoeka

Eilinen päivä meni aivan maakuntamatkailuksi. Tutustuin terveydehuollon palveluihin tavallisena kansalaisena KAKSn mäellä. Siellä kierrellessä aika kului niin, että pääsin suoraan hakemaan vaimon työpaikaltaan. Asiakkaana oleminen terveydenhuollon kurimuksessa käy kyllä työstä. Mitään valmista ei eilisen käynnin perusteella voi sanoa, mutta tutkimukset jatkuvat.

7.4.1917 Suomussalmella julistettiin itsenäisyyttä. Silloinen kirkonmäki sulloutui väkeä täyteen ja sen tuloksena lähti lähetystö viemään senaatille vaatimusta Suomen täydellisestä itsenäisyydestä. Tämä tapahtuma on historiankirjoissa jäänyt todella vähälle huomiolle. Nyt sitä juhlistettiin aiheesta kertovalla seminaarilla. Illanpäätteeksi Suomussalmen pääkirkossa esitettiin draamallinen näytelmä tapahtuneesta. Olisin niin mielelläni halunnut olla tässä päivässä mukana, mutta saamani kutsu lääkärin pakeille pitkän jonotuksen jälkeen oli käytettävä heti hyväksi.

Pääsin kuitenkin kunnan johtoryhmän mukana illastamaan paikalliseen ravintolaan. Päivän kunniavieras oli eduskunnan puhenainen(mies) Maria Lohela. Illallisella pääsin juttelemaan hänen ja mukana olleiden kansanedustajien ja avustajien kanssa. Vieraat olivat selvästi otettuja päivän ohjelmasta ja sen mukanaan tuomasta tietotulvasta. Olen itsekin sitä mieltä, että olemme liian heikosti tuotteistaneet meidän omaa historiaamme. Suomussalmi on kautta historian ollut eturintamassa tuomassa oman panoksensa yhteiseksi hyväksi.

Katsoin TV1 suuren vaalikeskustelun. Sen tuloksena voimme kokea todellisen yllätyksen varsinaisena vaalipäivänä. Kristiisdemokraattien ongelma on se, ettei heillä ole riittävästi hyviä ehdokkaita. Puheenjohtajana Sari Essayah onnistui todella hyvin. Sanoma taatusti upposi, kun hän napakasti perusteli ja tiivisti puheensa hyvin. Muitten meteli oli välillä aika toivotonta.

Olen ennustanut kokoomukselle selkeää voittoa ja se pitää. Keskusta pysyy ennallaan. SDP putoaa kuten olen aiemmin kertonut. Vihreille käy tämän keskustelun perustella ohraisesti ja vahvistaa omaa havaintoani galluppien harhasta. Vasemmisto on se, joka nousee ja uskon sen pystyvän kurittamaan perussuomalaiset. Se voitto avaisi uudelle puheenjohtajalle todellisen pelinpaikan. Seuraaviin eduskuntavaaleihin olisi tämän jälkeen helppoa valmistautua. Li Andersson oli selkeästi nyt rauhallisempi ja se tehosi heti.

Vihreitten ja perussuomalaisten puheenjohtajat olivat viimeistä kertaa väittelyissä ja loppu oli se, joka vie viimeistään voiton näiltä puolueilta. Jäähyväispuheet olivat sitä luokkaa, että itkua ja kukitusta jo odottelin. Tämä lopputilaisuus osoitti kaikille katsojille, kuinka tiukasti nämä puolueet samaistuvat valtaan. Katselijoille tuli kertaheitolla selväksi, että he eivät ole vaihtoehto. Kymmenen prosenttia (10%) on todella tiukassa molemmille puolueille.

Vasemmisto ottaa kaksinumeroisen luvun, koska se on selkeästi nyt vaihtoehto. Toivotaan samalla, ettei nousukiito sumenna silmiä ja korvia. Mikäli todellakin käy kuten ounastelen, seuraavien eduskuntavaalien ehdokasasettelu alkaa puolueessa heti. Ongelma on sitten se, kuka hallitsee esille tunkevien ”hyvien” ehdokkaiden arvioinnin. Olen joutunut näkemään ja kokemaan, mihin se voi pahimmillaan johtaa.

Huomenna nälkämaasta (Kainuusta) kajahtaa.

Avainsanat: asiakkaanaterveydenhuollossa, itsenäisyysjulistussuomussalmella, marialohela, penttimalinen, eerosuutari, timokorhonen, liandersson

122 Onko tappio väistämätön

Torstai 29.9.2016 klo 9:58 - yrjöpoeka

Perussuomalaiset tulevat muistamaan vuoden 2016 ainakin kahdesta asiasta. Toinen on ”ylpeilyn” aihe ja toinen surun aihe. ”Ylpeilyä” hehkutetaan ja siitä pidetään messua kaikissa mahdollisissa kanavissa. Surun aihetta vähätellään puoluejohtajaa myöten ja samalla se lakaistaan maton alle. Näillä kahdella asialla on hyvin paljon yhteistä. Vaikka sitä ei ilmeisesti kukaan puolue aktiivi tunnusta.

Seuratessani puolueen ja jäsenten maahanmuutto keskustelua mediassa, voi nähdä, kuinka kaikkia kiristyksiä pidetään onnistuneina. Hallituksen toimia maahanmuuton pysäyttämiseksi pidetään puolueen omina ansioina. Kaikille osapuolille kerrotaan, että ilman perussuomalaisia maahanmuutto vain paheneisi. Kaikesta keskustelusta jää mielikuva, että tämä on puolueen pääteema ja jäsenet eivät muuta kaipaa.

Maahanmuutto hallitsee erittäin näkyvästi kaikkea uutisointia Perussuomalaiset.fi sivustolla. Minun mielestäni se on saanut puolueen piirissä suhteettoman suuren tilan. Tätä aihetta rummuttamalla jäsenistö on saatu uskomaan, että tämän ratkaisemalla kaikki paha maastamme poistuu ja mannaa sataa taivaasta. Tätä käsitystä ruokitaan myös muun median taholta. Media on jäänyt erilaisten ääriliikkeiden vangiksi ja tuo jokainen päivä uutisia maahanmuutton liittyen. Tämä vahvistaa jäsenistön käsitystä ongelman mittakaavasta.

Ongelma on mittava, sen myönnän itsekin. Samalla pitäisi puhua kokoajan, mihin sitä suhteutetaan? Minun mielestäni pitäisi puhua Suomen valtion budjetista ja maahanmuuton osuudesta siihen. Samaan aikaan pitäisi nostaa esille puolueen vaatimat ja saadut leikkaukset kehitysapuun. Näillä leikkauksilla ei helpotettu pakolaisten ja hädänalaisten asemaa. Käy juuri päinvastoin, saamme kustannukset moninverroin kalliimpina takaisin. Pakolaisten on pakko lähteä liikkeelle lähialueillaan olevista väliaikaisista leireistä. Me maksamme nyt siitä.

Surun aihe ovat laskevat kannatusluvut. Puolue ja puoluejohtaja vähättelevät mittauksia ja kertovat kaiken menevän hyvin. Hiipuva kannattajakunta ja kuihtuva jäsenistö, yrittävät edelleen valaa uskoa toisiinsa. Itse olen nähnyt, kuullut ja kokenut sen, että tukijat ja äänestäjät ovat lähteneet. Jäljellä on vielä väkeä, mutta sen määrä on romahtanut. Kentällä liikkuvat aktiivit kertovat johtajalle ja omalle väelle, että tilanne on hallinnassa, koska he haluavat kuulla vain sen.

Tästä kaikesta nousee mieleeni satu keisarista ilman vaatteita. Tämä satu kannattaisi jokaisen palauttaa mieliinsä. Puolue ei tule pärjäämään tulevissa kuntavaaleissa nykymenolla. Tarvitaan rajumuutos. Muutos tarkoittaa sitä, että puolueen puheenjohtaja on vaihdettava ennen vaaleja. Timo Soini on tehnyt hyvää työtä ja siitä hänelle kunnia ja kiitos. Maailma on nyt muuttunut ja aikaisemmat opit eivät nyt päde.

Nyt tarvitaan selkeä kasvojen pesu. Puolueen nykyisistä miehistä ei yhdestäkään ole puheenjohtajaksi. Jokaisella on omat vahvuutensa, mutta puolueen uudistajiksi heistä ei minun mielestäni ole. Puolueen äijämäisen ja karkean kuvan muuttamiseksi uudistajaksi tarvitaan nainen. Tarvitaan humaanimpi kuva puolueesta ja sen kannattajista.

Siksi. Maria Lohela.

Avainsanat: kehitysapuleikkaukset, maahanmuutonkustannukset, marialohela

088 Vox populi, vox dei

Lauantai 24.10.2015 klo 18:58 - yrjöpoeka

Te audire non possum. Musa sapientum fixa est in aure. (En kuule mitä sanot. Minulla on banaani korvassani) Tämä latinankielinen lausahdus kuvastaa hyvin tämänpäivän keskusteluja Suomessa. Olipa aihe mikä hyvänsä, toinen osapuoli ei edes yritä pohtia toisen sanomisia ja sen tarkoitusta. Ensimmäisenä vastataan omalla asialla, jota ei myös toinenkaan osapuoli kuuntele.

Eduskunnan puhenainen Maria Lohela kävi politiikan toimittajien aamiaistilaisuudessa. Sen yhteydessä otettiin kantaa erittäin moneen ajankohtaiseen ja tärkeään asiaan. Mitä tekivät toimittajat. Nopein toimittaja sylkäisi julkisuuteen Lohelan sanomana, että eduskunnassa pitää pukeutua konservatiivisemmin. Muut mediat komppasivat välittömästi.

Itsestä tuntui ja nyt vielä enemmän näyttää siltä, että media sopi yhteisesti mitä julkisuuteen vuodatetaan ja missä sävyssä. Sosiaalinen media hyökkäsi hyeenojen lailla puhenaisen kimppuun. Tarkoitus oli saavutettu ja Lohelan väitettiin pakottavan eduskunnan naiset pukeutumaan nigabiin ja burghaan. Pari päivää meni samassa huudossa.

Mikä on median sanoma? Media haluaa vaikuttaa perussuomalaisen puolueen kannatuslukuihin. Puolue on tiukoilla kannattajiensa edssä, koska hallituksen linjaukset koskettavat omaa kannattajakuntaa. Toiseksi jatkuvan median rummutuksen takia, kannattajat eivät edes viitsi tutkia mikä pitää paikkansa. Nyt riittävät iltapäivälehtien lööpit.

Yksi uskalias toimittaja on palannut tuntoihinsa ja julkaisi oikean uutisen ko.tilaisuudesta. Otsikolla, Puhemies kuplassa, Jari Korkki kirjoittaa toisenlaisesta totuudesta. Julkaisiko muu media tämän korjauksen? Ei uutisoinut, vaikka korjaus oli todella tärkeä. Sosiaalinen media vaikeni kuin lyötynä. Vihaa uhkuvat kirjoitukset Lohelaa koskien vaikenivat. Kukaan ei esittänyt edes pientä anteeksipyyntöä.

Media sai mitä halusi. Hesarin gallup tutkimus osittaa laskevaa kannatusta. Jokaisen kannattaa seurata mitä media ”löytää” seuraavaksi puolueesta tai jostakin kansanedustajasta. Kuukausittan julkaistaan kannatusmittauksia ja ainakin tähän mennessä kaava on sama. Yksi julkaisee kielteisen uutisen. Toiset referoivat ja lisäävät juttuun omat puumerkkinsä. Kansa lukee otsikot ja huutaa.

Tämän jälkeen toimittajat ja kaikenmaailman sanaselittäjät puhuvat muutaman iltarupeaman puolueen kannatuksen laskusta ja toteavat alamäen alkaneen. Tämä toteamus on ainakin minulle tuttu. Toistaiseksi se on muuttunut oikeassa mittauksessa. Eduskuntavaaleissa on aina tullut hyvä gallup tulos.

Vox populi, vox dei. (Kansan ääni on jumalan ääni)

Avainsanat: voxpopulivoxdei, marialohela, teaudirenonpossum