Satunnaiset kuvat

1964-1965

Uusimmat

Blogin arkisto

081 Vuotava venho

Keskiviikko 22.6.2016 klo 17:09 - yrjöpoeka

Kalastajan osa on ankea, mikäli venho vuotaa. Pienenä poikana sain usein olla soutamassa veneellä, joka oli todella ravistunut. Ravistunut tarkoittaa kuivunutta ja halkeillutta. Lasikuitu päätti ravistumisen aikakauden. Veneessä piti olla jonkinlainen tyhjennys kauha ja usein vielä sankko lisukkeena. Mitä kauemmin vene oli vesillä, sitä tiiviimpi se oli puiden turvottua ja täytettyä raot.

Tämä oli aasinsilta päivän uutiseen puolueloikkauksesta. Perussuomalaisten Maria Tolppanen erosi perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja puolueesta. Uudeksi ryhmäkseen hän on valinnut sosiaalidemokraatit. Siinä on edessä poisoppiminen rasistisista kirjoitteluista, joista hän on tunnettu. Muutoin hän on ollut takarivin harmaa varpunen. Nyt hän joutuu kohtaamaan uudessa puolueessa ne kaunansa kohteet. Se on hänelle aivan oikein.

Kitkeriä kommentteja persujen joukosta on jo saatu. Eikä ole ihmekään. Olen jo pidemmän aikaa ihmetellyt sitä, kuinka perussuomalaiset ovat pysyneet yhtenäisinä, huolimatta kovista kohuista puolueen ympärillä. Oma ihmettelyni johtuu siitä, että uskon suurimman osan puolueen kansanedustajista olevan aivan säällisiä ihmisiä. Sellaisia, joita varmasti hävettää puolueeseen tiukasti liitetty maahanmuuton vastustaminen ja suoranainen ihmisviha.

Olen huono ennustaja, mutta uskon tämän olevan alkua eduskuntaryhmän kutistumiselle. Puolueessa on naivisti uskottu, että vene on hyvässä tervassa ja hyvin tilkitty. Välillä tätä venhoa on yritetty harjata, mutta sillä tavalla ei vuotoja tukita. Pahimpien vuotokohtien ilmettyä, on uskoteltu reikien kasvavan umpeen itsestään. Normaalisti vuotokohdat venhosta tukitaan huolellisesti ja ne tervataan. Ei harjata.

Erityisesti puolueen kuvitteellinen venho on vuotanut äänestäjien suunnasta. Sitä silmällä pitäen useimmat alkavat pohtia, kuinka selvitä seuraavista vaaleista läpi. Veneen ravistuminen on niin selvästi nähtävissä, että soutajista on pian pulaa. Maria Tolppanen onnistui yllättämään puoluejohdon. Antti Rinne oli piti tänään oikein tiedoitustilaisuuden tapahtuneesta. Erityisesti sosiaalidemokraatit tulevat tarjoamaan uusille soutajille varmoja eduskuntavaali ehdokkuuksia.

Vertauksen vuoksi, ei ne vuotavat veneet korjaantuneet ennen sillä, että naapurin veneen reiät siirrettiin omaan veneeseen. Jos itsellä on risainen paatti ja kapteenin rooli erittäin tuulinen ja epävarma, ei suosiota lisää tällainen hölmöläis tarina. Hölmöläiset kantoivat säkeillä valoa ikkunattomaan huoneeseen. Antti Rinne uskottelee omilleen, että nyt perussuomalaisten venho upotetaan ottamalla reiät itselle. Maallikkona sanon, että huonosti siinä käy. Tulijoilla ei ole edes pelastusliivejä, koska he uskovat Antin kannattavan heitä pinnalla.

Sampo Terhon on syytä katsella nyt tarkasti venhoaan ja erityisesti niitä säällisiä ihmisiä. Sieltä niitä uusia reikiä venhoon löytyy. Immoset, Huhtasaaret ja Eerolat kyllä pysyvät. Heitä ei oteta vieraan venhon paikkaukseen, liian isoja reikiä. Jos minä olisin diktaattori, minä poistaisin suurimmat reiät. Tilalle saisi paremmin soviteltua ehjiä venelautoja.

Juhannus on edessä. Pidetään oikeissa veneissä reiät tukittuina. Pää selvänä. Minä lähden hetkeksi Tenolle miettimään uusia tarinoita.

Avainsanat: mariatolppanen, hölmöläistenhommaa