Satunnaiset kuvat

metsakurjenpolvi3

Uusimmat

Blogin arkisto

133 Marjastusta ja liikuntaa

Keskiviikko 5.8.2009 klo 9:54 - yrjöpoeka

Joutenolon lisukkeeksi käväisimme eilen illalla poimimassa muutaman sangollisen mansikoita. Sen päälle vaimoni halusi rivakkaa liikuntaa polkupyörillä ja sitä myös sai. Ajelimme sorateitä kaksi tuntia reippaaseen tahtiin. Sen päälle oli vielä marjojen puhdistus ja saunominen. Lähellä puolta yötä alkoi päivä olla niin sanotusti pulkassa. Laitoin kalavehkeet aamua varten valmiiksi tarkoituksena lähteä aamuaikaiselle joelle.

Aamu oli todella kylmä, mittari näytti talon seinustalla klo 04 +2 astetta. Soiden reunamilla ja joen rannalla vesi oli ruohoissa ja lehdissä kiinteätä. Suomeksi sanottuna pakkasen puolelle meni, mutta kalastusta se ei haitannut. Kotijokeni oli limoittunut todella pahasti ja ensiheitot osoittivat särkikalojen vallanneen kosken. Kosken alareunassa perhoa kävi tavoittelemassa isompi kala ja uusi heitto sai kalan tarttumaan kiinni. Perhokelo rääkäisi oikein kunnolla kun kala syöksyi suvannon alapäähän. Sankan aamusumun keskeltä syöksyi iso kala ilmaan ja teki kunnon voltin. Ensi hyppy paljasti heti, ettei siiman päässä ollut mitään lohensukuista kalaa. Maastopukuinen pitkä luuleuka siellä mellasti, tein siitä pikaisen lopun ja vedin hauen raa’asti kosken kivikolle. Perho oli todella syvällä kurkussa, niinpä siitä tuli tämän päivän iltaruoan pääaine.

Kalastusta häiritsi joku tikku kengässä ja kaiken lisäksi se alkoi vuotaa. Kotona riisuin kahluuhaalarit ja kengät ja aloin selvittää, mikä siellä on vikana. Ei ollut mikään ihme, että jalkapohjaan ajoittain pisteli, kahluukengän pohjalle oli joskus tipahtanut kaksihaarainen perho! Hieroin jalkaa joella ja yritin ”tikkua” siirrellä, ettei se pistelisi. Kävi uskomaton tuuri, ettei se todella takertunut jalkapohjaan kiinni. Sitten olisi tullut todella ongelmia.

Kotijoki oli aivan täynnä samanlaista sitkeää vihreätä limaa, kuin Kuusingilla. Samantyyppistä limaa on tänä kesänä ollut myös joissakin järvissä. Vedet eivät ole tänä kesänä olleet edes erityisen lämpimiä ja silti siinä syntyy tuollaista moskaa. Toivottavasti vedet puhdistuvat jossakin vaiheessa, tuollaisen liman keskelle ei voi mikään syyskutuinen kala laskea kutuaan.

Tänään on sitten edessä kotona erilaisia huoltotöitä ja se alkaa vessanpöntön huoltamisella. Tuleepahan sekin puhdistettua kerran oikein kunnolla. ;)

Avainsanat: marjastusta, polkupyöräily, perhokalastus