Satunnaiset kuvat

Orpo

Uusimmat

Blogin arkisto

075 Laista piittaamattomat

Maanantai 3.4.2017 klo 19:06 - yrjöpoeka

On ilo huomata, että tuleva Hossan kansallispuisto kiinostaa ja herättää myös tunteita. Olen aiheesta kirjoitellut viime päivinä ja vielä on pakko jotakin aiheesta lausua. Kirjoituksiani on nyt valtavasti luettu ja sen tiimoilta olen saanut runsaasti palautta viesteinä ja puhelimitse. Kaikki saamani palaute tukee sitä ajatusta, että kansallispuistojen metsästyssäännöksiä ja lakia ei saa muuttaa. Laki on aikoinaan kirjoitettu hyvästä syystä niin, että paikallisilla on metsästysoikeus valtionmailla riistan luvallisina metsästysaikoina.

Tämä laki on ollut poikkeus kaikkien kansalaisten tasa-arvoisesta kohtelusta. Oulun-läänin itäosien ja Lapinläänin asukkaille taattiin lailla tämä poikkeama. Etelän vellihousut ovat tästä olleet iänkaiken kateellisia ja sitä on yritetty usein murtaa. Nyt ovat kansanedustajat lähteneet kansallispuiston varjolla kokeilemaan kepillä jäätä. Pohjolan Sanomissa ovat istuvat kansanedustajat saaneet julkaisunsa ihmeteltäväksi. Siinä nämä kansanedustajat suorasukaisesti nimeävät Suomussalmen RHY:n metsästäjät kelvottomiksi hulttioiksi.

Latasin kopion jo suoraan facebookin seinälleni kaikkien ihmeteltäväksi. Olen kyllä tiennyt, ettei perussuomalaisten joukossa kunnioiteta perustuslakia. Mutta tämän metsästävän poliisin Hongiston avautuminen metsästyslain 8 pykälän kohdalta kertoo siitä, ettei hän ymmärrä lain tekstiä. Toinen vaihtoehto on se, että hän ymmärtää ja toimii etelän vellihousujen keppihevosena. Tämä on siinä mielessä ihmeteltävää, että kyseessä on aikuinen mies. Keppihevosharrastus on tänään nouseva trendi nuorison parissa. Toki aikuinen mies saa tehdä mitä osaa.

Toivon todella sitä, että hallitus on johdonmukainen ja tekee päätöksen sen pohjalta, mitä esittelevä virkamies on kirjoittanut. Se esitys pohjautuu Suomussalmen väestön ja eri organisaatioiden ja yhdistysten yhteiseen yksimieliseen tahtoon. RHY läksi nyt jostakin minulle tuntemattomasta syystä ajamaan paikallisten metsästäjien vastaista politiikka. Samalla se antoi lausunnossaan tuen näille maa- ja metsätalousvaliokunnan vastaaville mestareille. Toivottavasti tämä annettu asiantuntijalausunto kolahtaa jokaisen RHY:n johdon jäsenen hatun alle. Antoiko koko johto tälle tukensa?

Latasin tarkoituksella kuvan tämän päivän kävijämääristä naamakirjaan. Siitäkös riemu repesi. Minua syytetään ”elvistelystä”. Voi sitä katsoa noinkin. Tärkein sanoma oli siinä alla olevassa tekstissä. Kävijämäärä on kasvanut todella paljon juuri tämän aiheen takia. Se kiinnostaa ja myös tätä kirjoittaessani olen saanut puhua puhelimessa aiheesta. Häiritsee todella paljon kirjoittamista.

Jotkut ovat antaneet minulle kovasti kritiikkiä siitä, etteivät he pääse ”sotkemaan” kommenteillaan kotisivujani. Olen usein antanut siihen mahdollisuuden, nostamalla kirjoitukseni facebookin seinälle. Sivustoni on julkinen. Usein ei siihen tule yhtään kirjoitettua kommenttia. Ilmeisesti kirjautuminen hidastaa kommentoimista.

Palautteen perusteella juttujani luetaan nyt runsaasti juuri kotikulmillani. Valmistaudumme juuri nyt huolella ja suurella sydämellä kesäkuun avajaisiin. Siitä on haluttu tehdä kokokansan juhla. Sellainen siitä tulee.

Myrkynkylväjille voi antaa menolipun Timbuktuun. Vain menolipun.

Avainsanat: hossankansallispuisto, vapaanmetsästysoikeudenalue, keppihevosharrastus, valiokuntavastaavat, markkueestilä, reijohongisto