Satunnaiset kuvat

Lähiruokaa

Uusimmat

Blogin arkisto

164 Elämänmenoa Kainuussa

Sunnuntai 27.11.2016 klo 19:03 - yrjöpoeka

Viimeaikaisten kirjoitusten johdosta pukkaa palautetta pitkien puhelujen muodossa. Muutamat soittajat ovat olleet nyt sitä mieltä, ettei ole soveliasta arvostella muita puolueita. Omassani olisi heidän mielestään riittävästi tekemistä. Nämä toiveet eivät kyllä toteudu. Kirjoitan jatkossakin muidenkin puolueiden asioista, milloin siihen aihetta on.

Vihreiden arvostelu on ehkä eniten aiheuttanut närää. Vihreät moittivat muita ja arvostelevat jatkuvasti. Heti kun arvostelu kohdistuu heihin, loukkaannutaan kuin prinsessat. Hyvin paljon vihreissä on samaa kuin perussuomalaisten äänekkäimmilä huutajilla. Molemmat loukkaantuvat heti, kun heihin kohdistetaan arvostelua. Ihmiset ovat toisaalta nykyisin hyppimässä seinille ja toisaalta niin herkkiä.

Puheluiden parasta antia oli tänään saamani soitto Pietikäisen Markulta. Sain luvan käyttää hänen nimeään. Markku toimi yli 20-vuotta Rajavartioliiton pääluottamausmiehenä. Hänellä on ollut vakavia sairauksia ja hän joutui sairaseläkkeelle. Pohdimme pitkässä puhelussa hyvin vakavasti maailmanmenoa. Markku oli tänään täynnä kiitollisuutta suomalaista terveydenhuoltoa kohtaan. Hän oli käynyt lopputarkastus poliklinikalla ja hän oli saanut sielllä lääkäriltä täydellisen selvityksen tilastaan.

Puhelun kuluessa Markku esitti toiveen, että jos minulla on mahdollisuutta kertoa hyvästä palvelusta, niin kerro se soten väelle. Lupasin hoitaa asian. Sairaudet ovat tuoneet hänelle vakavamielisyyttä, mutta hän kertoo olevansa kiitollinen jokaisesta eletystä hetkestä. Ystävät ovat hänelle tärkeitä. Ystäviä hänellä on hyvin paljon ja puhelin on ystävien välillä ahkerasti käytössä. Minäkin olen saanut mahdollisuuden lukeutua hänen ystäväpiiriinsä. Mielelläni keskustelen hänen kanssaan elämästä ja kaikesta muusta.

Olen kirjoituksissani rusikoinut viimeaikoina hallituksen tekemisiä. Varmasti arvostelu jatkuu. Valtio lisäsi rahoitustaan Terrafamelle. Vihreät ja vasemmisto olivat jo haudanneet kaivoksen. Nyt he joutuivat uudentilanteen eteen ja oli mietittävä uusia tempauksia. Niitähän löytyy kun oikein haluaa. Sieltä kalupakista pullahti esille koplausepäily. Oppositio tietää hyvin, että kunhan esittää syytteen, vaikka heiveröisen, se lähtee kasvamaan. Näin kävi tässäkin tapauksessa.

Nyt pääministeri Sipilää syytetään omien sukulaisten suosimisesta Terrafamen rahoituksessa. Tämä väite on mielestäni täyttä humpuukia, mutta verenhimoiselle ihmisjoukolle se on punainen vaate. Sitä kalutaan nyt ehtymättömällä tarmolla. Samat ihmiset suoltavat aloituksia kaikkiin mahdollisiin paikkoihin. Ihmisten alhaisiin vaistoihin kuuluu Suomessa kyltymätön herraviha. Nykytilanteessa ihmiset ovat jo valmiiksi ärsyyntyneitä ja huuto ja eron vaatiminen alkoi heti.

En äänestä keskustaa, enkä Sipilää. Tässä asiassa kylläkin tuen pääministeriä. Valtion lisärahoitus Terrafamelle oli Kainuulle onnenpotku. Tätä myönteistä ilmapiiriä vihreät ja vasemmisto nyt yrittävät myrkyttää. Heille ei sovi näin suuri työllistävä laitos. Molemmat puolueet haluavat elää Kainuulaisten kurjuudella. En ymmärrä näiden poliittisten ryhmien ajatusten kulkua. Täysin mahdotonta Kainuulaisten kannalta.

Tästä vastarinnasta huolimatta Kainuu nousee!

Avainsanat: herkkiäprinsessoja, mielensäpahoittajia, markkupietikäinen, herraviha

049 Muutto, muutto?

Sunnuntai 16.10.2011 klo 21:51 - yrjöpoeka

Ja vielä kerran muutto. Tämän vuoden aikana olen opiskellut muuttoa ja siihen alkaa pikkuhiljaa tottua. Omien tavaroiden jatkuva siirtely paikasta toiseen saa tavarat lopullisesti sekaisin. Katselin juuri tänään kalastusvälineitäni ja totesin tarvitsemieni tarvikkeiden olevan hukassa.

Talvella matka oli pidempi ja siitä oli omat hankaluutensa. Nyt muutin omien tavaroiden osoitetta 50 metriä etelään ja samalla muutin äitini tavarat samaan osoitteeseen. Kaikkiaan olen nyt tehnyt kolme muuttoa samalle vuodelle. Hyvää jatkuvassa muutossa on ollut se, että nyt tiedän kuinka paljon nurkkiin on kasaantunut tarpeetonta roinaa. Ensivuoden aikana on tehtävä reissu ”rompe-markkinoille”, jotta minulle tarpeeton tavara löytäisi uudet omistajat.

Muutto ruljanssi katkaisi myös nettiyhteyteni pitkäksi aikaa. Hermot joutuivat todella koetukselle yrittäessäni hoitaa asioita mokkula yhteyden avulla. Yhteyden toiminta oli todella ongelmallista ja todella katkonaista. Annoin lopulta koneiden jäähtyä aivan rauhassa.

Nyt ikivanha pöytäkoneeni taitaa tulla tiensä päähän ja sen uusiminen alkaa olla käsillä. Yrittäessäni saada skype toimimaan, jymähti koko rakkine tukkoon. Virta piti katkaista ja aloittaa kokonaan uudelleen. Saaneekohan mistään sellaista uudempaa konetta, joka myös toimisi yli 10 vuotta? Epäilen vahvasti. Tämän päivän vehkeet tehdään lyhyen elinkaarimallin mukaan. Kuluttajan pitää kuluttaa, siitähän herra Katainen (lausutaan: käteinen) jatkuvasti meitä koettaa muistuttaa.

Viikonvaihteen aikana sain osallistua 100-vuotis syntymäpäivä juhliin Kuhmossa. Pietikäisten kaksoisveljekset täyttivät 50 vuotta ja pitivät yhteiset pippalot. Juhlat olivat todella onnistuneet ja siitä suuret kiitokset juhlien isäntäväelle. Markku Pietikäinen on toiminut Rajavartioliiton pääluottamusmiehenä yhtäjaksoisesti jo yli 20 vuotta. Oman työurani aikana tutustuin suureen joukkoon rajavartiomiehiä ympäri suomea ja nyt sain pitkästä aikaa tavata heitä näissä juhlissa.

Koiramiehiä vanhoilta hyviltä ajoilta oli myös joukossa ja jutut olivat yhteisiä. Illan aikana ehdimme myös saunoa ja löylyt olivat hyvät. Löylyvesi oli erinomaista, jälkivaikutuksena hienoista hilpeyttä. Juhlien aikana pohdimme usean tutun kanssa myös sitä, kenen vuoro on juhlia seuraavana. Ihmisellä on vain yksi elämä ja siksi ihmissuhteista on pidettävä huolta. Olen tullut siihen tulokseen vuosien mittaan ja siksi aion tavata ”vanhoja” tuttujani edes kerran vuosikymmenessä.

Tulevalla viikolla aion pitää vapaata ja käydä lopultakin metsästämässä, kalastus on myös kuvassa mukana. Laitoin metsästysvarusteet kuntoon aamua varten ja kasasin perhokalastusvälineet autoon. Huomenna on edessä reipasta ulkoilua ja nokipannukahvit makkaran paistoineen tuovat jo nyt veden kielelle.

 

Avainsanat: asuinpaikanmuutto, roudaaminen, tarpeetontaroinaa, rompemarkkinat, rajavartioliitto, edunvalvonta, kulutusjuhlat, syntymäpäiväjuhla, markkupietikäinen