Satunnaiset kuvat

INKA

Uusimmat

Blogin arkisto

009 Meillä on ongelma

Keskiviikko 11.1.2017 klo 9:43 - yrjöpoeka

Martin Luther King lausui aikoinaan kuolemattomat sanansa: I Have a Dream, minulla on unelma. Tänään se lause kuuluisi, meillä on ongelma. King puhui yksikössä, me puhumme monikossa. Tämä johtuu siitä, että meillä on ongelma yhdestä miehestä. Hänellä, jolla on ollut unelma. Luulen kyllä sen unelman rapistuvan hyvinkin pian.

Meille tasapäisille ihmisille on ominaista se, että ongelmaa ei ole, mikäli unelman omaava on ruma ja köyhä. Auta armias jos tällä uneksijalla on ulkonäkö kuin kiiltokuva. Vielä pahemmaksi se muuttuu, jos unelmoija on sikarikas ja omilla ansioillaan rikastunut. Meitä taviksia ei masenna formula- ja jääkiekkotähdet. Heitä me äänestämme innolla maailman mukavimmiksi ja rakastetuimmiksi urheilijoiksi.

Iltalehden haastattelussa oli nyt Remu Aaltonen ja hän kuvasi tämän osuvasti. ”Juntti ei voi päästää toista yläpuolelleen. Kato nyt huutokauppakeisaria.Se on maailman huonoin huutokauppaäijä ja se pariskunta on maailman rumin pariskunta. Ja samat vanhat mummot ja äijät eturivissä siellä kamarilla. Saatana, kuin itseään katsoisivat.” Sanoisimpa, että on osuvasti huomioitu tämä.

Otetaanpa sitten esimerkeiksi politiikot ja heistä pääministerit. Aina silloin kun meillä on ollut pääministerinä ruman yrmeä äijä, ei ole ollut ongelmaa. Heti kun on ollut nainen tai siloisampi mies, jostakin aina löytyy syy, jolla hänet on kammettu syrjään. Ellei sitten ole itse älynnyt vetää oikeita johtopäätöksiä. Aina on oltu epäluuloisia siitä, että he varmasti kähmivät meidän veroeurojamme.

Nyt meillä on todellinen ongelma. Pääministerinä on mies, joka ei ole kaunis. Mutta hän on sikarikas ja rikastunut vieläpä omilla ansioillaan. Sitä ei voi tavallinen kansalainen hyväksyä. Nykyistä pääministeriä on koko ajan epäilty veronkierrosta ja hänen omaisuuden selvitykseensä ei uskota. Viimeisten kuukausien aikana on sitten huomattu, että pääministerin lähisukulaiset ovat myös rikkaita. Heillä on omia yhtiöitä ja ne ovat saaneet tilauksia kotimaan suurilta yhtiöiltä.

Nyt viimeisin uutinen on vanha sellainen. Tutkivat journalistit, lue kateelliset ja kaunaiset, ovat huomanneet pääministerin lasten mukanaolon sellaisessa yhtiössä, joka sai yli sadanmiljoonan tilauksen Intiasta. Tämä tapahtuma oli jo viimevuoden alussa, mutta lisääntyvä kauna ja kateus on saanut toimittajat tonkimaan takautuvia juttuja, joilla liian rikas ja omahyväinen pääministeri potkitaan virastaan kuin kapinen koira.

Sosiaalisessa mediassa on sellainen vahingonilo päällä, ettei paremmasta väliä. Kaikki haluavat olla mukana tässä ajojahdissa ja jokainen haluaa olla se viimenen niitti. Lehtien palstat ovat täynnä toisiaan toistavia uutisia. Päivystäviltä dosenteilta kysytään, tekihän pääministeri väärin, tekihän? Dosentit vastaavat mitä niiltä halutaan ja kaikki lukijoita myöten ovat tyytyväisiä.

Ennen kysyttiin sitä, kuka haluaa heittää sen ensimmäisen kiven? Nyt kilpaillaan siitä, kuka saa heittää sen viimeisen kiven! Seuraavaksi päämisteriksi pitäisi varmaan valita Remu Aaltonen? Siinä on se ongelma, että jos hänestä tuleekin supersuosittu? Siitä alkaa kuopan kaivaminen. Ensimmäisenä kivenä on: Se on aina ollut omahyväinen ja ruma.

Kyllä me tarvitsemme diktaattorin! Loppuvat ikuiset rutinat!

Avainsanat: martinlutherking, remuaaltonen, juhasipilä, päivystävätdosentit