Satunnaiset kuvat

Isojen säyneiden narraaja

Uusimmat

Blogin arkisto

032 Nyt ei ollut hyvä päivä

Torstai 4.3.2010 klo 18:23 - yrjöpoeka

Tänään olisi ollut reissu Kajaaniin todella mielenkiintoiseen seminaariin, mutta autoni otti ja seisahtui. Rassailin sitä eilen illalla puolille öin ja valmista ei tullut. Aamulla piti todeta, että hinaus on edessä huoltopaikkaan ja se on edessä vasta huomenna. Hyvin vähillä yöunilla meni yö, koska piti tehdä myös lumityöt, jotta vaimoni pääsee töihin. Lunta on nyt suorastaan tulvinut ja tämä päivä on ollut tarpeen, jotta eilisetkin lumet sain siirrettyä pois kulku reiteiltä. Ei niin pahaa, ettei siinä voi nähdä hyvääkin. Aamulla ei kyllä tuntunut siltä, sormet mustana ja pää hikisenä lumitöitten jälkeen.

Huomenna jää sitten nähtäväksi saanko kulkupelini kuntoon, vai pitääkö ottaa jo moottoripyörä käyttöön? Toinen vaihtoehto on ehtiä luotettava kulkupeli etäisyyksien voittamiseksi. Syrjässä asumisesta on omat huonot puolensa, jos haluaa olla mukana jossakin työssä tai tehtävässä, se vaatii aina oman auton. Kaiken lisäksi se on kallista lystiä ja hallitus omilla päätöksillään lisää kuluttajan tuskaa. Maksajaksi joutuu aina se pieni ihminen, jonka on pakko liikkua omalla kulkuneuvolla. Julkinen liikenne on tällä viime vuosikymmenten harjoitetulla politiikalla teurastettu, tämän talven pakkasilla olisi ollut todella mukava istahtaa bussiin. Kaiken lisäksi aina kuluu kaksi tuntia, ennekuin olen Kajaanissa ja istuessa voisi tehdä kirjoitushommia ja lukea kulloinkin tarvittavia asiapapereita. Tämmöiseksi on maailma mennyt ja siinä saa syrjäseudun ihminen ajatella sinisiä ajatuksiaan aivan rauhassa. Vanhanen sanoo, että kuluttakaa ja iloinen Jyrki-poika ilmoittaa peukalo pystyssä, että tsemppiä!

Nyt aion hoitaa masentumista hyvällä ruoalla jota tarjoilen vaimolleni ja sitten lämmitän saunan. Jospa se siitä lähtisi suttaantumaan..

Avainsanat: masennusta, mieliala, autonhuolto, julkinenliikenne, vanhasenhallitus, hyvämieli