Satunnaiset kuvat

Inka

Uusimmat

Blogin arkisto

204 Talvesta kertovat uutiset

Torstai 26.10.2017 klo 10:49 - yrjöpoeka

Nauroin eilen muiden mukana sitä, kun säätiedoitus lupasi lumisadetta etelään yönkuluessa. Naurun aiheena oli talven ainainen yllättäminen. Uutinen on jokavuotinen ja se toistuu ja toistuu. Aamun uutisia seuratessa vahvistui se, että talvi todella yllätti etelän autoilijat kunnolla. Etelän autoilijat ovat tottuneet ajamaan lujaa puskuri puskurissa. Siihen väliin kun kiilaa pieni lumihiutale, soppa on valmis.

Kuvallista antia seuratessa näkyy talven voimallinen tulo etelään. Siellä on lunta kohta hiihtämiseen ja täällä pidetään vasta pikkupakkasia. Täällä on totuttu talveen ja siihen, että autoillessa on pidettävä kunnollinen turvaväli edelläolevaan autoon. Täällä huomaa heti etelän ihmisen autoilemassa, kun se ripustautuu kiinni takapuskuriin. Pohjoisen autoilija haluaa perskärpäset pois puskurista ja antaa heti tietä, jottei turvallinen liikkuminen vaaraantuisi. Olen muutaman kerran tavannut todella sitkeitä roikkujia, jotka eivät halua ohittaa. He haluavat seuraa ja tulevat siksi lähelle.

Talvi yllätti ja aamun uutiset Tammisaaresta yllättivät nyt vielä enemmän. Siellä armeijan miehistönkuljetukseen tarkoitettu ajoneuvo ”Masi” oli törmännyt junaan. Vartioimattomassa tasoristeyksessä tapahtunut turma on järkytys. Suurin osa suomalaisista miehistä minun ikäisistäni ja nuoremmista, on matkustanut ”Masin” kyydissä. Jokainen tietää, ettei se suojaa junan törmäykseltä. Tämän hetkisten tietojen mukaan turmassa on kuollut 4 ihmistä.  Onko lumella ja jäällä tapahtumapaikalla ollut turmaan osuutta, selviää aikanaan.

Tämä on järkyttävä uutinen alueen varuskunnalle ja puolustusvoimille. Eniten sen vaikutus iskee omaisiin ja palvelustovereihin. Mikään ei tuo entistä enää takaisin. Toivottavasti tämä lopultakin saa poliittiset päättäjät tekemään sellaisia päätöksiä, ettei vartioimattomia risteyksiä maassamme enää seuraavalla vuosikymmenellä olisi. Tämä on musta päivä.

Hiljennyn seuramaan uutisointia. Raskain mielin.

Avainsanat: talviyllättieteleäisensuomen.autojenturvavälit, tammisaarentasoristeysonnettomuus, dragsvikinvaruskunta, masikuormaauto suruliputus