Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 046

Uusimmat

Blogin arkisto

023 Matthijs van Boxsel

Perjantai 27.2.2015 klo 14:05 - yrjöpoeka

Jatkan pohdiskelua Perussuomalaisten Kainuunpiirin toimintaa koskien. Olen aihetta käsitellyt viimevuoden puolella ja vielä vuodenvaihteen jälkeenkin. Osaavat ja sanavalmiit naiset on siivottu ulos ja loput ovat kiltisti niille kuuluvassa naisten roolissa. Edellinen piirin puheenjohtaja (nainen) pyysi usein apua puoluetoimiston suunnasta. Koska sitä ei tullut nykyjohto lakeijoineen vei vallan. Näillä toimilla on saatu riidat siivottua maton alle. Tämä rauha siunattaneen nykyjohdon pyynnöstä 19.3.2015 Kajaanin kaupungintalolla.

Onko rauha todellinen ja riidat ratkottu? Eipä taida olla. Viimeisin ilmoitus levottomuuksien jatkumisesta tuli eilen iltapäivällä 26.2.2015 klo 16.03. Piirisihteeri Teemu Niva ilmoitti eroavansa tehtävistään ja palauttavansa piiritoimiston avaimet ja piirin pankkikortin leikattuna piiritoimistoon 27.2.2015. Teemu Niva kommentoi eroaan seuraavasti: ”Koska osa varmasti spekuloi asialla, niin voin myöntää että osansa on myös 1. vpj:n ja allekirjoittaneen henkilökemioiden toimimattomuudella. Keskustelu kun tyrehtyy yleensä argumentointivirheisiin (argumentum ad auctoritatem, ad hominem abusivis, argumentum ad consequentiam).
Näin ollen katson, että myös piirin kannalta on paras, jotta ylimääräinen kitka poistuu.”

Suomeksi sanottuna piirinpuheenjohtajaksi Kettusen ja Kyllösen tuella pyrkinyt ja päässyt Kananen on jatkanut piirin toiminnan halvaanuttamista. Koska yhdistyksemme ei ole vielä virallisesti eronnut piiristä, tulee muutamia asioita tarkastella hieman tarkemmin. Yhdestä piirihallituksen kokouksesta emme ole saaneet yhteenvetoa varapuheenjohtaja Kanasen vastustettua sitä. Toisesta olemme saaneet. Piirisihteerin erottua tehtävistään, nousee esille muutamia laillisuuskysymyksiä.

Emme tiedä onko edellisen piirinpuheenjohtajan (Maarit Nurmi) eroa käsitelty pykäläasiana piirihallituksessa. Mikäli näin tehtäisiin, pitäisi heti kutsua ylimääräinen piirikokous valitsemaan uusi puheenjohtaja. Saamani tiedon mukaan puheenjohtajan valintaan palataan vasta vaalien jälkeen. Tilanne on mielestäni laiton ja sääntöjen vastainen. Onko tilanne oikeudellisesti vielä se, että edellinen piirinpuheenjohtaja on lain edessä laillinen puheenjohtaja, koska eroa ei ole käsitelty?

Piirin sääntöjen mukaan piirin tilien käyttöoikeus on piirinpuheenjohtajalla ja piirisihteerillä. Tästä päivästä lähtien piirillä ei ole tilinkäyttöoikeuksia yhdelläkään toimijoista. Oikeudellisesti tilanne on mielenkiintoinen. Miten esimerkiksi pankki suhtautuu tilanteeseen, kun piirillä ei ole sääntöjenmukaisesti valittua puheenjohtajaa? Me itse voimme tulkita laveasti sääntöjämme, muitten tahojen ei siihen tarvitse alistua. Pankki joutuu tutkimaan sääntöjämme tarkemmin ja lakia noudattaen.

Piirin syyskokouksessa syyteltiin silloista johtoa melkein kaikesta mahdollisesta. Syyttelyissä oli mukana kaksi ehdolla olevaa. Nyt he joutuvat vastaamaan itse tästä tilanteesta.

Saat mitä tilaat.

Avainsanat: matthijsvanboxsel, argumentum, saatmitätilaat