Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 046

Uusimmat

Blogin arkisto

101 Jokainen löytää kaappinsa

Torstai 1.9.2016 klo 19:06 - yrjöpoeka

Matti Nykäsestä on tehty paljon juttuja ja vain sen takia, että milloin hän on taas humalassa. Ihminen, joka ei ole käynyt kouluja, hankkinut ammattia ja pyhittää elämänsä juopottelulle. Joka vuosi on hänestä suuria haastatteluja useissa julkaisuissa ja hän saa kutsuja radioon ja televisioon. Miksi, voisi yksinkertainen kysyä?

Minä pidän häntä erittäin yksinkertaisena, mitäänsanomattomana. Media odottaa häneltä humalaisen lohkaisua ja sitä sitten toistetaan kuin suurta viisautta. Taas kerran hänet on kutsuttu studioon, tällä kertaa Radioa Suomipoppiin. Sankari saapui erittäin tukevassa humalassa. Haastattelu kuitenkin aloitettiin, vaikka oli nähtävissä, ettei hommasta tule tolkkua. Lopulta Nykänen oli poistettava studiosta.

Olisin olettanut jutun olevan siinä. Mitästä tyhjää. Iltasanomat ryntäsi heti tekemään kuolematonta haastattelua. Mitäpä sankari sai sanottua. Lehden mukaan näin: ”Mä oon ottanut kaljaa tänään ja kommunikointi oli sitten siinä. Eihän nuo tuolla tienneet mistään mitään.” Näin kuolematonta tekstiä oli lehden saatava julkisuuteen.

Nykyisin kaikki lööpit hehkuttavat joko siitä, että joku julkku on tullut kaapista ulos, tai sitten joku julkku on ottanut kunnon kännin. Kaikki mediat toistavat samoja juttuja. Mitään tolkkua ei enää ole. Väkivalta, viina ja seksi ovat niitä, joilla media mässäilee. Joku suurentaa rintojaan ja huuliaan, nykyisin suurennetaan myös persposkia. Tämä on ihan turhaa. Ne kyllä suurenevat iän myötä itsekseen.

Pienimmät paikallislehdet vielä sinnittelevät ja yrittävät kertoa normaaleista asioista ja tolkun ihmisistä. Täältä syrjästä katsoen maailma on mennyt kummalliseksi. Mikään sellainen asia ja aihe, jota pidetään normaalina, ei ole enää uutisen arvoinen asia. Nyt pitää olla trendikäs. Erotaan kirkosta ja siitä tehdään uutinen. Mikäli levyt eivät enää laulajalla myy, hän kertoo julkisuudessa homoudestaan ja siitä ekakerrasta silleen.

Miksi minä tästä meuhkaan? Näihin törmää väkisin. Kaupan kassojen vieressä lööpit kirkuvat punaisina. Netissä mainokset hyppivät silmille jokapaikassa. Television aukaistuaan tältä saastalta ei voi välttyä. Radio ohjelmat ovat menneet todella sekaviksi mökellyksiksi. Entisaikaan toimittajien suomenkielen taito oli kunnossa ja siitä kannettin huolta. Nyt toimittajien suusta tulee kiroilua ja suolletaan roisia vitsejä, joiden kohde on ihmisen anatomian alapäässä.

Takavuosina oli televisiossa jokin ohjelma, jossa aina joku yritti jotakin kahjoa ennätystä. Eräs tumpelo jäi pysyvästi mieleen ja häet tunnetaan Cola-Ollina. Hän epäonnistui colan juomisessa ja liekö koskaan onnistunutkaan, mutta pääsipähän televisioon ja tuli oman kylän julkku. Häneltä tuli legendaarinen lausahdus cola-juomasta. Liian hapokasta.

Tästäkin jutusta tuli erittäin hapokasta.

Avainsanat: jokainenlöytääkaappinsa, liianhapokasta, mattinykänen, colaolli