Satunnaiset kuvat

metsakurjenpolvi3

Uusimmat

Blogin arkisto

052 Mediapeli

Maanantai 6.3.2017 klo 14:20 - yrjöpoeka

Aikoinaan Suomen kruunamaton mielensäpahoittaja Paavo Väyrynen totesi hävittyjen vaalien jälkeen, että hän oli hävinnyt mediapelin ansiosta. Tarkoitti sitä, että julkinen media oli ollut häntä vastaan. Median kanssa ei pidä lähteä mieltäpahoittamaan, siinä on edessä aina tappio. Mediaa on opittava käyttämään ja tuottamaan sellaisia uutisia, että media alkaa oikeasti toistaa niitä. Erityisen helposti median saa mukaan, kun järjestää suurelliset julkistamistilaisuudet. Tällainen on tänään nähty.

Jatkoa seuraa tasaisin väliajoin, mikäli on luottamista perussuomalaisten sylttytehtaaseen, lepakonräjäyttäjä Putkoseen ja hänen järjestämiinsä spektaakkeleihin. On pakko tunnustaa hänen toimintansa olevan aitoa populismia. Alkupuheiksi voi väittää ihan mitä tahansa, moittia vaikka YLEn huonoa ja heitä vääristelevää tiedoittamista. Sitten voikin jo kertoa, että nyt saatte aivan oikeaa tietoa ja suoraan kansalle toimitettuna.

Tämä suora lähetys oli tutulla kaavalla käsikirjoitettu ja ohjaus oli tuttua Putkosta. Puolueen puheenjohtajaksi ilmoittautui Sampo Terho ja Jussi Niinistö ilmoitti tukevansa Terhon valintaa. Terhon teesit puheenjohtajaksi lähtemiseen olivat sitten kuin Jussi Halla-ahon kynästä. Tästä ohjelmasta paistoi nyt kaikille lävitse se, että medialle on rakennettu valmis paketti. Useimmat kriittiset toimittajat haistoivat nyt pelin lävitse. Halla-ahon kerrottiin ilmoittavan aikeistaan parin viikon päästä.

Tämän pelin tarkoituksena on pitää puolueen nimi ja kaikki julkinen keskustelu puolueen puheenjohtaja pelissä. Ääänestäjille nousee kuva siitä, kuinka perussuomalaiset ovat suurin ja tärkein. Ilmainen julkisuus on aina hyvästä, sen tietävät kaikki eri puolueiden strategit. Näillä eväillä rakennettiin kaksi edellistä jytkyä. Media saatiin syömään kädestä. Nyt Putkosen aikana peli on niin julkean suoraa, ettei se enää taida onnistua.

Kahden viikon päästä näemme seuraavan mediatapahtuman Putkosen ohjauksessa. Halla-aho ilmoittaa siinä tukevansa Sampo Terhoa puheenjohtajan tehtävään. Myös hän on samaa mieltä kuin Terho, että heillä on hyvin samanlaiset käsitykset puolueen tulevasta ohjelmasta. Kuunnellessani Terhoa voi hyvin yhtyä Halla-ahon sanomisiin. Heillä on täsmälleen samankaltaiset ajatukset maahanmuutosta. Se on heidän ydinasiansa.

Puolue taputtaa suuren tunnekuohun vallassa puheenjohtajakseen Sampo Terhon. Halla-ahoa ja Terhoa yhdistää myös toinen asia. Se on pääsy valtaan. Koska usea puolue on ilmoittanut Halla-ahon ongelmaksi yhteistyölle, niin silloin on tehtävä valintoja. Mietitäämpä hieman mitä puolue ja niin sanottu kansa saa? Ne saavat Halla-ahon jyrkät teesit, joita kuorrutetaan Sampo Terhon kuivan asiallisella olemuksella. Sisältö on aivan samankaltaista. Keskitytään kurmottamaan pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Siksi on pysyttävä hallituksessa kaikin tavoin.

Halla-aho on saanut ja haluamansa ja Sipilä ja Orpo ilmoittavat tulevansa hyvin toimeen Sampo Terhon kanssa. Kansalaiset ovat tyytyväisiä ja hierovat salaa silmiään. On olemassa sanonta silmään kusemisesta. Tämä on sitä.

Tämä on mediapeliä.

Avainsanat: mediapeli, paavoväyrynen, mielnsäpahoittaja, sampoterho, jussiniinistö, jussihallaaho, lepakkomiesputkonen

125 Myrskyn jälkeen

Maanantai 27.9.2010 klo 21:00 - yrjöpoeka

 

 

Kävin ajelemassa Suomussalmen koillisosassa ja siellä oli syksyn myrsky tehnyt totaalista tuhoa. Sylintäyteistä männikköä makasi pitkin poikin ja tulee ilmeisesti viherhömpän takia makaamaan siellä seuraavat tuhat vuotta. Toivottavasti järki palaa kansakunnan mieleen aikaisemmin. Tuhansia ja tuhansia tukkipuita on laonnut ikimetsästä ja ovat todella hyvää puuta. Natura ja sen suoja alueet ovat vieneet suomalaisilta maalaisjärjen. Niitä on perustettu aikoinaan vanhojen metsien suoja alueiksi ja nyt sitä luetaan kuin piru raamattua. Näitä alueita suunniteltaessa ei ole osattu odottaa luonnon omaa keinoa metsien nuorentamiseksi. Mielestäni on täysin edesvastuutonta jättää kansallisvarallisuuttamme mätänemään metsiin. Erityisesti vanhaa tiukkaa tukkipuuta, siitä on pula sahoilla.

Venäjän ja Suomen rajalla on samalla kohdalla käynyt metsähallituksen koneet raivaamassa rajan puhtaaksi valtavista puumääristä. Jokainen kalikka on pitänyt jättää sinne! Järjetöntä touhua, erityisesti siksi, että alueelle on aikoinaan rakennettu kattava metsätie verkosto. Jokainen puu olisi helposti otettavissa kuivilta mäntykankailta. Kuivilla kankailla on kymmenien jopa satojen vuosien ikäisiä puunrunkoja ja voi olettaa, että alue säilyy kulkukelvottomana todella pitkään. Alue on kaikenlisäksi poromiesten tärkeä talvialue ja nyt eivät poromiehet pysty kulkemaan alueella, ei kesällä eikä talvella. Alue on vaarallinen jännityksissä olevien puitten takia, porot ja pedot saavat olla tulevana talvena tuhoalueella ilman ihmisten vaikutusta. Tällaista jälkeä saa hulluus aikaan, alueen väestön viimeinen oljenkorsi alkaa loppua. Tilannetta on pakko tutkia ja katsoa voiko asialle tehdä kukaan mitään. Eduskunta on viimekädessä vastuussa meidän omaisuudestamme.

Tuho on niin vaikuttava, ettei sitä voi oikein sanoin kuvata. Välillä on kaatunut kilometrin matkalta satojen metrien levyinen väylä ja jokainen puu nurin. Sitten myräkkä on jättänyt joka toisen jollakin tavalla pystyyn. Muutamin paikoin näkee, kuinka myrsky on harventanut metsää sieltä täältä. Alue pitää nähdä luonnossa, silloin tavallinen ihminen alkaa miettiä, olemmeko tulossa hulluksi?

hpim4356.jpg
Silmänkantamattomiin tuhoa ja kaikki ytimennävertäjille?
hpim4372.jpg
Sotatantereellako?

Maakuntalehti otti taas oman näkökulman tuleviin vaaleihin. Kainuussa ei lehden mukaan ole ketään perussuomalaista ehdokasta? Lehti pohdiskelee muitten puolueitten menestymisen mahdollisuuksia näyttävästi. Onneksi tulevia vaaleja ei ratkaise enää maakuntalehdet, eivätkä sen masinoimat ehdokkaat. Perussuomalaisten kannatus on maakunnissa paljon suurempi kuin koko valtakunnan kannatusluku osoittaa. Se ”roknoosi” on helppo tehdä!

Avainsanat: syysmyrskyntuhot, viherhömppä, natura, aivotnarikassa, kansallisvarallisuustuhotaan, metsiähaaskataan, metsienvihollinenvihreät, maakuntalehtiyllättää, mediapeliä