Satunnaiset kuvat

Syysmyrskyn satoa

Uusimmat

Blogin arkisto

135 SyysX10 ja koulutuspäivät Katinkullassa

Sunnuntai 17.10.2010 klo 19:24 - yrjöpoeka

Perjantai-iltana minulla oli onni olla mukana nuorten tapahtumassa Kajaanissa. SyysX10 nimellä kutsuttu tilaisuus veti nuorisoa todella hyvin ja paikalla oli noin tuhat nuorta. Päihteetön tilaisuus todella valvottiin ja jokainen nuori puhallutettiin ovella. Puhalluttaminen jatkui tilaisuuden loppuun asti ja tunnelma oli todella hyvä. Tilaisuudessa kainuulaiset nuoret esittivät omaa osaamistaan ja ne olivat todella hyviä. Kyllä nuorista löytyy osaamista joka lähtöön ja sen todistivat paikalla olleet perussuomalaisten nuorisojaoston jäsenet. Nuoret esittelivät itse omaa toimintaansa ja heillä oli mukana kaikkein uusinta tekniikkaa esittelyä tukemassa. Tekniikan hankkimisesta on annettava suuri kiitos Janne Suutarille, Suomen kenttälääkinnän toimitusjohtajalle. PowerPoint show’n avulla nuoret esittelivät erittäin hyvin omaa toimintaansa. Kajaanilaiset nuoret kävivät aktiivisesti tutustumassa osastoon ja uusia jäseniä tuli illan mittaan useita. Tulevaisuus vaikuttaa todella hyvältä ja tulevina vuosina meidän ei tarvitse etsiä ehdokkaita kissojen ja koirien kanssa. Huolimatta tulevista eduskunta vaaleista, nuoria tulee tukea heidän toiminnassaan. Itse tulen tukemaan nuorten toimintaa ja uskon mukaan lähtevän muitakin asiasta kiinnostunutta.

Vaikuttaminen – Voimavarat – Vuorovaikutus viikonloppu

Lauantaiaamuna ajelin vaimoni kanssa Sotkamoon ja Katinkultaan. Viikonlopun aikana oli kehitysvammaisten Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan piirien yhteinen koulutuspäivä. Mukana oli myös runsas joukko eri-ikäisiä kehitysvammaisia ohjaajineen. Molemmilla ryhmillä oli yhteisiä tunteja aluksi ja lopuksi. Itse nautin tuttujen ihmisten tapaamisesta ja saimme aikaan useita hyviä juttutuokioita. Vuosi 2011 on kehitysvammaisten Tukiliiton juhlavuosi ja sunnuntaipäivän lopuksi jouduimme miettimään kuinka juhlavuosi otetaan huomioon.  Jokainen mukana olija on kulkenut kauan samoissa tilaisuuksissa ja edelleen, jokainen toivoo näkevänsä toiset seuraavanakin vuonna. Tilaisuuden antina oli yhteenkuuluvuus ja itse sain paljon miettimistä, kuinka saamme tulevaisuuden nuoret tavoitettua. Vanheneva joukko ei lämpene sähköisen median mahdollisuuksiin ja todennäköisesti fazebook ja muut tulevat mukaan pikkuhiljaa. Kaiken lisäksi voi käydä niin, että ihmiset toimivat verkossa ilman mitään kiinteätä ryhmittymää. Liitot ja yhdistykset voivat jäädä ikääntyneiden keskustelukerhoiksi ja sama koskee kaikkia järjestöjä.

Mietteitä viikonlopun aiheista

Perjantai-illan keskustelut nuorten parissa tukevat ajatuksiani muutoksesta ja sen nopeudesta. Nuoret toimivat hyvin löyhissä yhteenliittymissä ja vierastavat raskasta byrokratiaa. Toiminta on tässä ja nyt ja liikkeelle lähtö jonkin asian suhteen voi alkaa yhden henkilön toimesta. Kuka tahansa ryhmittymästä voi olla se ja sitten vain toimitaan. Ongelma on ainoastaan siinä, kuinka toimia aloitteen toteuttamisvaiheessa. Hyvänä esimerkkinä on juuri tapahtunut äänestäminen verkossa yleislakosta. Yli 100 000 ihmistä äänesti asian puolesta ja vain kourallinen ihmisiä kokoontui yleislakkoilemaan. On tavattoman helppo saada ihmiset hyväksymään jokin yksittäinen aihe, mutta sitoutuminen lopulliseen päätökseen jää auki. Vanha järjestelmä ammattiyhdistyksen toteuttamana sitouttaa kaikki toimijat yhteisen asian hyväksi. Järjestelmä on valitettavan hidas tämän päivän toimintaan ja nyt on mietittävä, kuinka yhdistää molempien tapojen hyvät puolet.

Sähköposti tulvii viestejä ja kaikki eivät ole mukavia. Vaalit lähestyvät ja saavat joitakin tahoja etsimään kohdetta peloilleen. Perussuomalaisten kannatuksen kasvu pelottaa monia tahoja ja pelko menetetyistä paikoista tulee pikkuhiljaa ilmi. Jonkinlaista käymistä tapahtuu myös omissa joukoissa ja se surettaa. Näköpiirissä oleva nousu saa joitakin kuumenemaan aivan liikaa.

Onneksi on talvi tulossa ja se voi jäähdyttää kaikkein kuumimpia likaisen pelin toimijoita.

Avainsanat: syysx10, suomenkenttälääkintä, ysiside, tulevaisuudentoimijat, meitse, popoke, tiedotusvastaavat, kasvokuvanmaailma, omatsivut