Satunnaiset kuvat

1964-1965

Uusimmat

Blogin arkisto

082 Saammeko muuttua

Perjantai 16.10.2015 klo 15:15 - yrjöpoeka

Olen saanut muutamia tulikivenkatkuisia puheluja viimeaikaisista kirjoituksistani. Kanssani myös keskusteltiin vakavasti muuanna päivänä. Kirjoitusteni perusteella olen vakavasti loukkaamassa puolueemme arvoja. Toiseksi minun takkini on nyt kuuleman mukaan kääntynyt täysin nurinpäin. Itse en ole sitä huomannut. Pomppa on sama eilen ja tänään.

Sain moitteen siitä, että aiemmin olen ilmoittanut vaalilauseenani, että tätä maata ei myydä eikä vuokrata. Tämä pitää paikkansa. Silloin 2011 vaalien aikaan, vastustin ja vastustan yhä, maan ja kiinteistöjen myymistä venäläisille ”liikemiehille”. Nyt ovat muutkin lopulta havahtuneet siihen, että niissä kaupoissa piilee monia vaaroja. Mutta tällä vastustamisella ei ole mitään tekemistä nykyisen turvapaikkaongelman kanssa.

Olen edelleenkin erittäin maahanmuuttokriittinen. Olen aiheesta kirjoittanut vuosien mittaan ja minun kantani on edelleen sama. Meidän on tehtävä kuten Uusi-Seelanti tekee. Maahanmuuttoa on kannustettava ja samalla edellytettävä, että tulijat ovat nuoria ja valmiiksi koulutettuja. Myös englanninkieli on välttämätön ja Suomen kieli takaisi heti kansalaisuuden.

Muuttoa me tulemme tarvitsemaan aivan samoista syistä kuten Uusi-Seelanti. Meidän väestömme ikääntyy ja syntyvyys laskee edelleen. Hyvinvoinnin ylläpitämiseksi me tarvitsemme uutta koulutettua ja lisääntymiskykyistä väkeä. Uusi-Seelanti ja Australia myös aktiivisesti ovat vuosikymmenten aikana, hakeneet muuttajia nimenomaan Euroopasta. Tänään ei sekään enää ole siellä etusijalla. Ikä ja koulutus ovat etusijalla.

Perussuomalaisena aktiivina minun pitäisi yhden puhujan mukaan tukea puolueen vastustavaa linjaa. Minä katson kuitenkin itselläni olevan oikeuden määritellä, millä tavoin suhtaudun pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin. Maamme hallitus on todennut meillä olevan ongelma, turvapaikanhakijoiden suuresta määrästä johtuen. Samoin hallituksen suunnasta on viestitetty kunnille, että meidän on yhdessä selvitettävä tämä. Olen kuntapoliitikkona samaa mieltä.

Soittaja oli lukenut minun kirjoituksiani aiemmilta vuosilta ja sanoi minun muuttaneen linjaani. Totesin ja totean myös nyt, tämä aika tuo sellaisia muutoksia ja niin nopeasti, ettei vanhoilla asenteilla pärjää tänä päivänä. Muutosten keskellä on myös itse kyettävä muuttumaan. Viimeisen vuoden aikana jokaisella on ollut väistämätön pakko pohtia omaa suhtautumistaan Eurooppaa ravistelevaan muuttoaaltoon.

Minulle on uhottu, että minä tipahdan politiikasta pois kirjoitusteni ja kannaottojeni takia. Se on varmasti väistämätöntä, mikäli äänestäjät näin haluavat. Pelko putoamisesta on huolistani kaikkein vähäpätöisin. En ole vielä pohtinut vakavasti, mitä teen seuraavien vaalien aikaan. Onneksi minulla on vaihtoehtoja.

Ikääntymisestäni huolimatta, haluan elää oikeassa ajassa. En menneisyydessä.

Avainsanat: takinkääntö, muuttoliike, mennytmies