Satunnaiset kuvat

Ei muuta kuin menoksi

Uusimmat

Blogin arkisto

057 Yhdessä oloa

Lauantai 17.4.2010 klo 22:24 - yrjöpoeka

Eilinen juttuni päättyi toteamukseen, ”ukki nouse jo..”. Se piti paikkansa, mutta ensimmäinen kysymys tuli jo heti aamu kolmen (3) jälkeen ja mummulle. Heti kuuden jälkeen lähdettiin aamujuttuja kertoilemaan keittiöön ja meno on jatkunut tähän asti. Iltasaunan jälkeen tuli ensimmäiset merkit, että virta on loppumassa mummon lisäksi myös Ilonalta. Yhteisiä tekemisiä ja muistoja on jäänyt meille kaikille.

Lapsen kasvua on aina ilo seurata, erityisesti oman lapsenlapsen.

Puhelin on pirahdellut nyt illan hämäryydessä ja puhujat ovat käsitelleet päivän uutisia Kainuun Sanomissa ja Kainuun Radiossa. Niissä on käsitelty perussuomalaisten Kainuun piirin sisäisiä asioita ja eduskuntavaaliehdokkuuksia. Jäsenistö ja kannattajat ovat hieman hämmennyksissä, mutta ymmärtävät hyvin sen, että näissä vaaleissa on puhallettava yhteen hiileen. Ja puhallettava niin, että tuhkat eivät pölise omien silmiin! Viesti on selvä, veneenkeikuttajia ja puolueen hajottajia ei suvaita. Usea soittajista on ollut myös entisen SMP:n jäseniä ja heillä on kipeitä muistoja puolueen hajottajista. Tänään näitä entisiä hajottajia on SKYP:n raunioilta pyrkimässä perussuomalaisiin. Toimintatavat ovat pysyneet entisinä ja minua ja soittajia huolestuttaa puolueen tulevaisuus? Puoluehallituksen täytyy ryhtyä toimiin pikaisesti, ettei hajotustoiminta jatku vaalien alla, tai heti sen jälkeen.

SMP hajotettiin suurella rahalla ja suurten puolueiden toimesta, nyt sitä rahaa on jaossa vielä hulvattomammin. Keskustapuolue pelkää nimenomaan perussuomalaisten kasvua ja hajotustoimiin tullaan syytämään rahaa. Siitä on saatu esimakua jo nyt, Perussuomalaisten Kainuun-piirin hajotustoimissa on mukana toisen puolueen edustus.

Käytettävissä olevissa medioissa piirin toiminta on saatu näyttämään oudolta. Kukaan ei ole vaivautunut pohtimaan sitä, miksi muilla puolueilla on aivan sama tilanne. Kaikkien puolueitten piirien hallituksissa toimii niitä aktiiveja, joita yhdistykset esittävät eduskuntavaaliehdokkaiksi. On itsestään selvää, että piiritoimikunnan, tai – hallituksen jäsen voi ryhtyä eduskuntavaaliehdokkaaksi!

Ei ole mikään ihme, että maamme on menossa entistä huonompaan suuntaan. Kehittyvienmaakuntiensuomi (KMS) jakoi rahaa muistamattomille ja nyt ei kukaan tiedä mitä tehdä! Nyt tarvitaan tavallisia perussuomalaisia nostamaan maa pohjamudista! Suuri raha ja Arto Merisalon hallitus, eivät ole tehneet suomalaisia onnellisiksi.

Nyt tarvitaan uusia pieniä ihmisiä puolustamaan muita pieniä ihmisiä!

Poikani on pääsemässä ensiviikolla sairaalasta! Nyt sade ja pimeys on päättymässä, nyt tulee kevät auringon kera!

Avainsanat: isovanhemmuus, poikkeuslaki, puolueenhajotustoiminta, eduskuntavaaliehdokkaat, perussuomalaistenkainuunpiiri, muistamatonvanhanen, artomerisalonhallitus, kevät

056 Paltamo jatkaa vuotamistaan

Perjantai 16.4.2010 klo 22:38 - yrjöpoeka

Maakuntalehteemme on jälleen vuodettu perussuomalaisten piiritoimikunnan sisäisiä asioita. Piiritoimikunta erotti Paltamon yhdistyksen kokouksessaan ja syynä oli puolueen ja piirin sääntöjen rikkominen ja puolueen toiminnan vahingoittaminen. Mikään yhteisesti sovittu asia ei heille sopinut, vaan he vuosivat jatkuvasti piiritoimikunnan sisäiset asiat julkisuuteen. Toiminnassaan he myös käyttivät toisen puolueen jäseniä hyväkseen ja se on puolue toiminnassa kerta kaikkiaan pannassa.

Samassa kokouksessa erotetun yhdistyksen puheenjohtaja sitoutui noudattamaan piiritoimikunnan kokouksissa sovittuja pelisääntöjä. Tämän verran sopimus piti, asiat piti julkistaa vasta piirin kevätkokouksessa 24.4.2010.

Nyt mitta tulee varmasti kaikilla lopullisesti täyteen, ei näin voida valmistautua tuleviin eduskuntavaaleihin! Kuinka voi valmistella vaalikamppailua, jos joku vuotaa kaiken ulos tiedotusvälineille ja jopa muille puolueille?

Huominen Kainuun Sanomat kertoo asiasta ja jää nähtäväksi, mikä on tämän vuodon idea?

Tulevan eduskunnan sisään päässeiden tärkein vaatimus tulee olemaan, ”minä en tiedä asiasta mitään!” KMS puolueiden ministereillä tämä on silmiinpistävä ominaisuus, he eivät muista mistään mitään. Pääministeri on kaikkein heikkomuistisin, hän ei ole sairas, hän ei yksinkertaisesti muista ja ei tiedä mistään mitään.

Vaalirahoitukseen liittyviä asioita seuratessa tulee väkisin mieleen yhden puhelinoperaattorin mainoslause. Hieman muokattuna se kuuluu, ”mistä näitä huonomuistisia tulee?” Mainoksessa ropisee senttejä joka paikasta, tässä jutussa eniten huonomuistisia ropisee hallituksen riveistä. Tähän asti hallituksen ministeriksi pääsemiseen on pitänyt olla joitakin meriittejä. Nyt ei tarvitse muuta, kuin Arto Merisalon tuottama rahoitus ja hyväksyntä! Jotkut idealistit vielä luulevat, että rahalla ei saa kaikkea. Kyllä sillä saa, ison lauman huonomuistisia!

Meillä on ollut Ilonan kanssa hyvä päivä, olen saanut kehuja jalkapallotaidoistani! Sain muutaman kerran pallon pysähtymään hyvin Ilonan potkaisusta. Nyt on hyvä mieli ja mukava ruveta nukkumaan. Mummo sai iltaliikuntaa ja jumppaa ”duracellpupulta” ja nyt kuuluu huoneesta tasainen tuhina, molemmat simahtivat.

Huomenna auringonnousun aikaan, ”ukki nouse jo..” Siitä se lähtee!

Avainsanat: politiikka, kms, huonomuistisuus, mattivanhanen, artomerisalo, mistänäitähuonomuistisiatulee, duracellpupu, onni

021 Kaikenlaista juttua

Tiistai 9.2.2010 klo 18:58 - yrjöpoeka

Tänään olen saanut vastailla puhelimeen aivan urakalla, helpoimmat olivat lehtimyyjiä. Monenlaista juttua viikonloppuun liittyen on tullut esille, vielä on mietittävä erittäin tarkasti mitä tekee, lähteäkö mukaan ollenkaan ehdokas keskusteluihin? Keskustelu näyttää luisuvan siihen suuntaan, että myönteinen kantani on muuttumassa.

Eduskuntaan mielii jo nyt moni ja luin tuossa Nova Groupin Merisalon haaveita ehdokkuudesta, hän on todellinen valttikortti keskustalle. Matti lähtee ja Arto tulee tilalle, lautakasat ja kepuloinnit ovat siten tasapainossa. Näyttää siltä tässäkin jutussa, että asioinnit poliisin ja syyttäjän kanssa takaavat varman läpimenon ehdokkuudelle. Toinen selkeä merkki on tuo julkisuuden ansio ja siitä on hyvä esimerkki viime vuoden pakolaisnaisen tilanteesta. Demarit ja kokoomus yrittävät saada nuoresta naisesta selkävoiton ja hyvän käyntikortin monikulttuurisuudestaan. Tyttö saa esiintyä naistenlehdissä ja television erilaisissa viihdeohjelmissa. Sillä aikaa vanhat sedät saavat jatkaa rauhassa työtään takahuoneissa. Hyvä meininki!

Onneksi löytyy tietokoneen tuomasta ihmemaailmasta hyviä naurunaiheita, tuo mummo sarjakuva on todella hyvä esimerkki. Sitä kun tutkiskelee useamman kerran, aina siitä löytyy hyviä yksityiskohtia lisää. Sarjakuva toimii juuri noin, mutta nuo lyhyet kuvat tuovat myös samanlaisen tunnelman.

Toisenlainen taiteilija on Johannes Heinonen, Hänen maailmansa kyseenalaistaa hyvin paljon olemassa olevaa. Olen useasti tutkinut hänen kuvagalleriansa kuvien yksityiskohtia ja niissä on valtava määrä sellaista, joka ensikatselulla jää silmistä pois. Kuten hän kuva galleriansa varoitus osiossa sanoo, niitä kuvia ei ole tarkoitettu herkkähipiäisille. Hänellä on taiteilijan tärkeä ominaisuus, katsoa asiaa aivan toisin silmin. Hänessä näyttää asuvan pieni perussuomalainen. :))

Tällaisten ansiosta voi naureskella maailmanmenolle ja yrittää itsekin katsoa niitä toisin silmin.

Avainsanat: merisalonhaaveita, julkisuudenansio, pakolaisnainen, sarjakuvienmaailma, toisinsilmin

003 Hyvää alkanutta kalavuotta, naureskellaan, eikä aivan suotta!

Maanantai 4.1.2010 klo 10:13 - yrjöpoeka


Näin vuoden aluksi voimme naureskella huumorin avulla vakaville asioille. Sepon tarinat ja erityisesti kuvat ovat todella hyviä. Itämeren lohen vaikeuksista hänellä on erinomaisen hyvä näkemys, kuinka lohi voi pelastua. Piirtäjänä ja kirjoittajana Seppo tutkailee kaikkia asioita ja hänellä on todella kutkuttava näkemys tuoreeseen ydinvoima asiaan, toivo on todella näköinen!

Piirtäjänä löytää olennaisen, tutkailkaapa joutoaikana Sepon sivustoa, joulukorttikin sai nauramaan tiernapoikien aiheellaan.

Kun me tarvitsemme pottuja ruokaa varten, menemme kellariin hyvin varovasti, koska sieltä voi löytyä perunanvartija tonttu. Vaalirahoitus on tuonut silmiemme eteen oikeat luonnon monimuotoisuuden selviytyjät. Minun rahaa, sinun rahaa, jaa emme tiedä kenen rahaa. Mutta kaikki on laillista ja tästä ei ole säädetty rangaistusta. Rahoitusta on sotkettu niin valtakunnan politiikassa, kuin myös kunnallispolitiikassa. Isoja rahoja on siirrelty ja viime kunnallisvaalien aikaan se näkyi. Kahden suuren puolueen suuria, jatkuvasti toistuvia mainoksia olivat kaikki lehdet täynnä täällä Kainuussakin. Kuntien sisällä päätetään suurista kaavoitus asioista ja siellä liikkuu suuri raha.
Tietysti on vielä muisteltava meidän yritteliäitä kansanedustajiamme, eräs heitä on todella kovasti yrittänyt tehdä kaikkensa meidän ja luonnon hyväksi. Yritteliäs ministerimme on saanut tukea aivan tavallisilta kansalaisilta, yksin on raskasta kantaa vastuuta. Vuotoksen ja Kollajan taistelijana kunnostautunut ministeri, laittoi tuulemaan myös pohjoisen tuntureilla. Siinä eivät paljoa olemassa olevat lait hetkauta, nehän ovat helposti muunneltavissa. Korruptiolla voidellut rattaat liikkuvat kitkattomasti, eli niissä on ympäristöystävällistä energiaa. Näin se ilmasto pelastuu!

Talvi alkoi ylävesillä lokakuun alusta. Hiihtokelejä on ollut jo kolme kuukautta. Kova pakkasjakso on kestänyt yhtämittaisesti jo kuukauden ja jatkuu vielä samanverran.

Nyt on pipo löysätty ja voin lähteä ulkoilemaan!

Avainsanat: itämerenlohi, politiikka, korruptio, merisalo, lehtomäki, vuotos, kollaja, ylläs, pallas, kansallispuisto