Satunnaiset kuvat

Ytimennävertäjälle purtavaa

Uusimmat

Blogin arkisto

021 Kaikenlaista juttua

Tiistai 9.2.2010 klo 18:58 - yrjöpoeka

Tänään olen saanut vastailla puhelimeen aivan urakalla, helpoimmat olivat lehtimyyjiä. Monenlaista juttua viikonloppuun liittyen on tullut esille, vielä on mietittävä erittäin tarkasti mitä tekee, lähteäkö mukaan ollenkaan ehdokas keskusteluihin? Keskustelu näyttää luisuvan siihen suuntaan, että myönteinen kantani on muuttumassa.

Eduskuntaan mielii jo nyt moni ja luin tuossa Nova Groupin Merisalon haaveita ehdokkuudesta, hän on todellinen valttikortti keskustalle. Matti lähtee ja Arto tulee tilalle, lautakasat ja kepuloinnit ovat siten tasapainossa. Näyttää siltä tässäkin jutussa, että asioinnit poliisin ja syyttäjän kanssa takaavat varman läpimenon ehdokkuudelle. Toinen selkeä merkki on tuo julkisuuden ansio ja siitä on hyvä esimerkki viime vuoden pakolaisnaisen tilanteesta. Demarit ja kokoomus yrittävät saada nuoresta naisesta selkävoiton ja hyvän käyntikortin monikulttuurisuudestaan. Tyttö saa esiintyä naistenlehdissä ja television erilaisissa viihdeohjelmissa. Sillä aikaa vanhat sedät saavat jatkaa rauhassa työtään takahuoneissa. Hyvä meininki!

Onneksi löytyy tietokoneen tuomasta ihmemaailmasta hyviä naurunaiheita, tuo mummo sarjakuva on todella hyvä esimerkki. Sitä kun tutkiskelee useamman kerran, aina siitä löytyy hyviä yksityiskohtia lisää. Sarjakuva toimii juuri noin, mutta nuo lyhyet kuvat tuovat myös samanlaisen tunnelman.

Toisenlainen taiteilija on Johannes Heinonen, Hänen maailmansa kyseenalaistaa hyvin paljon olemassa olevaa. Olen useasti tutkinut hänen kuvagalleriansa kuvien yksityiskohtia ja niissä on valtava määrä sellaista, joka ensikatselulla jää silmistä pois. Kuten hän kuva galleriansa varoitus osiossa sanoo, niitä kuvia ei ole tarkoitettu herkkähipiäisille. Hänellä on taiteilijan tärkeä ominaisuus, katsoa asiaa aivan toisin silmin. Hänessä näyttää asuvan pieni perussuomalainen. :))

Tällaisten ansiosta voi naureskella maailmanmenolle ja yrittää itsekin katsoa niitä toisin silmin.

Avainsanat: merisalonhaaveita, julkisuudenansio, pakolaisnainen, sarjakuvienmaailma, toisinsilmin