Satunnaiset kuvat

Isojen säyneiden narraaja

Uusimmat

Blogin arkisto

008 Lopultakin voisi sanoa

Tiistai 14.2.2012 klo 10:20 - yrjöpoeka


Olen vuosia siirtänyt arkistojeni ja eritoten valokuva arkistojen siivousta. Nyt talven kovan pakkasjakson tultua otin itseäni niskasta kiinni ja aloitin työn. En uskonut kuinka paljon erilaista materiaalia on kertynyt vuosikymmenten aikana. Negatiiveja ja dioja oli pussit täynnä ja kuvia valtava määrä. Käytyäni materiaalin läpi voin sanoa, että nyt oli viimeinen aika käydä negatiivit läpi, aika on tehnyt tehtävänsä ja värit olivat erittäin haalistuneita. Mustavalkoiset vanhat negatiivit olivat kunnossa, mutta niitten scannaaminen omin konstein ei vielä selvinnyt. Jää vielä jotakin puuhaamista tältäkin osalta. Pölyisiä arkistoja käsitellessäni sain astma oireeni herkistymään. Kova pakkanen lisäsi ulkoillessa oireita myös. Ikä tekee näköjään tehtävänsä.

Tallennettujen kuvien käsittely jatkuu ja nyt alkaa niiden lajittelu. Pienenä tavoitteena on tehdä muutama kuvakirja. Aikataulu sen osalta on avoinna ja nyt on keskityttävä välillä muihin ajankohtaisiin asioihin. Esimerkiksi politiikkaan.

Presidentin vaalit tulivat ja menivät. Agressiivisuus nousi verkossa ja vihapuheilta ja suvaitsemattomuudelta ei aika ajoin välttynyt. Mielenkiintoista on pohtia sitä, mikä on suvaitsemattomuutta? Näissä vaaleissa se oli toista mieltä oleva. Vaalien pääaiheeksi ei noussut valtionpäämiehen valinta. Media ja sähköinen verkko nosti valtionpäämiehen tärkeimmäksi aiheeksi homouden. Kansakunta on mielenkiintoisten aikojen edessä. Onneksi voi sanoa, järki voitti äänestyskopissa. Paras kaikista ehdokkaista tuli valituksi.

Melskaaminen vaaleista loppui kuin seinään mustana keskiviikkona. Hallituksen julistukset uudeksi kuntakartaksi ja leikkaukset puolustusvoimista valtasivat median ja ihmisten mielenkiinnon. Entinen hallituspuolue keskusta on saanut nyt mahdollisuuden vastustaa kaikkea sitä, mitä se on viimeisten 8 vuoden aikana valmistellut. Onneksi kaikille suomalaisille, meillä on ”väykkä” ja hän antaa Kiviniemelle ja muille pientä puuhaa. Kansakunta kiittää.

Maakunnalisella tasolla valmistelu Kainuun soten tulevaisuudesta jatkuu. Puolanka joka kaatoi hallintokokeilun jatkon, ei tyydy muiden kuntien kanssa puuhasteluun. Puolanka ja kunnanhallituksen ”täystuho” Peltola ilmoittaa nyt korskeasti laittavansa sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaispakettina kilpailutukseen. Ei voi muuta kuin onnitella heitä ja toivoa, että valtio jatkaa kunnan rahoittamista uusissa hankkeissa. Osaamista nykyisellä hallinnolla piisaa muillekin asti.

Kalevi Yliniemi sanoo nyt ääneen sen mikä olisi pitänyt valtapuolueen kertoa jo viime kesänä. Maakunta on mennyt kuin ajopuu..

Suomussalmen kunta on valitsemassa uutta kunnajohtajaa. Hakemuksen jättäneiden joukosta on nyt  valittu haastateltavat. Ansioituneet valitsijat eivät tällä kertaa valinneet haastatteluun mukaan sellaista jolla on sama koulutus, kuin nyt toimensa jättävällä Mentilällä. Valitsija raati ei myös ottanut haastatteluun niitä, joilla oli liian korkea koulutus. Olisiko niin, että tllä tavoin yksi haastatteluun kutsuttu saadaan näyttämään muita päätä pitemmältä.  Olisiko ollut viisautta jättää haastattelu väliin ja säästää siinä, sekä valita haluttu henkilö suoraan.

Jätän arvioinnin mahdollisesta henkilöstä ja haastattelun tarpeellisuuden arvioinnista lukijan tehtäväksi.

Avainsanat: arkistotyö, lajittelu, kuvienscannaaminen, kuvienlajittelu, valtionpäämiehentehtävä, sauliniinistövoitti, mustakeskiviikko, väykkä, suomenkeskipiste, merkanttikunnajohtajaksi