Satunnaiset kuvat

Tikankontti

Uusimmat

Blogin arkisto

091 Ukkosen jytinää ja löysiä puheita

Keskiviikko 27.7.2016 klo 14:43 - yrjöpoeka

Parasta aikaa käy taivaankannella melkoinen jytinä. Välillä purskauttaa vettä aivan savista kaatamalla. Olin autoilemassa ja eräässä kohdassa valtatie-5:llä alkoi todella raju sade. Hetken päästä salamat leiskuivat ja raju tuuli kieputti puita. Kohdalla oli vesistö ja sieltä tuleva tuuli oli todella raju. Tiellä pysyttiin ja jokainen näkyvissä oleva autoilija osasi ottaa liikennesään huomioon.

Katsoin eilen TV-ohjelman Metsien kätkemät, jossa juontajat liikkuivat Suomussalmen alueella. Odotin siltä aivan liikaa, ohjelmanpätkä oli todella surkea. Erityisesti lopussa olleet kuvat Julmalta Ölkyltä olivat todella surkeat. Kaikenlisäksi puheet ja tarinat alueelta eivät olleet tästä maailmasta. Shamanismia leikkivä takkutukka höpisi aivan pehmeitä. Alle kaiken arvostelun meni tämä.

Seuraan aktiivisesti Uuninpankkopojan kirjoituksia ja tänään hän kirjoitti taas hieman perussuomalaisista. Mikä ei ollut yllätys. Nyt kohteena oli Ritva ”Kike” Elomaa ja Teuvo Hakkarainen, molemmat kansanedustajia. Minua kiinnosti erityisesti Elomaan jutut. Luotan Timosen teksteihin. Lakimiehenä hän tekee todella tarkkaa ja totuudenmukaista tekstiä. Kärkevä hän kyllä on, mutta se sallittakoon.

Elomaa oli lausunut sellaisen pointin, jota minä en purematta niele. Hänen mukaansa ei ole sallittavaa, että puolueen kansanedustajia arvostellaan. Minä olen arvostellut ja tulen sitä jatkamaan. Elomaan kirjoittelun jälkeen tiedän, että saan puhdasotsaisilta moraalinvartijoilta palautetta ja uhkailua erottamisella. Se minulle sopii, vastailen mielelläni puoluehallitukselle miksi kirjoitan arvostelua omista.

Vielä löysempää kesäpuhetta löysin Uuden Suomen blogisivustolta. Petri Mäkelä, Lappeenrantalainen varavaltuutettu haluaa aseistaa suomalaiset tuntematonta uhkaa vastaan. Tarkoittaa tietenkin turvapaikanhakijoita ja pakolaisia. Omista varavaltuutetun maailmoista hän löytää kaikenlaisia syitä, miksi viranomaisten pitäisi nopsasti antaa kaikille halukkaille kättä pitempää.

Pääpointtina hän pitää turvallisuusvajetta. Hän oli huomannut, että katupartiot ovat aikansa eläneet, eikä niitä tarvita enää. Tästä syystä turvattomuus on oleellisesti hänen arvionsa mukaan lisääntymässä. Toisaalta hän perustelee aseistautumista sillä, että katupartiot olivat niin epämääräisiä. Loistavia perusteluja samanmielisille vouhkaajille.

Normaali suomalainen ja myös perussuomalainen, ei näe mitään turvallisuusvajetta. Ainoastaan ne näkevät, joilla ei ole enää muuta mielessä. Poliiseja on minun mielestäni riittävästi siellä, missä väestömme pääosa asuu. Syrjäseutuja on turha nostaa esille, koska täällä on todella turvallista. Se on kummallista, että kaupunkilaiset ja niiden varavaltuutetut, tässä kohden nostavat syrjäseutujen kohtalon keppihevosekseen?

Kesä on kummallista aikaa. Ukkosen ja sateen seassa kirjoitellaan mitä sattuu. Monen mielestä tämäkin kuuluu siihen kategoriaan. Olkoon niin.

Ukkonen paukkuu nyt todella ja aurinko paistaa. Taitaa tulla kesä.

Avainsanat: metsienkätkemät, kikeelomaa, uudensuomenpuheenvuoro