Satunnaiset kuvat

Metsäkurjenpolvi

Uusimmat

Blogin arkisto

063 Gallus Gallus Domesticus

Tiistai 21.3.2017 klo 19:27 - yrjöpoeka

Sain sellaisia viestejä, että kettulan väki yrittää estää minun pääsemiseni luoittamustehtäviin. Kettulan väki on kuuleman mukaan pahoittanut niin mielensä, kun minä en lopettanut luottamusmiesuraani. Aikomukseni lähteä ehdolle vasemmiston riveissä on saanut toki muuallakin pöhinää. Jotenkin olen saanut kuvan, että osa kaveripiiristäni on sekaannuksen tilassa.

Kummallista ja haudanvakavaa puuhaa. On löytynyt myös todellisia mielensä pahoittajia. He ovat irtisanoneet jopa puheyhteydet. Kettu kumppaneineen on sen tehnyt jo aikaa sitten. Järkytys ollut niin suurta, että paljastuskirjalla uhoneen ex-kansanedustajan pelikaverit ovat somessa villiintyneet täysin. Pääsin näkemään erään kaverini koneelta muutamia kommentteja itseäni koskien. Täytyypä sanoa, että muutamia kanatarhan joo-miehiä korpeaa lähtöni ehdolle todella raskaasti.

Yhdellä palstalla toinen uhoaa kirjoittavansa myös paljastuskirjan. Hän uhoaa sen olevan pelkkää faktaa. Toiset joo-miehet komppaavat ja kiitoksen kipeinä yrittävät keksiä, kuinka minua voisi mollata lisää. Minua saa aivan huoletta panetella, pääasia on, että nimeni on oikein kirjoitettu. Kaikilta osin tässä ei ole toimittu minun tahtomallani tavalla. Siksi esitän kainon pyynnön, kirjoittakaa nimeni oikein. Jokainen tietysti sanoo, ettei lue minun blogiani. Kyllä te luette.

Viime eduskuntavaalien alla alkanut mustamaalaus on saamassa siis jatkoa. Kettu on hätistänyt kanasensa tarhasta ulos. Nämä kanaset ovat niin uskollisia kanatarhan vahtiketulle, että menevät vaikka orteen roikkumaan pää alaspäin. Onneksi heille ei ole tästä vaaraa. Verta siellä päässä ei ole. Keltaista jotakin. Nyt odottelen mielenkiinnolla uhkaavia paljastuksia. Sitä odotellessa voin kertoa kaikille kanatarhan asukeille, että olen itsekin ollut ahkera kirjoittaja. Faktasta en tiedä, mutta raakaa realismia on luvassa.

Nyt jätän nämä Gallus Gallus Domesticukset kaakattelemaan. Maailmassa tapahtuu niin paljon muuta, että sille on annettava myös tilaa. Kotimaasta ensin. Hallitus yrittää epätoivoisesti saada jotakin aikaiseksi, mutta lähestyvien kuntavaalien takia ei tohdi päättää yhtään mitään. Sitä odotellessa pääministeri lohkaisi suustaan ruotsinkielen sammakon ja siitäkös hallituskumppanit riemastuivat. Nyt voidaan terhakoina vaihtaa näin tärkeästä asiasta mielipiteitä kuntavaaleihin saakka. Sitten lausutaan yhteen ääneen, että tämä ei sovi hallitusohjelmaan.

Näin se aika kuluu. Palkka juoksee. Säästämisestä ei kukaan puhu mitään. Pääministerin esittämä toivomus yhden viikon palkan luovuttamisesta johonkin hyväntekeväisyyteen, ei ole johtanut mihinkään. Yksikään kansanedustaja ei ole lämmennyt asialle. Seuraaviin vaaleihin on niin paljon aikaa, että kaikki toivovat kansan unohtavan asian siihen mennessä. Aika kuluu ja palkka juoksee.

Yksi kysymys tässä herää? Pitikö hallituksen tehdä jotakin? Päättää jostakin tärkeästä meitä koskevasta asiasta? Niin, onhan sieltä tullut vaatimuksia kansalaisten tulojen leikkaamisista. Muistakin etuuksien leikkaamisista on puhuttu ja jopa päätetty. Mitä kummaa niitten piti tehdä?

Onneksi on pääministeri.

Avainsanat: gallusgallusdomesticus, paljastuskirja, mielensäpahoittajat, pääministerijermu

029 Sattumuksia

Torstai 3.3.2016 klo 10:46 - yrjöpoeka

Omasta mielestäni olen viettänyt hiljaista talvea. Kokouksia on entiseen malliin, mutta olen jättänyt aktiivisen poliittisen toiminnan. Tämä on antanut itselleni tilaa tehdä asioita toisin. Erityisen paljon se on antanut tilaa kuntoilulle. Muutaman hiljaisen vuoden jälkeen olen lisännyt liikuntaa tasaisesti. Tällä hetkellä jaksan taas kiiruhtaa mutkaista tietä näkymättömiin.

Kunnan ylläpitämä matkaluistelurata on antanut mahdollisuuden kokonaan uuteen lajiin. Vasta kaksi vuotta sitten laitoin luistimet ensikertaa jalkoihini. Nyt matkaluistelu sujuu jo kohtalaisesti. Aina voisi vaatia parempaa laatua luisteluradalta, mutta nykyiselläkin alustalla pääsee mukaan luistelun maailmaan. Tänä talvena rata on ollut auki tasan kaksi kuukautta. Siinä ajassa olen päässyt ylittämään 1000 kilometrin rajan. Toivottavasti talvea riittää ja saan lisää kuntoilukilometrejä. Kesä vaatii hyvän kuntopohjan.

Iceman.jpg

Siitä huolimatta, että olen jättänyt aktiivi politiikan taakseni, niin joillekin sekään ei käy. Olin tiistai aamuna (1.3) luistelemassa ja sinne ilmestyi kaksi politiikon alkua huutamaan tuomioitaan minulle. Minun kuulemma pitäisi tehdä sitä ja tätä. Jotakin pitäisi sitten jättää tekemättä. Mekkaloinnista selvisi, että minun pitäisi edelleenkin tehdä järjestössä työtä. Ensin haluttiin minut ulos ja kun suosiolla jätin, niin ei sekään kelpaa. Tiesin kyllä, että totuus arjessa selviää heille. Jonkun pitää tehdä ne työt. Jonkun pitää osata ne työt.

Metelöintiin liittyi uhkauksia. Uhkausten välillä muistutettiin minun saaneen rikostuomion kunnianloukkauksesta. Nämä nostettiin esille, jotta ymmärtäisin tehdä heidän eteensä kaikkeni. Ilmoitin kohtuullisen selvästi, mitä mieltä olen heidän tavoistaan toimia. Kerroin myös selvästi sen, että aloittaessaan lannan luonnin puolueessa minua kohtaan, en ole heille kenellekään mitään velkaa. Nämä huutajat olivat juuri niitä, jotka voivat katkaista lopullisesti siteeni puolueeseen ja politiikkaan.

Laitoin luistimille suunnan ja jatkoin kuntoiluani. Metelöinnin ansiosta jatkoin hiukan kauemmin, jotta mieli rauhoittuisi. 49 kilometrin jälkeen mieli oli rauhallinen. Ensimmäisen kerran törmäsin tällaiseen kuntoillessani. Joitakin luisteluradan vastustajia on käynyt aika ajoin laskemassa kävijöitä kuntoiluvihosta. Tällainen tarkkailija löytyy myös nykyisestä kunnanvaltuustosta. Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa. Ilmeisesti kaikki on liian hyvin ja on aikaa pahoittaa mielensä milloin mistäkin.

Onneksi minun elämässäni on hyvin paljon sosiaalisia suhteita erilaisiin ihmisiin. Se antaa perspektiiviä suhtautua näihin mielensä pahoittajiin. Tämäkin tapani luoda suhteita erilaisiin ihmisiin, antaa usealle syyn pahoittaa mielensä. Erityisesti joitakin kaihertaa myönteinen suhtautumiseni pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin. Perussuomalaisena.

Tästä kaikesta huolimatta, kevät tulee. Valo voittaa.

Avainsanat: matkaluistelu, poliittinenkorrektiushukassa, mielensäpahoittajat

032 Päätös esitutkinnan rajoittamisesta

Tiistai 9.7.2013 klo 15:13 - yrjöpoeka

Sain yllätyksekseni kirjeen Oulun syyttäjänviraston Kajaanin palvelutoimistosta. Siinä ilmoitettiin, että esitutkinta allekirjoittanutta kohtaan lopetetaan prosessuaalisella perusteella. Tietämättäni prinsessaherkkä vajaamielishoitaja oli loukkaantunut viime vuoden keväällä tekemistäni blogi-päivityksistä. Ymmärsin kyllä keväällä 2012, että myös sote-johtaja Ahopelto oli erittäin loukkaantunut kirjoittelustani. Perhepalvelupäällikkö Kainulainen ja Ahopelto eivät sitä ennen olleet koskaan törmänneet minunlaiseeni tapaukseen. Tapaus oli se, että uskalsin julkisesti sanansäilällä ruoskia heitä taitamattomuutensa takia.

Ruoskinta oli todella tarpeen ja sitä taatusti tulen jatkamaan näiden molempien kohdalla. Kainuu on todella suurissa vaikeuksissa niin taloudellisesti, kuin henkisestikin. Kaiken kruunaavat nämä osaamattomat ihmissuhdejohtajat. He piiloutuvat asemiensa taakse ja eivät siedä mitään arvostelua toimilleen. Kainuun maakunta pelastuisi paljolta, mikäli näistä päästäisiin jollakin keinolla eroon. Toivottavasti sote-johtaja löytää sieltä ministeriöstä jonkin suojatyöpaikan. Valitettavasti siellä hänestä olisi siivoojanakin vielä enemmän haittaa koko Suomelle. Vajaamielishoitajan titteli on jo siirtynyt historiaan. Sinne joutaisi tämä mielensä pahoittaja Kainulainen. Kukaan ei jäisi kaipaamaan.

Palaan syksyn mittaan näihin molempiin mielensä pahoittajiin.

Varatkaa buranaa jo valmiiksi.

Avainsanat: esitutkinta, prosessuaalinenperuste, mielensäpahoittajat, prinsessaherkkä, burana