Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 033

Uusimmat

Blogin arkisto

050 Usko ahdistaa

Perjantai 23.2.2018 klo 20:26 - yrjöpoeka

Viimeiset kymmenen vuotta ovat yhdet ja samat ”hippiäiset” saapuneet Kainuuseen. Kuten muuttolinnut, he ovat saapuneet ihastelemaan Talvivaaran kaivoksen vesitilannetta ja sieltä kaivettavia mineraaleja. Nämä muuttolinnut vaeltavat kaikkialle missä yritetään hankkia elantoa, joko maaperästä tai metsistä. He ovat vihreitä. Heidän elämässään ei ole mitään muuta. Saapuessaan Kainuuseen he kokevat ihmeellistä voimaantumista.

Heitä ei ole monta, mutta heidän tehtävänsä on tuoda meille Kainuulaisille heidän sanomaansa. Sanoma on, että meidän ei pitäisi asua täällä ja yhtään ruohonkortta ei saisi katkaista. Heidän mielestään Kainuun museoiminen pelaistaisi vihreän utopian. Onneksi täällä Kainuussa asustaa selviytyjiä. Vihreiden älämölöstä huolimatta Kainuulaiset kuokkivat maata ja kaatavat metsiä tarpeisiinsa. Talvivaaran alueelta kaivetaan malmeja ja viimeisimpänä aineena alueelta yritetään uuttaa uraania. Selvitysten perusteella, jos uuttaminen onnistuu, Suomesta voisi tulla omavarainen uraanin osalta.

Tämä koetaan Kainuussa hyväksi asiaksi, koska maata kerran kuoritaan niin otetaan sieltä kaikki kerralla pois. Vihreitten mukaan sitä ei saa ottaa sieltä pois, koska se säteilee. Heidän mielestään sieltä voi ottaa muuta pois jos on pakko, mutta ei uraania. Uraani on vihreiden uskonnossa se suuri saatana, jota on vastustettava kaikin tavoin. Katsellessani Kainuun vihreiden yhteiskuvia en voi olla nauramatta. Jokaisella meistä on ennakkokuva vihreistä. Kainuun vihreät oikein alleviivaavat olemuksillaan oman vihreytensä. Epäsiisti pukeutuminen ja ulkomuoto sopii ilmeisesti heille, mutta Kainuulaiset ovat siirtyneet Ryysyrannan ajoista 2000-luvulle. Siihen kuuluu tärkeimpänä yleinen siisteys.

Yritin eilen osallistua Kainuun evl.seurakuntien Suomussalmen tiedoitustilaisuuteen. Tässä tilaisuudessa tuotiin alueen asukkaille tiedoksi, kuinka on aivan pakko liittyä yhteen. Liittymisellä saataisiin säästöjä, joista ei tilaisuudessa ollut mitään tietoa. Palvelut myös paraneisivat ja siitäkään ei ollut mitään faktaa esittää. Kainuun kuntien pakkoliitoksista puhuttiin aivan muutama vuosi sitten. Silloin sanottiin, että muutoin ei selvitä. Nyt ei puhuta mitään asiasta. Ei puhuta koska selvitään, kuten on selvitty tähänkin asti. Myös seurakunnat tulevat selviämään, koska ovat selvinneet huomattavasti vaikeamammatkin ajat.

Sain ensimmäisen puheenvuoron ja ehdin kertoa muutaman lauseen verran ajatuksiani, kunnes päänsärkykohtaus (migreeni) keskeytti kaiken. Olen joskus aiemminkin kokenut saman. Ajankohta on aina ollut keväällä. Päänsärkykohtaus on niin kivulias, että sitä ei voi sanoin kuvata. Eilen sivullinen tilasi paikalle ambulassin ja sen henkilöstö seurasi vajaan tunnin tilannetta. Onneksi siitä selvittiin. Enemmän minua harmitti se, etten voinut tilaisuudessa vaikuttaa omalta osaltani sitä, mihin suuntaan seurakuntaa on vietävä.

Olen viimevuosina puolustanut kirkkoa ja seurakuntaa aina kun on aloitettu kampanjointi kirkosta eromaisen puolesta. Nyt olen tienhaarassa. Seurakunta on tiivis yhteisö lähellä ihmistä. Kainuun kokoinen seurakunta ei ole minua varten. Kuten hyvin paljon ystäviäni, minäkin joudun vetämään tilanteesta omat johtopäätökseni. MIkä on tärkeintä? Kirkon seinät? Kirkon hallinto?

Vai pieni ihminen uskon ja epätoivon välissä.

Avainsanat: talvivaara, terrafame, uraaninuuttaminen, geneettinenominaisuus, kainuunseurakuntienyhteenliittämisenpakko, migreenikohtaus, hallintovaiihminen

044 Migreeni

Maanantai 4.4.2016 klo 10:17 - yrjöpoeka

Migreeni yllätti minut eilen kesken esiintymisen kokouksessa. Kipu oli sanoinkuvaamaton ja se löi päälle pyytämättä ja yllättäen. Kuten aikoinaan Jäätteenmäen faksi. Jouduin keskeyttämään puhumisen siihen paikkaan. Yritin istua silmät kiinni, mutta siitä ei tullut mitään. Pahoinvointi aallot löivät ylitse ja vetäydyin sivuhuoneeseen lattialle makaamaan. Kipulääkityksellä sain pahimman tuskan taivutettua.

Onneksi kokouspaikalla oli sellaista väkeä, jotka läksivät samaan suuntaan ajamaan. Sain kuskin kotimatkalle, se oli todella tarpeen. Ilta meni horteessa ja jouduin menemään aikaisin sänkyyn. Yön jälkeen pääni on kuin tukossa ja otsan alla outo tunne. Nuorempana migreeni tyyppinen kipu tuli aina keväisin valon lisääntyessä. Ne kivut palasivat heti illalla mieleeni, kun makasin tuskissani lattialla. Tätä kipua en toivo kenellekään ja toivottavasti tämä ei heti toistu.

Migreeniä ei helpota, kun luen uutisointia Terhi Kiemusesta. Uutisointi kertoo kuinka piirihallitus oli joutunut käymään pitkän kokouksen. Lopulta kokous tiukan äänestyksen 14 – 11 jälkeen erotti Kiemungin piirihallituksen varapuheenjohtajan paikalta. Tulos osoitti, että Kiemungille löytyy ymmärtäjiä omien joukosta. Tämä tapaus on osoittanut ainakin omien iäkkäämpien äänestäjieni joukossa sen, että puolue menettää vankimmat tukijansa. Samoin minä äänestäjäni. Oletuksella, että jatkaisin politiikassa.

Toivoisin puolueelta nyt jämäkkää otetta asiassa. Mikäli puolue hyväksyy jäsenikseen tällaiset henkilöt, voimme olla varmoja siirtymisestämme takiaispuolueeksi. Jatkossa perussuomalaisten äänestäjäjoukoksi valikoituu Rajat kiinni porukkaa ja MV-lehden lukijakuntaa. Kaiken lisäksi heidän äänestyskäyttäytymisensä on ailahtelevaa. Puolue voi joutua lopulta RKPn kanssa saman kokoluokan takiaiseksi. Silloin voi joutua todella pohtimaan, mihin se kansa hävisi.

Jostakin kumman syystä viimeaikoina on tullut tavaksi kertoa kansan olevan oman mielipiteensä takana. Tähän huumaan kuuluu, että sen tunteen jokainen rakentaa itse. Erityisen vahvasti kansa nousee mielipiteeseen, kun muutama muu on suhtautunut aiheeseen myötämielisesti. Tämä koskettaa erityisesti juuri edellämainittuja ryhmiä. Valitettavasti sama tauti on tarttumassa muihinkin ryhmiin, kuin aasialainen influenssa.

Näillä eväillä viikko nyt alkaa. Kirjoittamiseni ei kerro mitään kansan äänestä. Ajatukset ja mietteet ovat omiani.

Voivat aiheuttaa joillekin tahoille migreeniä.

Avainsanat: migreeni, terhikiemunki, takiaispuolue