Satunnaiset kuvat

Kuusinki 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

069 Syyllisiä ovat he kaikkeen

Keskiviikko 20.2.2019 klo 10:06 - yrjöpoeka

1930-luvun alussa eivät juutalaiset vielä uskoneet mitä lyhyessä ajassa tapahtuisi Euroopassa. Useissa maissa oli niitä ryhmiä, joille juutalaisuus oli kaiken pahan alku ja juuri. Ensimmäisen maailmansodan hävityksen ja tuhon jälkeen useissa maissa eli turhautunutta joukkoa. Pääasiassa nuoria miehiä ilman toivoa tulevaisuudesta. Tämän päivän Eurooppa on erilaisessa tilanteessa. Siitä huolimatta jälleen kerran ovat fanaattiset ryhmät löytäneet vihan kohteeksi juutalaiset. Eilen Ranskassa pidetty mielenilmaus kertoi vakuuttavasti, että  juutalaiset elävät jälleen pelon vallassa.

Joku voi sanoa, ettei tästä tämän kummempaa seuraa. Tilanne on kuitenkin erittäin vakava. Kevällä ovat Euroopan parlamentin vaalit ja nyt näyttää siltä, että valtapuolueet kuvittelevat kaiken järjestyvän kuten ennenkin. Niin ei todennäköisesti tule käymään. On hyvin todennäköistä että voittajiksi nousevat erimaiden ääriliikkeet. Niitä on kaikkialla Euroopassa. Itä-Euroopassa usea valtio on jo aloittanut oikeusjärjestelmien muuttamisen ja siirtymisen yhden johtajan taakse. Samat maat, joissa oli erittäin suuri juutalaisvastaisuus toisen maailmansodan alla. Miksi tätä tulisi nyt pelätä ja erityisesti juutalaisten?

Kaikki ääriryhmät ovat nousseet valtaan ja esille muukalaisvastaisuuden ansiosta. On puhuttu arabeista ja islamin uskosta ja haluttu estää niiden kasvu Euroopassa. Nämä ryhmät eivät missään maassa ole millään tavalla valtaa pitäviä. Juutalaisia pidetään sellaisina ja heidät on aina liitetty rahaan ja omistukseen. Parlamentin vaaleilla on suuri merkitys sille, mihin suuntaan Eurooppa kääntyy. Parlamentti istuu kuusi (6) vuotta ja sinä aikana se voi muuttaa koko Euroopan suunnan. Näin voi käydä, koska ääriryhmät tietävät jo millainen valta EU:lla lainsäädäntöön on. Siksi on erittäin huolestuttavia ne äänet, jotka ovat aloittaneet juutalaisten syyllistämisen kaikkeen.

Nyt valtaapitävät puolueet eivät juuri kampanjoi ja se antaa kentän täysin vastustajille. Useita ääniä on jo kuulunut siitä, että huolenaihetta on. Parasta vaalikampanjointia pitävät ääriliikkeet ja heillä on sanoma joka puree. Kaikki kotimaan ongelmat ovat maahanmuuttajien aiheuttamia. Tämä yksinkertainen sanoma puree yksinkertaisiin ihmisiin. Ihmisiin jotka haluavat muuttaa olemassaolevaa väkivallalla. Se on ainoa kieli jota he ymmärtävät. Sitä on paapottu meillä Suomessakin jopa poliisijohdon ja politiikkojen tuella. Sitä on pidetty kansalaisoikeutena ja sanavapautena. Väkivalta ja parlamentaarisen demokratian unohtaminen eivät ole sanavapautta eivätkä kansalaisoikeuksia.

Tätä lepsuilua on nähty nyt Suomessa ja Euroopassa. Kevään vaaleissa se muuttuu demokratian keinoilla oikeudelliseksi järjestelmäksi. Näin käy, elleivät suuret puolueet herää heti tekemään oikeaa kampanjointia Euroopan parlamentin vaaleihin. Kuusi vuotta on pitkä aika ja sen aikana ehtii aloittaa suuremmankin kaplakan. Kuten olemme Englannin vaiheista nähneet EU:sta eroaminen ei ole helppo juttu. Mutta onko se sittenkin se Euroopan tulevaisuuden avain? Eroaa ajoissa, ennenkuin Eurooppa ajautuu kaaokseen? Tämä vaihtoehto on nyt otettava huomioon kun valmistaudumme tuleviin vaaleihin.

Eurooppa etsii syyllisiä juutalaisista. Suomessa ei näin tehdä. Meillä syyllisiä ovat työtä vieroksuvat luuserit. Syylliset ja holokausti. Tätäkö me odotamme?

Avainsanat: antisemitismieuroopassa, juutalaisetpelkäävät, holokausti, euroopanparlamentinvaalit, eunvaltalainsäädäntöön, mihineurooppaonmenossa